به گزارش ایرنا «جائو لی جیان» روز چهارشنبه در کنفرانس خبری روزانه در پکن در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی اظهار کرد که پکن اجازه دخالت خارجی در امور تبت را به کسی نمی دهد.
وزارت خارجه آمریکا امروز چهارشنبه به بهانه نقض حقوق بشر توسط دولت چین در تبت، اعلام کرد از ورود مقامهای چینی که مانع ورود خبرنگاران، گردشگران، دیپلماتها یا سایر مقامهای آمریکایی به منطقه خودمختار تبت میشوند به آمریکا جلوگیری میکند.
واکنش به خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در ادامه اظهار داشت: خروج ایالات متحده از سازمان بهداشت جهانی تلاش های بین المللی برای مقابله با کرونا را تحت تاثیر قرار داده و کشورهای در حال توسعه را که به شدت به حمایت بین المللی نیاز دارند به خطر می اندازد.
رئیس جمهوری آمریکا که ۳۰ اردیبهشت/ ۱۹ می/ در ادامه خروج سریالی از پیمانها و نهادهای بینالمللی، با متهم کردن سازمان جهانی بهداشت به عدم استقلال عمل در برابر چین، تهدید به لغو عضویت آمریکا در این نهاد جهانی کرده بود روز جمعه خروج کشورش از این سازمان بینالمللی را اعلام کرد.
ترامپ در کنفرانس خبری خود در روز جمعه به وقت آمریکا با اعلام خروج رسمی آمریکا از سازمان جهانی بهداشت گفت: از آنجا که آنها نتوانستهاند اصلاحات لازم را انجام دهند، ما امروز روابط خود با سازمان جهانی بهداشت را پایان خواهیم داد.
تایید ورود متخصصان سازمان بهداشت جهانی به چین
سخنگوی وزارت خارجه چین در ادامه نشست خبری امروز خود اعلام کرد: دولت پس از رایزنی با ورود گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی به کشور برای تبادل و همکاری در تحقیق درباره منشاء کرونا موافقت کرده است.
وی گفت: تحقیقات درباره منشاء ویروس یک مساله جدی و پیچیده علمی است که باید به دست پژوهشگران و متخصصان پزشکی انجام شود «شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین نیز در مراسم افتتاحیه هفتاد و سومین نشست سازمان بهداشت جهانی بر پشتیبانی چین از تحقیقات ملی در این زمینه و همچنین مقابله با سرایت کرونا تأکید کرد.
جائو ادامه داد: چین در ارائه و تصویب قطعنامه نشست سازمان بهداشت جهانی شرکت کرده و از همکاری کشورهای عضو تحت رهبری سازمان پشتیبانی می کند.
تاکید بر نقش سازمان همکاری شانگهای در حفظ بهداشت عمومی
جائو در ادامه اعلام کرد: چین ضمن تقویت همکاری با طرف ها، به انجام خدمات بزرگتر سازمان همکاری شانگهای در حفظ امنیت منطقه و بهداشت عمومی جهان یاری خواهد کرد.
وی با اشاره به برگزاری نشست ویدیویی چین و سازمان همکاری شانگهای درباره پیشگیری و مهار کرونا گفت: بیش از ۲۰۰ کارشناس از حدود ۴۰ نهاد پزشکی کشورهای عضو، ناظر و شرکای این سازمان در این نشست حضور یافته و درباره معاینه و درمان مبتلایان به بیماری کرونا بحث و تبادل نظر کردند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین با اشاره به اینکه نشست های مشابه در چند هفته آینده نیز برگزار خواهد شد ابراز امیدواری کرد این امر به ارتقاء فن و مهارت متخصصان پزشکی کشورها در مبارزه با کرونا و نجات هر چه بیشتر جان مردم کمک کند.
نظر شما