۱۹ تیر ۱۳۹۹، ۱۲:۲۶
کد خبرنگار: 1026
کد خبر: 83849392
T T
۰ نفر
کرونا و خطر تعطیلی بر سر واحدهای صنفی مازندران

ساری-ایرنا- برگشت مازندران به پیک دوم بیماری کرونا که با قرارگیری هفت شهرستان استان در وضعیت قرمز همراه شد، بار دیگر مکانیزم ماشه را بر سر واحدهای صنفی و مشاغل کم خطر و پرخطر در این خطه شمال کشور قرار داده است.

به کارگیری مکانیزم ماشه برای تعطیلی احتمالی واحدهای صنفی و حتی تولیدی و صنعتی کم خطر و پرخطر و برخی محدودیت های دیگر را در حالی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران بار دیگر  بر روی میز قرار داده است که بخشی از افزایش آمار بیماران کرونایی در استان مازندران در یک هفته اخیر ناشی از بی تفاوتی نسبت به پروتکل های بهداشتی با وجود تعهد سپاری این واحدها پیش از بازگشایی در روزهای کرونایی بود.
برگشت محدودیت های کرونایی 
براین اساس دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران برای توجیه بازگرداندن مکانیزم ماشه برای واحدهای متخلف ، بسته نظارتی را تدوین و در اختیار اتحادیه های صنفی و صنعتی قرار داده که هر گونه کم کاری در رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی به خصوص عدم استفاده از ماسک اعم از سوی متولیان این اصناف و مردم به عنوان خدمات گیرندگان از این واحدها نوعی تخلف محسوب می شود و با این تخلف که از قضا بر خلاف تعهد سپاری برای بازگشایی مشروط بوده ؛ این اجازه را به ستاد استانی مقابله با کرونا می دهد که این واحدها متخلف را تا زمان نامحدودی که حداقل فروکش کردن ویروس کروناست ؛ تعطیل کند.
دانشگاه علوم پزشکی مازندران به عنوان خط مقدم مقابله با ویروس کرونا و درمانگران مرتبط  بر این باورند که بخشی از افزایش  آمار بیماران کرونایی در استان مازندران  در هفته اخیر نتیجه عادی سازی رفتاری نسبت به این ویروس در جامعه پس از برداشتن محدودیت ها کرونایی رخ داد و مقصر اصلی در این بی تفاوتی نیز صرفنظر از شهروندان ، واحدهای صنفی ، خدماتی و حتی صنعتی  هستند  که نتوانستند به درستی به تعهدشان در رعایت پروتکل های بهداشتی جامعه عمل بپوشانند و باید در مورد این گروه از واحدهای صنفی برگشت محدودیت ها و تعطیلی محل کسب و کارشان است ، اجرایی شود.
معاون کل وزیر بهداشت و درمان که افزایش آمار بیماران کرونایی یک هفته اخیر او را به مازندران کشاند ، دلیل این افزایش را ابتدا به برداشتن گریزناپذیر محدودیت های کرونایی برای حفظ معیشت و اشتغال می داند.
دکتر ایرج حریرچی بی تفاوتی نسبت به پروتکل های بهداشتی ، فاصله گذاری اجتماعی و افزایش آمار تردد به خصوص در برگزاری تجمعات ، جشن عروسی و تولد ، آیین ختم از دیگر دلایل این افزایش قلمداد کرد و اظهارداشت : بررسی ها نشان می دهد که اکثر افرادی که در روزهای اخیر در این استان و حتی سایر استان های کشور که وضعیت مشابه کرونایی را در پیک دوم تجربه می کنند ، رفتاهاری پرخطر در اجتماع شامل حضور در تجمعات، عروسی ، جشن تولد و آیین ختم مردگان داشتند و به این ویروس مبتلا شدند.
وی اضافه کرد : اگرچه برخی محدودیت ها برای حفظ اشتغال و معیشت در سطح کشور با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا برداشته شد ، ولی این اقدام نباید به عادی سازی رفتاری جامعه نسبت به ویروس کرونا تلقی شود و باید پروتکل های بهداشتی شامل زدن ماسک ، شستن دستها ، پرهیز از اجتماعات ، عروسی و آیین ختم اجرایی شود تا بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم.
معاون وزیر بهداشت و درمان خاطرنشان کرد : در شرایط فعلی برای کنترل مجدد ویروس کرونا در سطح کشور نیاز به رعایت سفت و سخت پروتکل های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک در فضاهای سرپوشیده ، اجتماعات و اماکن عمومی داریم و در صورت امکان باید از رفتن به این فضاها به خصوص سفر پرهیز شود.
دکتر حریرچی با وجود فرا رسیدن تعطیلات تابستانی و اوقات فراغت دانش آموزان و مسافر پذیر بودن استان های شمالی از جمله مازندران از مسافران نیز خواست تا به دلیل وضعیت هشدار کرونایی این استان به مازندران سفر نکنند تا هم خود به این ویروس مبتلا نشوند و هم این که با سفرشان سطح آلودگی را افزایش ندهند.
