۲ هزار و ۷۷۲ واحد کسب و کار استان مرکزی  برای دریافت خسارت کرونا به بانک‌معرفی شدند

اراک - ایرنا - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: ۲ هزار و ۷۷۲ واحد کسب و کار آسیب دیده از کرونا در این استان با پنج هزار و ۳۶۴ نفر اشتغال برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند.

«محمدتقی آبایی‌هزاوه» روز چهارشنبه در نشست کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان مرکزی افزود: ۱۴۷ هزار و ۹۰۰ واحد کسب و کار آسیب دیده از کرونا در کشور با اشتغال ۳۳۲ هزار و ۷۲۰ نفر تاکنون در سامانه کارا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت‌نام کرده‌اند.

وی بیان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای شناسایی واحدهای آسیب دیده از کرونا ۱۴ رسته شغلی را بر اساس مصوبه هیات وزیران مشخص کرد که زیرمجموعه این رسته‌ها شامل یک میلیون واحد کسب و کار است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: در قالب ۱۴ رسته شغلی در نظر گرفته شده، ۲۱ هزار واحد کسب و کار در این استان دچار آسیب و خسارت شده‌اند.

آبایی هزاوه اظهار داشت: دولت ۴۰۰ هزار میلیارد ریال تسیهلات ۱۲ درصد به این بخش اختصاص داده که سهم استان مرکزی ۶ هزار و ۵۱۰ میلیارد ریال است.

وی گفت: تاکنون پنج هزار واحد صنفی آسیب دیده از کرونا نیز برای دریافت تسهیلات ۱۸ درصدی خود به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند که انتظار است بانک‌ها در این راستا تلاش مضاعفی به کار گیرند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی اضافه کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا مصوبه جدیدی برای آن دسته از صنوف که بیمه ندارند نیز داشته که بر مبنای آن این افراد به ازای هر نفر کارگر می‌توانند ۸۰ میلیون ریال تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد و بازپرداخت ۲۴ ماهه دریافت کنند.

آبایی هزاوه گفت: از اسفندماه ۹۸ تاکنون ۹ هزار متقاضی بیمه بیکاری در استان مرکزی ثبت‌نام کرده‌اند که هشت هزار نفر آنان مشمول دریافت این بیمه هستند که اولویت پرداخت این بیمه به بیکارشدگان ناشی از بیماری کرونا بوده که تاکنون مبلغ مربوط به  اسفند و فرودین‌ماه این قشر واریز شده و مبلغ  اردیبهشت‌ماه نیز به زودی پرداخت می‌شود.

وی عنوان کرد: پرداخت سایر مشمولان بیمه بیکاری نیز پس از تشکیل کمیته‌های ۲ نفره پرداخت می‌شود.

کرونا، ویروس شایعی است که هرسال زمستان با علایم سرماخوردگی مشاهده می‌شد، اما از سال ۲۰۰۲ این ویروس جهش ژنتیکی داشته و ابتدا خود را با بیماری سارس، پس از آن مرس و در حال حاضر به شکل کووید ۱۹ نشان داده  که با دوره نهفتگی ۲ تا ۱۴ روز و با تظاهراتی نظیر تب بالا، سرفه، تنگی نفس، سردرد و گاهی با  اسهال و استفراغ همراه است.

نخستین مورد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی پس از قم در اول اسفندماه سال ۹۸ مشاهده شد و پس از آن مسئولان برای جلوگیری از انتشار این ویروس، بسیاری از کسب و کارها را تعطیل اعلام کردند.

بر اساس اعلام سیما سادات‌لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۲۴۵ هزار و ۶۸۸ نفر تا۱۷ تیر ۹۹ در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت ۲۰۰ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان‌باختگان کرونا در کشور به ۱۱ هزار و ۹۳۱ نفر رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha