فاطمه بختیاری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: ارزیابی سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان پایه اول ابتدایی با هدف آگاهی از میزان سلامت نوآموزان، تشخیص به موقع بیماریهای جسمانی، اختلالات روانی، رفتاری و مداخلات به هنگام و پیگیری موارد ارجاع صورت می گیرد.
وی بیان کرد: در پایگاه های سنجش علاوه بر انجام مراقبت های بهداشتی وضعیت بینایی، شنوایی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بررسی شده و در ادامه مباحث مرتبط با مراقبت های بهداشتی، معاینات پزشکی، واکسیناسیون، مراقبت های دهان و دندان با اولویت «فیشور سیلانت» در خانه های بهداشت، پایگاه ها و مراکز خدمات جامع سلامت صورت گرفته و ثبت اطلاعات در سامانه سیب انجام می شود.
کارشناس مسوول سلامت جوانان، نوجوانان و مدارس معاونت بهداشتی همدان ادامه داد: این پایگاهها نسبت به ارزیابی های تخصصی بینایی، شنوایی، جسمی حرکتی، طیف اوتیسم و هوش اقدام می کند.
بختیاری بیان کرد: با مداخله به هنگام تیم های سلامت و تشخیص مشکلات نوآموزان، این طیف از دانش آموزان پایه اول ابتدایی بدون کمترین مشکل وارد مدرسه شده و مراقبت های لازم نیز در طول سال تحصیلی صورت می گیرد.
کارشناس مسوول سلامت جوانان، نوجوانان و مدارس معاونت بهداشتی همدان ادامه داد: در ستاد هماهنگی اجرای سنجش استان با حضور مدیرکل آموزش و پرورش به عنوان رییس ستاد، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی به عنوان نایب رییس و سایر اعضا، نسبت به برنامه ریزی و نظارت بر حُسن اجرای سنجش در استان اقدام می شود.
بختیاری افزود: با توجه به اپیدمی کرونا و ضرورت رعایت نکات و توصیه های بهداشتی، تمامی ملاحظات و پروتکل های بهداشتی از یک هفته قبل از آغاز سنجش نوآموزان بررسی و اجرا شده و در حین اجرای سنجش سلامت نوآموزان نیز روند اجرای این دستورارالعمل ها رصد می شود.
۳۰ هزار نوآموز بدو ورود به دبستان و پیش دبستانی در استان همدان زیر پوشش این طرح قرار دارند.
نظر شما