علیمراد کرمی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: از این شمار پایگاه سنجش سلامت کودکان بدو ورود به مدرسه ۲۴ پایگاه ثابت و ۱۶ پایگاه سیار است.
وی بیان کرد: براساس برنامهریزیهای انجام شده در ۶ شهرستان شامل بوشهر، برازجان، گناوه، کنگان، جم و عسلویه که جمعیت دانشآموزی بالاتر است پایگاههای سنجش به صورت ۲ شیفت صبح ۸ تا ۱۳ و بعد از ۱۵ تا ۲۰ فعال هستند.
کرمی ادامه داد: با توجه به شرایط خاص استان بوشهر برای پیشگیری از هرگونه تجمع در مراکز سنجش انتظار میرود تنها یکی از والدین کودک را در پایگاه سنجش همراهی کند.
وی اضافه کرد: براساس برآورد انجام شده پیش بینی میشود امسال ۱۹ هزار دانشآموز در پایگاههای سنجش ارزیابی شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر با اشاره به همکاری بیش از ۱۷۵ نفر نیروی متخصص و کارشناس در اجرای طرح سنجش سلامت جسمی کودکان تاکید کرد: همه امکانات لازم در پایگاهها
سنجش سلامت کودکان به ۲ برابر افزایش یافته و پایگاهها به صورت مرتب روزانه در چند نوبت ضد عفونی میشود و خانوادهها در این زمینه نگرانی نداشته باشند.
وی بیان کرد: زیر پوشش قرار گرفتن کلاس اولیها در طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی اجباری است.
کرمی اضافه کرد: پیشگیری از معلولیتها، تشخیص کودکان ویژه و جایگزینی آنان در کلاسهای درس، کمک به بهبود آموزش و کنترل عوامل افت تحصیلی، بررسی میزان شیوع اختلالات جسمی و روانی، بهبودوضعیت بهداشت کودکان و ارتقای کارایی سلامت جامعه و تهیه شناسنامه سلامت دانشآموزان از جمله هدفهای اصلی اجرای طرح سنجش سلامت تحصیلی کودکان است.
وی ادامه داد: ارزیابیهای مراقب سلامت شامل قد، وزن، مشکلات جسمی حرکتی، پوست، مو، دهان و دندان، ارزیابی بینایی، ارزیابی شنوایی و ارزیابی آمادگی تحصیلی در پایگاههای اولیه انجام و در صورت مشکوک بودن نوآموز به مراجع تخصصی ارجاع میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: براساس تصمیم ستاد ملی کرونا قرار است شهرستانهایی که در وضعیت قرمز قرار دارند آموزشها به صورت غیر حضوری، مناطق زرد حضوری و مجازی و مناطق سفیدی که تعداد دانشآموزان آنها کمتر است آموزش به صورت حضوری باشد.
کرمی اضافه کرد: با تدبیر اندیشیده شده توسط وزارت آموزش و پرورش قرار است همه تمهیدات لازم برای آغاز سال تحصیلی جدید با کمترین نگرانی برای دانشآموزان و خانوادهها فراهم شود.
وی یادآور شد: براساس وعده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار است تمام زیرساختهای لازم در بخش اینترنت فراهم شود تا زمینه برگزاری کلاسهای مجازی برای همه دانشآموزان در مناطق مختلف شهری و روستایی فراهم شود.
کرمی در باره تبلت و یا گوشی هوشمند برای دانشآموزانی که این ابزار را در اختیار ندارند گفت: قرار است وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه تامین تبلت و یا گوشی هوشمند اقدام کند افزون براین براساس هماهنگی انجام شده قرار است اداره کل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس استان از توان خیرین مدرسه ساز در این زمینه استفاده کند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر اضافه کرد: همچنین قرار است از توان استانداری بوشهر نیز برای کمک به دانشآموزان بی بضاعت مناطق محروم نیز استفاده شود.
وی در مورد ثبت نام دانشآموزان گفت: مدرسهها از لحاظ مالی مشکل دارند و همواره به کمک مردم و همه گروهها نیاز دارند اما هیچ اجباری برای دریافت وجه از خانوادهها وجود ندارد و با مدیران متخلفی که در این زمینه اجباری بر خانوادهها تحمیل کنند، برخورد میشود.
کرمی اظهار داشت: مدرسههای خاص شامل تیزهوشان، شاهد، هیات امنایی و نمونه براساس دستورالعمل خاص خود عمل میکنند که براساس آن شهریه ثابت دریافت و شهریه متغیر براساس برنامههای فوق برنامهای که به تصویب آموزش و پرورش میرسد با موافقت خانوادهها دریافت میشود در غیر اینصورت وجهی دریافت نمیشود.
وی در باره شهریه مدرسههای غیردولتی نیز گفت: براساس اعلام وزارت آموزش و پرورش قرار است ۱۰ تا ۳۰ درصد شهریه این مدرسهها افزایش یابد اما در بوشهر قرار است این شهریه بین ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش مییابد.
کرمی کمبود نیروی انسانی، تجهیزات و فرسودگی ناوگان تجهیزات مدرسهها، کمبود فضاهای آموزشی در برخی شهرستانها از جمله تنگستان و منطقه سعد آباد، سرانه آموزشی که چندین سال است مغفول مانده از جمله مشکلات آموزش و پرورش است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر یادآور شد: نوسازی تجهیزات هنرستانهای فنی و حرفهای و کار و دانش از جمله دیگر اولویتهای آموزش و پرورش است که تلاش میشود از محل اعتبارات ملی و استانی تجهیز و نوسازی شوند.
وی با اشاره به اینکه قرار است سال تحصیلی پیش رو از ۱۵ شهریور ماه آغاز شود اضافه کرد: همه کلاسهای درس استان مجهز به وسایل سرمایشی هستند با این وجود تلاش میشود این تجهیزات نوسازی و با این اقدام فضای مناسبی برای تحصیل دانش آموزان فراهم شود.
کرمی ادامه داد: بیشترین نگرانی ما در این شرایط قطعی برق است که امید میرود با مشکلی در این رابطه برخورد نکنیم.
وی با اشاره به بدهی قابل توجه آموزش و پرورش بابت پول برق به شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر گفت: قرار بود بدهی این اداره کل به شرکت توزیع نیروی برق از راه تهاتر برطرف شود اما این مشکل هنوز برطرف نشده و با توجه به اینکه این شرکت خصوصی است قرار است به صورت اقساط این بدهی پرداخت شود.
کرمی اضافه کرد: همه تلاش مسئولان آموزش و پرورش استان برای ایجاد زیرساختهای لازم برای آغاز سال تحصیلی با کمترین دغدغه است.
نظر شما