۲۴ تیر ۱۳۹۹، ۱۲:۲۱
کد خبرنگار: 1222
کد خبر: 83852543
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

مدیریت مستقیم انتخاب ۲۷ درصد از دارندگان سهام عدالت در خراسان شمالی

بجنورد- ایرنا- مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت خراسان شمالی گفت: تاکنون، ۲۷ درصد از ۷۳۱ هزار دارنده این نوع سهام در استان مدیریت مستقیم را انتخاب کرده اند.

ابراهیم قربانی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این افراد می توانند ۳۰درصد از سهام خود را از طریق بانکی که شماره شبای آن در سامانه سهام عدالت ثبت شده است و یا کارگزاری ها به فروش برسانند.

وی با بیان این که  ۷۳درصد از دارندگان سهام عدالت روش غیر مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده اند گفت:  هم اکنون ارزش سهام افرادی که روش غیر مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده اند، ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته  و از دیگر سو  شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت خرااسن شمالی در بورس پذیرفته شده است و تا دو ماه آینده عرضه آن آغاز می شود.

وی افزود: ۱۳۲ هزار  و ۹۲ نفر در خراسان شمالی نیز به علل مختلف از دریافت  سهام عدالت  جامانده اند.

وی گفت: دو هزار و ۵۰۰ نفر از جا ماندگان سهام عدالت افرادی هستند که فرآیند ثبت نام خود را کامل نکرده اند و سهام دار نهایی شناخته نشدند.

قریانی اظهار داشت:  با توجه به این که تعداد جاماندگان سهام عدالت زیاد است نمایندگان در حال پیگیری طرحی برای این افراد هستند تا آن ها نیز بتوانند سهام عدالت خود را دریافت کنند.

وی افزود: تعداد دقیق افرادی که تحت پوشش نهاد های حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی ره و بهزیستی  هستند و موفق به دریافت سهام عدالت نشده اند، مشخص نیست و اگر دوباره امکان نام نویسی برای دریافت این سهام انجام شود اولویت با مددجویان و افرادی است که فرآیند ثبت نام خود را تکمیل نکرده اند.

از جمعیت ۸۶۳ هزا نفری خراسان شمالی ۷۳۱ هزار نفر دارای سهام عدالت هستند و سود سهام نیز در مراحل مختلف به حساب این افراد واریز شده است.

۴۴درصد از جمعیت استان در روستاها زندگی می کنند.

خراسان شمالی از نظر سرانه درآمدی در ردیف آخرین استان های کشور است.

طرح توزیع سهام عدالت در کشور از سال ۱۳۸۵ آغاز و بر اساس آن مالکیت بخشی از سهام تعدادی از کارخانه‌ها و بنگاه‌های دولتی به گروه‌هایی از شهروندان منتقل شد. تا پیش از این مالکان این سهام حق فروش سهام خود و دریافت سود را تا ۱۰ سال یعنی ۱۳۹۵ نداشتند.

پیش از اجرایی شدن طرح سهام عدالت، روند خصوصی‌سازی در کشور به کندی پیش می‌رفت اما ارزش سهام عدالت در همان مرحله اول ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود. در سال ۱۳۸۵ پس از شکل‌گیری تفسیر جدیدی از اصل ۴۴ قانون اساسی، دولت توانست تا ۸۰ درصد سهام کارخانه‌ها، بنگاه‌های بزرگ دولتی را به بخش خصوصی و تعاونی واگذار کند. این سهام شامل شرکت‌های بزرگ نظیر خودروسازی‌ها، فولاد، معادن، بیمه، بانک، هواپیمایی، کشتیرانی، نیروگاه‌ها، مخابرات و نفت گاز بود.

برای شروع فرآیند اختصاص سهام عدالت به اقشار مختلف جامعه، در مرحله اول افراد مشمول مشخص و با انجام دهک بندی، ۶ دهک جمعیتی کشور از پایین‌ترین درآمد به بالا (در حدود ۴۲ میلیون نفر) مشخص شدند.

پس از مشخص شدن دهک‌های مختلف، یک شرکت دولتی با نام شرکت کارگزاری سهام عدالت به زیرمجموعه سازمان خصوصی‌سازی اضافه و ۳۳۷ شرکت تعاونی سهام عدالت شهرستانی و ۳۰ شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت در استان ها  تاسیس شد تا امور سرمایه گذاری سهام عدالت را مدیریت کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha