طبق آمارها امروز قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده به طور متوسط ۱۲ هزار تومان و گوشت مرغ گرم حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان با اندکی نوسان در سطح فروشگاهها و خردهفروشیها عرضه میشود.
«حبیب اسدالله نژاد» نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: اکنون قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده منطقی است زیرا پیش از این تولیدکنندگان به دلیل پایین بودن قیمت از نرخ تمام شده محصول متضرر بودند.
وی اظهارداشت: طی ماههای اخیر تولیدکنندگان مرغ گوشتی به علت افزایش هزینههای تمام شده تولید و نوسان نرخ ارز با زیان ۳ هزارو ۳۰۰ میلیارد تومانی روبرو شدهاند و دیگر، تولیدکنندگان توان ضرر را ندارند در غیر اینصورت به دلیل نبود نقدینگی از چرخه تولید خارج خواهند شد.
نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با بیان اینکه حجم توزیع فعلی نهادههای طیور با نرخ مصوب کفاف تولید را نمیدهد، تصریح کرد: امروز تولیدکنندگان مرغ گوشتی هر کیلوگرم کنجاله سویا را نزدیک هشت هزارتومان، ذرت و سبوس را بیش از ۲۷۰۰ تومان از بازار خریداری میکنند بنابراین نباید انتظار داشت که قیمت زنده کمتر از ۱۲ هزارتومان عرضه شود.
وی قیمت فعلی گوشت مرغ برای مصرفکنندگان را منطقی دانست و افزود: با توجه به قیمت تمام شده تولید مرغ زنده، نرخ هر کیلوگرم گوشت مرغ برای مصرف کنندگان حدود ۱۷ هزار و ۳۰۰ تومان است.
اسدالله نژاد با بیان اینکه گوشت مرغ یک کالای لاکچری نیست، گفت: اکنون بخشی از مردم توان خرید گوشت مرغ را ندارند و به طور حتم سرکوب قیمتی برای تولیدکنندگان چاره کار نیست.
وی ادامه داد: به نظر میرسد نیاز است برای ثبات قیمت گوشت مرغ و جلوگیری از حذف این محصول پروتئینی از سبد خانوار اقشار کم درامد راهکاری ارایه شود، زیرا نوسان نرخ ارز و افزایش روز افزون نهادههای طیور در افزایش قیمت این محصول اثرگذار است.
به گزارش ایرنا، طی یک تا دو هفته گذشته قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار به بیش از ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده بود.
نظر شما