قرار گیری مازندران در سطح هشدار کرونایی 
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : افزایش آمار بیماران کرونایی در مازندران در یک هفته اخیر که ناشی از عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی رخ داد، بار دیگر این خطه شمال کشور درمانگران را درگیری این ویروس کرد.
دکتر سید عباس موسوی افزود : طبق آخرین آمار هم اکنون صرفا در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیش از ۵۶۰ بیمار کرونایی تحت درمان قرار دارند و چهار شهرستان استان نیز در وضعیت قرمز کرونایی و سه شهرستان در آستانه قرارگیری در وضعیت قرمز قرار دارند و این روند استان مازندران را از لحاظ همه گیری کوویدو ۱۹ در وضعیت هشدار قرار داده است.
وی اضافه کرد : در چنین شرایطی دانشگاه علوم پزشکی به عنوان خط مقدم مقابله با ویروس کرونا بسته نظارتی ویژه را در ارتباط با پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی تدوین و به واحدهای صنفی و اتحادیه های آنها ارسال کرد که اتحادیه ها ملزم به نظارت بر اجرای درست پروتکل ها از سوی واحدهای صنفی زیرمجموعه خودشان شدند و در صورت تخطئی از پروتکل ها شامل استفاده از ماسک در داخل واحد صنفی ، عدم ارایه خدمات به مشتریان بدون ماسک ، رعایت فاصله گذاری اجتماعی ، پرهیز از ایجاد اجتماع و سایر دستورالعمل های دیگر است، باید آن واحد صنفی را برای مدت نامعلومی پلمپ کنند.
دبیر شورای سلامت استان مازندران گفت : در شرایط فعلی برای ما راهی جز رعایت سفت و سخت پروتکل های بهداشتی برای  کنترل ویروس وجود ندارد ، چرا که در مازندران حدود ۸۰ درصد از مردم در دور اول به ویروس کرونا مبتلا نشدند و تمام این افراد در معرض ابتلا به این ویروس در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی قرار دارند.
دکتر موسوی اظهارداشت : این میزان جمعیت در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا در مازندران به اندازه جمعیت شاید بیش از ۱۰ استان کشور باشد که در صورت همه گیری می تواند خسارت جبران ناپذیری را ایجاد کند و برای ما برای جلوگیری از همه گیری ویروس کرونا راهی جز رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک در فضای بیرون از خانه و شستن مکرر دستها وجود ندارد.
رییس ستاد استانی مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود : بررسی ها نشان می دهد که در رعایت پروتکل های بهداشتی به درستی در واحدهای صنفی ما و حتی از سوی شهروندان اجرایی نمی شود و تدوین بسته نظارتی نیز در راستای برخورد با متخلفان و نهادینه کردن فرهنگ استفاده از ماسک است و باید به طور دقیق اجرا شود.
دکتر موسوی افزود : برای شهرستان هایی که وضعیت قرمز دارند ، برخی محدودیت ها از جمله تعطیلی برخی فعالیت های ورزشی پر خطر ، تالار پذیرایی، نماز جمعه و سایر فعالیت های گروهی اجرایی شد و اگر روند افزایشی بیماران در استان ادامه داشته باشد ، احتمال برگشت محدودیت ها همانند دوره اول و شاید سفت و سخت تر از آن نیز برای کنترل بیماری وجود دارد.
 استاندار مازندران و رییس ستاد استانی مقابله با کرونا گفت :  هرگونه تجمعات که طبیعتا منجر به شیوع بیماری می شود ممنوع است و از مردم تقاضا داریم مساله را بسیار جدی بگیرند و از برپایی جلسات مختلف و شرکت در آن ها پرهیز کنند.
احمد حسین زادگان اظهارداشت : باید پروتکل های بهداشتی و دستورالعمل ها به خصوص محدودیت ها از سوی تالارهای پذیرایی رعایت شود و  اگر این محدودیت ها رعایت نشود، اماکن مورد نظر تعطیل و مجوز فعالیت آن ها باطل می شود.
ویروس کرونا نخستین بار سی ام بهمن ماه سال گذشته در استان مازندران شیوع یافت و براساس آخرین آمار که روز گذشته انتشار یافت هم اکنون بیش از ۷۰۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان های تحت پوشش دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل تحت درمان قرار دارند که حدود ۲۰ درصد از مجموع بیمارانی کرونایی است که در سطح کشور تحت درمان قرار گرفتند.
با وجود این که ویروس کرونا از دو ماه گذشته در مازندران به مرحله کنترل و ثبات رسیده بود ، از یک هفته گذشته به دلیل آنچه که عدم رعایت پروتکل های بهداشتی اعلام شد بار دیگر آمار بیماران کرونایی در این استان رشد یافت به گونه ای که در یک هفته اخیر آمار بیماران کرونایی از ۳۰۰ نفر به ۷۰۰ نفر تا روز گذشته رسید و پیش بینی می شود در صورت تداوم روند افزایشی برای روز جاری این آمار به بیش از ۸۰۰ نفر برسد که در این صورت حداقل یک سوم تخت های بیمارستانی اختصاصی برای  بیماران کرونایی تحت اشغال در می آید.
هم اکنون شهرستان های رامسر ، نوشهر ، بابل ، آمل ، بهشهر در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha