سازمان لیگ در قبال ابتلای بازیکنان به کرونا مسوولیت کیفری و مدنی دارد

تهران- ایرنا- وکیل بین‌المللی فوتبال گفت: سازمان لیگ برابر ابتلای بازیکنان باشگاه‌ها به ویروس کرونا، در مراجع قضایی دارای مسوولیت کیفری و مدنی است.

غلامرضا رفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی ایرنا با اشاره به انتشار خبر ابتلای تعدادی از بازیکنان باشگاه‌های استقلال و فولاد خوزستان به ویروس کرونا اظهار داشت: باشگاه‌ها به تصمیمی که آقایان گرفته بودند احترام گذاشتند و فکر می‌کردند حتما تدابیری اندیشیده شده است زیرا ستاد ملی مقابله با کرونا، اختیار تصمیم‌گیری و اتخاذ تدبیر در خصوص برگزاری مسابقات لیگ را به سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال واگذار کرده بود.

این حقوقدان و وکیل دادگستری افزود: تصمیم سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال مبنی بر برگزاری دوباره مسابقات لیگ برتر، وحی منزل نیست که نتوان از آن عدول کرد. بر این اساس و با توجه به شرایط پیش آمده، سازمان لیگ می‌تواند برای گام نخست، برگزاری مسابقات را به تعویق بیاندازد و اگر شرایط بهتر نشد در خصوص خاتمه دادن به لیگ اقدام کند.

رفیعی گفت: حفظ جان و سلامتی بازیکنان، مربیان و کادر فنی تیم‌های فوتبال بسیار مهمتر و واجب‌تر از این است که بخواهیم پُز بدهیم که همپای لیگ‌های خارجی موفق به اتمام لیگ برتر شدیم. حتی اگر یک یا دو بازی به پایان لیگ برتر مانده باشد، حیات، تمامیت جسمانی و سلامت بازیکنان و کادر فنی تیم‌ها اقتضا می‌کند، فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ برگزاری مسابقات را متوقف کند.

این وکیل بین‌المللی فوتبال ادامه داد: اصرار بر ادامه مسابقات قطعا موجب مسوولیت مدنی و قانونی هم برای باشگاه‌ها و هم برای سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال خواهد بود زیرا با برگزاری مسابقات جان بازیکنان به عنوان سرمایه فوتبال کشورمان فارغ از باشگاهی که در آن بازی می‌کنند، به خطر می‌افتد و تقاضا داریم اجازه ندهند این مساله به یک فاجعه تبدیل شود.

وی گفت: اگر آمارهای ابتلا به ویروس کرونا در باشگاه استقلال و فولاد خوزستان درست و جواب‌ها و تست‌های کرونا از منابع معتبر صادر شده باشد، ادامه لیگ در شرایط حاضر یک فاجعه انسانی تلقی می‌شود و گناهی نابخشودنی است و حتی امکان دارد مورد مواخذه «ای‌اف‌سی» و «فیفا» نیز قرار  بگیریم.

این وکیل دادگستری افزود: بر اساس عقل و آنچه روح قوانین و مقررات بین المللی ورزشی اقتضا می‌کند، اگر امیدی به بهبود اوضاع وجود دارد، سازمان لیگ می‌تواند مجددا برای مدتی مسابقات را به تعویق بیاندازد ولی اگر امیدی به بهبود وضعیت وجود ندارد که فعلا اینگونه است و گذشت زمان تمام برنامه‌های فصل آتی را به هم می‌زند، آنچه به انصاف نزدیک‌تر، تعیین تیم قهرمان و تیم‌های سقوط کننده بر اساس تعداد مسابقات انجام شده و امتیازات بدست آمده است.

وی اضافه کرد: باید ببینیم تعداد بازی برابر از نظر عدد بازی‌ها چند است و سپس امتیادها را محاسبه و مشخص کنیم، کدام تیم قهرمان و کدام تیم‌ها سقوط می‌کنند. ممکن است به خاطر اعتراض‌ تیم‌های پایین جدول، سازمان لیگ اعلام کند که امسال قهرمان نخواهیم داشت و هیچ تیمی هم سقوط نمی‌کند که این کار منصفانه نیست زیرا تعداد قابل توجهی از مسابقات یعنی بیش از دو سوم مسابقات لیگ برگزار شده و به خاطر یک سوم باقی مانده انصاف نیست که لیگ را بدون تعیین تکلیف خاتمه دهیم.

رفیعی تأکید کرد: این را هم باید در نظر گرفت، ابتلا به کرونا لزوما به معنای مرگ نیست و اگر بازیکنی مبتلا به کرونا شود و بعد هم بهبود یابد، تا سالیان متمادی با عوارض ناشی از کرونا درگیر خواهد بود.

وی افزود: اگر سازمان لیگ با توجه به شرایط موجود به برگزاری لیگ اصرار بورزد، به طور قطع از موجبات طرح دعوای حقوقی و قانونی توسط بازیکنان و باشگاه‌ها علیه سازمان لیگ خواهد بود زیرا بازیکن در عقد باشگاه است و وقتی سازمان لیگ بگوید بازی کنید، باشگاه و بازیکن چاره‌ای جز پیروی ندارند.

این وکیل دادگستری گفت: سازمان لیگ اگر دستور به ادامه برگزاری مسابقات بدهد، از یک نظر مباشر و از یک نظر مسبب ابتلا بسیاری از بازیکنان و باشگاه‌ها به بیماری کرونا خواهد بود و اعتقاد راسخ دارم که فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ دارای مسوولیت مدنی و کیفری در برابر مراجع قضایی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha