ابراز نگرانی مردم و مسئولان نسبت به شیوع مجدد ویروس کرونا در غرب مازندران

نوشهر- ایرنا - افزایش شمار متبلایان به بیماری کووید ۱۹ در کمتر از یک هفته در برخی از شهرهای استان مازندران، مهم‌ترین دغدغه و نگرانی این روزهای مردم و مسئولان دست اندرکار بهداشتی غرب استان تبدیل شده است.

استاندار  مازندران هفته گذشته اعلام کرد که  حدود پنج شهر این استان شامل نوشهر ، آمل ، بابل ، بهشهر، فریدونکنار ،  به علت رعایت نکردن شیوه های بهداشتی خود مراقبتی ، فاصله گذاری اجتماعی و دیگر مسائل در بعد پیشگیری ، مقابله و مهار ویروس کرونا در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفتند.

به گزارش ایرنا ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم اخیرا اعلام کرد که تعداد دیگری از شهرهای این استان از جمله سوادکوه ، قائم شهر ، رامسر و محمود آباد نیز از وضعیت عادی و ناریجی خارج شده اند و هم اکنون در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته اند و آمار دادند که کمتر از یک هفته بیماران بستری کرونایی در بیمارستان های زیرپوشش از شمار ۳۰۰ نفر تا روز گذشته /جمعه /  این عدد به یک هزار نفر رسیده است. 

پس از به صدا در آمدن آژیر خطر قرمز شدن کرونایی در این شهرها ، به همین منظور  نشست اضطراری ستاد مبارزه با کرونا در استانداری مازندران و به تبع آن در فرمانداری این شهرها تشکیل تصمیمات مختلفی هم  در این زمینه از جمله اعمال برخی از محدودیت های کرونایی شامل  تعطیلی موقت بازار های هفتگی ،ورزش های پرخطر ، بوستان های شهری و جنگلی ، تالارهای پذیرایی ، رستوران ها ، قهوه خانه ها ، آئین عبادی سیاسی نماز جمعه اتخاذ شده است.

ضمن آنکه به خاطر بحرانی بودن وضعیت این استان ،  وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی نیز به دکتر حریرچی یکی از معاونانش ماموریت داد تا سفری به این استان داشته باشد تا این موضوع را از نزدیک دنبال  و با ریز مشکلات و نارسائی ها موجود در فرآیند کنترل این ویروس در مازندران آشنا شود و پس از توصیه و ارائه راهکارهای لازم در این بخش، گزارش جامع و روشنی از امکانات و تجهیزات موجود مراکز درمانی این استان تهیه کند و در اختیار این وزارتخانه قرار دهد.

جمعی از مسئولان دست اندرکار و مردم غرب مازندران با ابراز نگرانی از روند افزایشی ویروس کرونا و احتمال تحت تاثیر قرار دادن دیگر نقاط روستایی و شهری این استان تاکید دارند که کنترل این ویروس بدون  همراهی و همکاری مردم بویژه مسافران ، گردشگران و اعمال برخی از محدودیتها در این مناطق گردشگرپذیر میسر نیست 

یکی از ساکنان شهرستان نوشهر در ارتباط افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا گفت: اگر چه پس از یک دوره چند ماهه شاهد کاهش تعداد مبتلایان در شهرستان و منطقه بودیم ولی اعلام وضعیت قرمز برای این شهرستان از سوی مسئولان همه ما را نگران کرده است.

رحمان کیاکجوری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود:‌ در مدتی که محدودیت های مختلف در اکثر شهرها اعمال می شد خوشبختانه مردم هم نکات بهداشتی را رعایت می کردند ولی پس از رفع محدودیت ها حضور در تجمعات و سفرها در جامعه عادی شده و همین مسئله باعث شده تا ویروس کرونا مجددا شیوع پیدا کند.

وی گفت : به نظر می رسد که مسئولان ذیربط باید برای جلوگیری از گسترش این ویروس در جامعه علاوه بر اعمال محدودیت ها در شهرستانهای استان باید از حضور مسافران و گردشگران به این استان جلوگیری کنند.

کباکجوری خاطر نشان کرد که در صورت عدم اعمال محدودیت ها  در کمترین زمان ممکن یکی پس از دیگری شاهد اعلام وضعیت قرمز در شهرهای استان باشیم که در ان زمان کنترل جمعیت آلوده به ویروس شاهد برای جامعه پزشکی منطقه غیر ممکن باشد.

بازگشت کرونا به خانه اول

یک مدرس دانشگاه فرهنگیان نوشهر با ابراز نگرانی از بازگشت کرونا به خانه اول در برخی از شهرهای مازندران گفت : تا زمانی که در برخی از رفتارهای اجتماعی افراد الزام اور و هم نظارت ها جدی نباشد طبیعتا نتیجه ای جز بروز وضعیت موجود بحرانی در منطقه نخواهیم بود.

بهروز رودباردکی دانش آموخته دکترای علوم اجتماعی مردم شناسی دانشگاه فرهنگیان نوشهر به خبرنگار ایرنا گفت : هنوز این باور در وجود همه افراد جامعه نهادینه نشده که بدانند استفاده از اقلام بهداشتی خود مراقتبی نظیر ماسک ، دستکش و فاصله گذاری اجتماعی می تواند در قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا  نقش تعیین کننده داشته باشد.

وی افزود: بخشی از رفتارهای هر فرد ریشه در جامعه پذیری او دارد که ملزم به انجام آن است و نکته مهم تر آنکه به طور حتم باید در این الزامات نظارت هایی هم وجود داشته باشد و وقتی که چنین رویکرد و نگاهی در جامعه غالب شود آن زمان بیشتر مردم پی خواهند برد باید در برابر حفظ جان و سلامتی شان در برابر این ویروس این نکات را رعایت کنند.

به گفته این مدرس دانشگاه ، انبته نباید تلاش مسئولان ، مدافعان سلامت و رسانه ها را در این خصوص نادیده گرفت منتهی وقتی که پزشکان توصیه دارند استفاده از ماسک حدود ۸۰ درصد از افراد جامعه را از ابتلا به این ویروس مصون می کند چرا نباید عده ای از مردم به این موضوع توجه نکنند و باور نداشته باشند این نشان از فقر فرهنگی دارد. 

رودبارکی افزود :  پزشکان بارها توصیه کرده اند که یک فرد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ می تواند ۵۰ نفر دیگر را مبتلا کند منتهی امروز در سطح شهر ، مکان های شلوغ و پرتردد نظیر بازار میوه و تره بار و بازارچه ها افراد زیادی مشاهده می شوند که از ماسک استفاده نمی کنند و نظارتی هم روی فعالیت این مکان ها وجود ندارد.

وی اظهارداشت : اگرچه در دور نخست شیوع این ویروس به خاطر ترس و اضطراب مردم و حتی مسافران و گردشگران برای حفظ جانشان در خانه ها قرنطینه شدند و دولت هم ناگزیر شد برخی از مشاغل پرخطر را تعطیل کند و چنین اقداماتی تاحدودی در قطع انتقال زنجیره کرونا در مازندران تاثیر داشت و در این زمینه به نقطه مطلوبی رسید اما اگر مردم رعایت می کردند امروز دوباره شاهد موج دوم شیوع این ویروس در این منطقه نبودیم .

به گفته این مدرس دانشگاه ، با توجه به محدودیت های مالی دولت و کمبود اعتبار برای جبران خسارت های ناشی از ویروس کرونا به نظرم  نمی توان بیشتر مشاغل این منطقه که منابع درآمدی آن بیشتر به حضور مسافران و گردشگران بستگی دارد تعطیل کرد منتهی نظارت ها باید در این حوزه تشدیدتر شود و اگر در سرکشی ها پی بردند که برخی از مراکز خدمات رسان رعایت نمی شود برابر قانون با آنها برخورد کنند.

مدیرشبکه بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی  نوشهر نیز با اظهار تاسف در این باره گفت :  به خاطر طولانی بودن محدوده ساحلی و فعالیت سه طرح ساحلی عمومی و ده ها طرح خصوصی ، بهره برداری از قطعه اول آزاد راه تهران - شمال ، وجود فرودگاه ، بندر ،گمرکات ، خانه دار بودن افراد خوش نشین با سکونت غیردائم  و  موارد دیگر سبب شد تا این شهر گردشگرپذیر ،در وضعیت قرمز کرونایی شهرهای استان مازندران قرار گیرد.

براساس آمار منابع رسمی ، دست کم ۴۰ نفر مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان شهید بهشتی نوشهر بستری و حدود ۵۰۰ نفر نیز در خانه ها قرنطینه و تحت درمان هستند.

دکتر سید رحیم سید پور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : ورود هزاران مسافر و گردشگر برای استفاده از مکان های پرجاذبه گردشگری ، تاریخی و فرهنگی مانند طرح های ساحلی ، تفرجگاه ها و بوستان های جنگلی و حضور آن ها در مراکز پذیرایی ، اقامتی ، رفاهی و خدماتی همه این موارد دست به دست هم داد تا شاهد از سرگیری شیوع این ویروس خطرناک و کشنده در این شهرستان باشیم .

