۲۱ تیر ۱۳۹۹، ۱۵:۲۷
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 83851156
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

جای بازارچه‌ صنایع دستی در گلستان خالی است

گنبدکاووس - ایرنا - بانوی فعال گالیکشی و کارآفرین برتر کشوری در حوزه صنایع‌دستی گفت: بانوان مناطق روستایی گلستان با وجود توانمندی در تولید محصولات صنایع دستی اما به دلیل نبود بازارچه‌هایی برای عرضه و فروش، نمی‌توانند دسترنج‌شان را به قیمت واقعی و بدون واسطه فروخته و کسب درآمد کنند.

لیلا خسروی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بانوان هنرمند روستایی در گلستان بویژه در گالیکش محصولات دستی جذاب و بازارپسندی تولید می‌کنند اما به سبب نداشتن آگاهی از روند کار، جسارت لازم برای فروش را ندارند که مسوولان استانی می توانند با حمایت بیشتر از آنان، امکان فروش محصولات‌ در بازارهای داخلی و خارجی و ورود به عرصه تجارت الکترونیک را فراهم کنند.

وی افزود: با هدف کمک به معرفی بهتر دستاوردهای بانوان از ۶ سال قبل با راه‌اندازی انجمن زنان نواندیش در گالیکش به سراغ بانوان هنرمند روستایی رفته و با ارائه مشاوره‌ و آموزش، پیگیر احیای سنت‌های قدیمی و فراموش شده مانند ابرشیم بافی و نمدمالی شدم.

وی ادامه داد: در این رابطه چند نفر از بانوان هنرمند روستای "پنو" با ثبت شرکت و خرید پیله ابریشم اقدام به تولید پارچه و دوخت لباس‌های زیبای تلفیقی از طرح‌های سنتی و مدرن دوخته و به بازار عرضه می‌کنند.

مدیر انجمن زنان نواندیش گالیکش از پیگیری راه‌اندازی کارگاه ریسندگی پیله ابریشم دراین شهرستان خبر داد و اضافه کرد: تلاش می کنیم با همکاری سپاه و باهدف اشتغالزایی در مناطق روستایی طرح "هر روستا یک شغل" را با اولویت گوهرتراشی راه‌اندازی کنیم.

خسروی، گردآوری بانوان هنرمند اقوام مختلف ساکن گالیکش از جمله کیف‌های نمدی و ابریشمی با تلفیقی از سوزن دوزی بلوچ و ترکمن را از دیگر اقدامات این مجموعه اعلام کرد و افزود: تولید این محصولات  بازارپسند می‌تواند به معرفی صنایع دستی اقوام و نیز کسب درآمد برای هنرمندان کمک زیادی کند.

کارآفرین برتر حوزه صنایع دستی گلستان ادامه داد: حضور در نمایشگاه‌های ملی و استانی، ایجاد بازارچه در فضای مجازی و شرکت در نمایشگاه‌های فصلی در کنار استفاده از شیوه‌های جدید بسته‌بندی و آموزش‌های کاربردی موجب رونق بیشتر فروش محصولات تولیدی هنرمندان عضو انجمن زنان نواندیش شده است.

خسروی افزود: انجمن زنان نواندیش گالیکش درسایه ۶ سال فعالیت خود توانسته برای ۵۰۰ نفر از بانوان مناطق روستایی این شهرستان شغل پایدار ایجاد کند و دراین ارتباط چهار کارگاه گروهی، ۵۰۰ کارگاه صنایع دستی انفرادی و ۱۰ اقامتگاه بوم‌گردی با مدیریت بانوان راه‌اندازی شده است.

وی، راه‌اندازی بازارچه‌ صنایع دستی در گالیکش را تسهیل کننده رونق تولید و اشتغالزایی حوزه بانوان دانست و افزود: از پنج سال پیش پیگیر راه‌اندازی این بازارچه هستم و با وجود اینکه شهرداری نیز زمین لازم را داده اما هنوز خبری از ساخت آن نیست. 

لیلا خسروی کارآفرین حوزه صنایع دستی گلستان به تازگی به عنوان یکی از ۲۰ بانوی کارآفرین برتر کشور برگزیده شد.

به گفته مریم حاجی ابراهیمی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، پارسال ۳۰۸ هزار دلار از تولیدات هنرمندان صنایع دستی این استان به صورت چمدانی به ۱۰ کشور صادر شد و  ۶ بازارچه صنایع دستی با در اختیار گذاشتن زمین توسط شهرداری‌ها در حال ساخت است.

استان گلستان دارای ۳۰ هزار هنرمند در حوزه صنایع دستی است که ۲۰ هزار ۵۰۰ نفر از آنان پرونده تولید انفرادی و ۵۰۵ نفر نیز کارگاه تولیدی دارند. 

فرش دستباف، نمد، زیورآلات و سوزن دوزی ترکمن، جاجیم بافی روستای زیارت گرگان، ابریشم بافی قزلباش های رامیان و مینودشت، سوزن دوزی شاهکوه و قوم بلوچ و نیز دوخت‌های سنتی پوشاک در ببن فارس‌ها از جمله صنایع دستی اقوام ساکن در گلستان است که با هنرمندی زنان و دختران و مردان این استان، هر کدام نام و آوازه خود را در بین خریداران داخلی و خارجی دارند. 

گالیکش با افزون بر ۶۳ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha