۲۲ تیر ۱۳۹۹، ۱۲:۱۱
کد خبرنگار: 1273
کد خبر: 83852251
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 ۱۳۸ هزار راس از جمعیت دامی میاندوآب علیه بروسلولز مایه‌کوبی شدند

مهاباد- ایرنا- رییس شبکه دامپزشکی میاندوآب با اشاره به پایان طرح واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین علیه بیماری بروسلولز، گفت: ۱۳۸ هزار راس از جمعیت دامی این شهرستان در اجرای این طرح علیه بیماری بروسلولز یا تب مالت واکسینه شدند.

مهدی فتاحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در اجرای این طرح ۷۸ هزار راس دام سبک و ۶۰ هزار راس دام سنگین شامل گاو و گوساله که در مجموع جمعیت هدف برای این طرح بودند به طور کامل مایه‌کوبی شدند.

رییس شبکه دامپزشکی میاندوآب با اشاره به اینکه این طرح در واحدهای روستایی و کانون‌های پرخطر انسانی اعلامی از سوی شبکه بهداشت و درمان اجرا شد، ادامه داد: همچنین در راستای مبارزه و پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، در واحدهای روستایی پرتراکم و پرخطر اطراف بازارهای هفتگی و دواب در نوبت اول طرح، بدن جمعیت دامی سبک و سنگین شهرستان درحال سمپاشی است.

وی اضافه کرد: این طرح به طور کامل رایگان و توسط اکیپ‌های بخش دولتی شبکه دامپزشکی اجرا می‌شود.

فتاحی در خصوص اقدامات انجام گرفته در راستای مبارزه با بیماری کرونا، گفت: شبکه دامپزشکی به عنوان نهاد همکار و متعامل با شبکه بهداشت و درمان شهرستان شامل نظارت بر تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی نظیر گوشت قرمز، مرغ و ماهی انجام وظیفه می‌کند.

وی افزود: همچنین الزام واحدهای کشتارگاهی شهرستان به رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی از جمله فاصله‌گذاری اجتماعی و دستورالعمل‌های بهداشتی در پروسه تولید، ممنوعیت عرضه گوشت قرمز در بازارهای هفتگی و مسیرهای ارتباطی براساس تصمیم ستاد کرونای شهرستان اقداماتی را انجام داده است.

رییس شبکه دامپزشکی میاندوآب اظهار داشت: نظارت مستمر و مداوم بر واحدهای کشتارگاهی دام و طیور و واحدهای تولید خوراک دام و مرغداری‌ها براساس چک لیست‌های ارسالی دانشگاه علوم پزشکی استان از دیگر اقدامات انجام گرفته در جهت مبارزه با کروناست.

یماری بروسلوز بیماری مهم مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام است که از ۲ جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی هزینه‌های فراوانی برای کشور و دامداران وارد می‌کند.

بیماری‌ تب‌مالت‌ یا بروسلوز که‌ در حیوانات ‌به‌ نام‌ سقط جنین‌ واگیر مرسوم‌ است‌ و یکی از بیماری‌هایی عفونی قابل‌ انتقال‌ بین‌ انسان‌ و حیوان‌ بوده و اگر دام‌های مبتلا از گله حذف نشوند، باعث انتشار بیماری و کاهش تولید شیر می‌شود.

میاندوآب دارای ۷۴ هزار راس دام سنگین و  ۴۳۵ هزار راس دام سبک است که سالانه به طور متوسط ۱۱۵ هزار تن محصول دامی در این شهرستان تولید می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha