به گزارش پایگاه خبری ساینس، در تحقیقات پیشین مشخص شده است که هایپرگلیسمی به معنای افزایش غیرعادی قند خون، موجب افزایش خطر مرگ ناشی از ذاتالریه، سکته، حمله قلبی، جراحت و آسیبهایی از این دست میشود. اکنون محققان چینی با مطالعه وضعیت جسمی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که در دو بیمارستان شهر ووهان بستری هستند، در یک دوره ۲۸ روزه اطلاعات دموگرافیک و بالینی به دست آمده را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
در این تحقیقات در مجموع ۶۰۵ بیمار مبتلا به کووید شرکت داشتند که ۱۱۴ نفر از آنها جان خود را از دست دادند. میانگین سنی افراد مورد مطالعه ۵۹ سال بود و ۳۲۲ نفر (۵۳.۲ درصد) از آنها مرد بودند. در مجموع ۲۰۸ بیمار (۳۴ درصد) یک یا چند عارضه زمینهای داشتند (اما به دیابت مبتلا نبودند). فشار خون بالا متداول ترین عارضه در بین این افراد بود. قند خون ناشتای تقریبا یک سوم (۲۹ درصد) این افراد به حدی بالا بود که در صورت ادامه این وضعیت دچار دیابت نوع دو میشدند. قند خون حدود ۱۷ درصد از این افراد در محدودهای بود که پیش دیابتی محسوب میشود و قند خون بیش از نصف (۵۴ درصد) این افراد در محدوده عادی بود.
در نتیجه این تحقیقات مشخص شد افراد دارای قند خون بالا ۲.۳ برابر افراد دارای میزان قند خون عادی، در معرض خطر مرگ ناشی از کووید ۱۹ قرار دارند. همچنین احتمال مرگ افراد پیش دیابتی در اثر کووید ۱۹ حدود ۷۱ درصد بیش از افراد عادی است. همچنین مشخص شد احتمال مرگ مردان در اثر کووید ۱۹ حدود ۲۵ درصد بیش از احتمال مرگ زنان در اثر این بیماری است.
ویروس کرونا موسوم به « کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Diabetologia منتشر شده است.
تهران- ایرنا- محققان چینی دریافتند میزان بالای قند خون در بیماران غیردیابتی مبتلا به کووید ۱۹، موجب افزایش دو برابری خطر مرگ ناشی از این بیماری میشود.
اخبار مرتبط
-
آیا کووید ۱۹ موجب ابتلا به دیابت میشود؟
تهران - ایرنا - یک گروه بینالمللی از محققان دریافتند کووید ۱۹ میتواند موجب شیوع دیابت در…
-
آیا داروهای فشارخون شدت کووید -۱۹ را افزایش میدهند؟
تهران- ایرنا- به رغم نگرانیهایی که برخی متخصصان در رابطه با مصرف داروهای متداول فشار خون در…
-
رابطه چاقی و کووید ۱۹
تهران- ایرنا- گروهی از محققان انگلیسی، دریافتند چاقی یا مذکر بودن دو عاملی هستند که موجب کاهش…
-
به گزارش نیویورک تایمز:
کودکان هم در برابر ویروس کرونا آسیبپذیر هستند
تهران- ایرنا- محققان در بزرگترین تحقیقاتی که تاکنون درباره اثرات ویروس کرونا بر کودکان انجام…
-
کودکان هم میتوانند ناقل ویروس کرونا باشند
تهران- ایرنا- دو گروه از محققان شواهدی را یافتند که نشان میدهد کودکان نیز ممکن است ویروس جدید…
نظر شما