وی با ابراز نگرانی از روند رو به گسترش ویروس کرونا در این شهرستان اظهارداشت : آنچه بررسی و گزارش شده فاکتورهای منفی در مورد شیوع این ویروس در این شهر وجود دارد و بنابراین از روز دوشنبه هفته پیش طبق مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا در فرمانداری این شهر تاکید شد که برای قطع زنجیره انتقال این ویروس همانند موج دوره نخست باید  بیشتر مراکز پرتجمع از جمله طرح های ساحلی دریا ، بازار هفتگی ، آئین عبادی سیاسی نماز جمعه ، امامزاده ها ، مسجدها ، قهوه خانه ها ، باشگاه های ورزشی بویژه استخرها و تفرجگاه ها ، آئین های عروسی ، مجالس ترحیم و تالارهای پذیرایی و رستوران ها تعطیل شوند.          

در دور نخست شیوع ویروس کرونا در شهرستان گردشگرپذیر نوشهر دست کم ۱۲۰ واحد صنفی پرخطر تعطیل شدند.

مدیر شبکه بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی نوشهر با اشاره به آنکه بیشترین در آمد مردم این استان از طریق صنعت گردشگری است ، گفت که اگرچه نمی توان از حضور مسافران ، گردشگران داخلی و خارجی به این خطه گردشگرپذیر برای کاهش روند شیوع این ویروس جلو گیری کرد اما مراکزی که پذیرا و ارائه دهنده خدمات به این مسافران و میهمانان ناخوانده هستند باید آن ها را مکلف به الزامات پروتکل های بهداشتی کرونا در این منطقه کنند.

به گفته سیدپور ،در زمان حاضر به طور تمام وقت گشت های نظارتی با همکاری کارشناسان این نهاد ، دستگاه قضا ، نیروی انتظامی ، صنعت ، معدن و تجارت و اداره تعزیرات حکومتی و گردشگری در سطح شهر با هدف اجرای مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا منطقه را رصد می کنند که تاکنون تعدادی از واحدهای صنفی پرخطر را نیز پلمب نموده اند.

اعمال محدودیت ها تنها راه مقابله با ویروس کرونا

مدیرشبکه بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی رامسر در این باره شیوع ویروس کرونا در این شهرستان هشدار داد : اعمال محدودیت ها کرونایی و فاصله گذاری های اجتماعی برای برون از این بحران باید به عنوان یک الزام مورد توجه مردم قرار گیرد و درصورت چشم پوشی به این موضوع و عادی انگاری ویروس کرونا طبیعتا شاهد گسترش و همه گیری این ویروس در این شهرستان گردشگرپذیر خواهیم بود.  

دکتر حمید رضا مبشری در نشستی راجع به این موضوع که در فرمانداری رامسر برگزار شد ، گفت که شبکه بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی اگر چه به عنوان متولی اصلی نقش کلیدی در حفظ جان مردم در برابر این ویروس منحوس دارد منتهی راز موفقیت در این زمینه نیاز به عزم همگانی دارد و تا وقتی که تصمیم جدی برای تعطیلی موقتی برخی از واحدهای صنفی پرخطر در این شهر گرفته نشود و محدودیتهای لازم صورت نگیرد به یقین این ویروس اغلب مردم را آلوده و بیمار خواهد کرد.

وی ، عادی انگاری مردم به این ویروس و در پی آن رعایت نکردن شیوه های بهداشت مراقبت فردی را از علت های تشدید این ویروس در این شهر گردشگرپذیر معرفی کرد و ادامه داد : هنوز اغلب مردم نسبت به ماندگاری و  کشنده بودن این ویروس باور ندارند و تصورشان بر این است که این ویروس مانند آنفلوآنزا فقط در فصول مشخص سال از جمله پائیز و زمستان شیوع پیدا می کند و پس از آن از بین می رود در حالی که این گونه نیست.

این مقام مسئول ، وضعیت مراکز درمانی برای پذیرش و بستری افراد آلوده به ویروس کرونا در این شهر را چندان مطلوب ندانست و گفت که پس از فروکش کردن این ویروس و رفع محدودیت ها ، حدود ۷۰ درصد امکانات  بخش های بیمارستان دولتی این شهر که برای پذیرش بیماران کرونایی پیش بینی شده بود اکنون برای پذیرش دیگر بیماران مدنظر قرار گرفته است بنابراین با گسترش یکباره این ویروس و افزایش بیماران ، ارائه خدمات به این دسته از بیماران را برای مسئولان دست اندرکار دچار مشکل کرده است .          

مدیرشبکه بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی رامسر گفت : از آنجایی که ماهیت و علائم این ویروس تغییر کرده  به طوری که سیستم تنفسی را افراد را نیز تحت تاثیر قرار می دهد 

و آزمایش ها از افراد مراجعه کننده با علائم گوارشی به  بیمارستان این شهر نیز نشان داده که مبتلا به این ویروس هستند.

برابر آمار منابع رسمی ، از زمان شیوع ویروس کرونا درست همزمان با آغاز اسفند ماه سال ۱۳۹۸ تاکنون دست کم ۷۹۵ نفر مشکوک به ویروس کرونا در بیمارستان رامسر بستری شدند که از این شمار ، حدود ۶۹۸ نفرشان پس از بهبودی کامل از این مرکز درمانی مرخص شدند.

نگرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران از شیوع مجدد کرونا

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز  ضمن نگرانی از شیوع کرونا در مناطقی از این استان به رسانه ها گزارش داده که ضرورت دارد مشاغل پرخطر در شهرستان های دارای وضعیت قرمز به شکل موقت تعطیل شوند.

دکتر سیدعباس موسوی که پنجشنبه هفته پیش در نشست مشترک ستاد مبارزه با کرونا شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت در فرمانداری نوشهر شرکت کرده بود ، گفت که اکنون وضعیت کرونا در کل مازندران قرمز نیست  ولی با توجه به روند افزایش تعداد شهرستان های قرمز ، در صورت عدم مراقبت و افزایش تعداد بستری ها ، استان با مشکل مواجه می شود.

این مقام مسئول بهداشتی استان تاکید کرد ، در صورتی که پروتکل های بهداشتی رعایت نشود و محدودیت های موقت به اجرا گذاشته نشود ، وضعیت در شهرستان های نارنجی نیز به قرمز تبدیل خواهد شد و در نهایت وضعیت کل استان را قرمز خواهد کرد.

دانشگاه علوم پزشکی مازندرن پیش از این وضعیت کرونا در هفت شهرستان بهشهر، بابل ، آمل ، رامسر ، نوشهر ، محمودآباد و سوادکوه را قرمز اعلام کرد. همچنین وضعیت دستکم پنج شهرستان استان هم در حال حاضر نارنجی است. مازندران ۲۲ شهرستان دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : نزدیکی شهرستان های استان به یکدیگر سبب می شود تا ویروس کرونا با سرعت بیشتری در این استان شیوع یابد و هرگونه کم توجهی در شهرهای قرمز و نارنجی سبب می شود تا شهرهای سفید هم دچار مشکل شوند.

کرونا ضعیف نشده بلکه همچنان کشنده است

دکتر موسوی افزود : کرونا تغییر ماهیت نداده و بر خلاف تصور و برداشت غلط موجود ، ضعیف نشده و همچنان کشنده است در نتیجه مهم ترین توصیه ما به مردم استفاده از ماسک ، رعایت فاصله فیزیکی و عدم حضور در تجمعات و رعایت بهداشت دست است.

وی گفت : در حال حاضر وضعیت بیمارستان ها مازندران نگران کننده نیست ولی با توجه به سرعت بالای انتشار این بیماری ، باید رعایت کامل مراقبت های بهداشتی جدی گرفته شود تا تعداد مبتلایان به کرونا از حد امکانات و تحمل استان عبور نکند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اظهار این که وضعیت کرونا در استان بیش از ۲ ماه تثبیت شده بود ، گفت : ولی از هفته پیش آمار ابتلا در برخی از شهرستان های روند افزایش گرفت و با توجه به عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله فیزیکی توسط شهروندان چندان هم دور از انتظار نبود .

وی افزود : با مصوبات ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا در ماه های نخست شیوع این بیماری مردم خوب همراهی کردند و در رعایت پروتکل های بهداشتی جدی بودند و به همین دلیل هم مازندران توانست به یکی از بهترین استان های کشور در زمینه کنترل شیوع این بیماری تبدیل شود و امروز نیز باید این روند با جدیت دنبال شود.

موسوی گفت : یکی از محدودیت هایی که باید به صورت جدی اجرا شود ، تعطیلی موقت مشاغل پرخطر بویژه در شهرهای دارای وضعیت قرمز و نزدیکی این شهرها است.

وی افزود : متاسفانه علی رغم تعهدی که مشاغل پرخطر در ابتدا بازگشایی داده بودند ، تمامی پروتکل های بهداشتی را رعایت نکردند و از همین روز امروز ما شاهد روند افزایش ابتلا به بیماری در مازندران هستیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر ضرورت حمایت و همراهی مردم در این مرحله از شیوع کرونا تاکید کرد و گفت : در مرحله اول همراهی مردم و اصناف و مشاغل خیلی خوب بود و حتی شاهد تعطیلی داوطلبانه اصناف در آن مقطع زمانی بودیم و امروز نیز باید روند شیوع  این بیماری را با همراهی همه جانبه شهروندان متوقف کنیم تا به لحاظ اقتصادی آسیب کمتری به اصناف و مردم وارد شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha