استاندار: درمان بیماران کرونا در هفت بیمارستان خصوصی و دولتی فارس دنبال می‌شود

شیراز - ایرنا- استاندار فارس اقدامات ستاد مدیریت استانی کرونا در این استان را موثر و نتیجه بخش خواند و اظهار داشت : بر اساس تصمیمات این ستاد پنج بیمارستان دولتی و دو بیمارستان خصوصی با اختصاص ۸۱۸ تخت عادی و ۱۲۹ تخت مراقبت‌های ویژه و راه اندازی نقاهتگاه با ۶۰ تخت بیمارستانی کار درمان این بیماران را در فارس دنبال می کنند.

عنایت الله رحیمی روز شنبه در نشست ستاد استانی بیماری کرونا فارس ، سلامت، معیشت و امنیت را سه اصل اساسی در تصمیمات این ستاد دانست و افزود: درمان بیماران استان های همجوار نیز با توجه به مراجعه آنها به استان فارس، در دستور کار این ستاد قرار گرفته است؛ شیراز به عنوان قطب پزشکی فشار بار بیماران استان های همجوار و گاهی بیماران سطح ملی را نیز تحمل می کند.

رحیمی در   نشست ستاد ملی مدیریت کرونا  که امروز از طریق ویدئو کنفرانس با حضور رییس جمهور، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مسوولان کشوری، استانداران و روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار شد بر لزوم تداوم سیاستگزاری ها حول محور سه اصل اساسی یاد شده تاکید کرد.

استاندار فارس گفت: از ابتدای شیوع کرونا در کشور و استان فارس تا پایان خرداد در فارس وضعیت مناسبی داشتیم، اما از ابتدای تیر وضعیت استان نامناسب شده و به سمت و سوی افزایش موارد مثبت حرکت کرده است.

رحیمی  افزود: اجباری کردن استفاده از ماسک در ادارات دولتی و عدم ارایه خدمات برای کسانی که از ماسک استفاده نمی کنند، محدود کردن تجمعات به ویژه مراسم عروسی و ختم، محدود کردن فعالیت کافی شاپ ها و قهوه خانه ها و قسمتی از حمل و نقل عمومی و دورکاری افراد دارای زمینه از اقداماتی است که از سوی ستاد استانی کرونا انجام شد. 

وی اضافه کرد: علاوه بر ایجاد محدودیت ها، بر آموزش و اطلاع رسانی از سوی صداوسیما، رسانه های مکتوب و فضای مجازی تاکید و جلب همکاری و مشارکت های عمومی در دستور کار قرار گرفته است.

استاندار فارس در ادامه از تشدید نظارت و کنترل برای رعایت پروتکل های بهداشتی و تشکیل ۸۲ تیم بازرسی ویژه در سراسر استان علاوه بر تیم های گذشته خبر داد و گفت: ۲۵۰ گروه دو نفره در سطح شهر شیراز به صورت هدفمند با توزیع ماسک و بروشورهای آموزشی در حال فعالیت هستند.

بهره گیری از خدمات بیمارستان های پشتیبان 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست گفت: تعداد بیماران بستری در استان فارس مانند بسیاری از استان های دیگر در هفته های گذشته بیشتر شده و مجبور شدیم علاوه بر بیمارستان های اصلی مانند بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) و بیمارستان شهید دکتر چمران، بیمارستان های دیگری نیز اضافه کنیم از جمله نقاهتگاه که با همکاری سپاه فجر استان و بسیج جامعه پزشکی به بیمارستان پشتیبان تبدیل شده است. 

مهرزاد لطفی  اضافه کرد: همچنین از توانمندی و ظرفیت های بخش خصوصی و سایر قسمت های بیمارستان های دولتی نیز استفاده شده است تا بتوانیم در زمینه ارایه خدمت به مردم فعالیت کنیم و این دوره را پشت سر بگذاریم.

وی با اشاره به این که نزدیک به ۷۰ درصد تخت هایی که برای کرونا اختصاص داده شده اشغال است و این درصد ضریب اشغال خیلی بالایی است و یک وضعیت هشدار به شمار می رود، از مردم خواست موضوع رعایت فاصله گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک را جدی بگیرند.

رییس دانشگاه ادامه داد: کادر درمانی استان خسته هستند و فشار کاری آنها بالاست؛ بیمارستان ها پُر هستند و برای اینکه بتوانیم در خدمت بیماران باشیم باید از تعداد بیماران کم شود که این امر تنها با همکاری مردم و رعایت پروتکل های بهداشت فردی، عدم حضور در اجتماعات و استفاده از ماسک میسر می شود. 

دکتر لطفی گفت: پنج بیمارستان دولتی و چندین بیمارستان غیردولتی غیردانشگاهی در شهر شیراز و تمامی بیمارستان های شهرستان ها در بحث کرونا درگیر هستند و بیش از ۶۰۰ مورد از کارکنان مجموعه سلامت استان شامل پزشک، پرستار و سایر کارکنان مبتلا به کرونا شده اند که تعدادی نیز بستری هستند و این فشار کاری را بر روی سایر مدافعان سلامت زیاد می کند.

او اضافه کرد: پزشکان و پرستارانی که به کرونا مبتلا می شوند برای مدتی از چرخه درمان و خدمت رسانی به بیماران خارج می شوند و تامین نیروی جایگزین برای آنها مشکل است.

از دیروز تا امروز ۲۱ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۹۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا  در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران به ۲۵۵ هزار و ۱۱۷ نفر رسیده است،  متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۸ بیمار کرونا  جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲ هزار و ۶۳۵ نفر رسید.

اخبار مرتبط