موفق حمید در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در غزه با اعلام این مطلب افزود، علاوه بر این مقام های فلسطینی نیز با توجه به شرایط بد بازداشتگاه های اسرای فلسطینی باید اقدامات لازم را برای طرح موضوع در محاکم بین المللی علیه اشغالگران صهیونیست به خاطر ارتکاب جنایات در حق اسرای مزبور انجام دهند.
وی با بیان این که ابو وعر ۲۶ ساله به عنوان یک اسیر فلسطینی از سال ۲۰۰۳ در بازداشتگاه های اسراییل زندانی و در سال ۲۰۱۹ به سرطان حنجره مبتلا شده است، خاطر نشان کرد که ما بشدت نسبت به سرنوشت و سلامتی اسرای فلسطینی دربند اسراییل به خاطر کرونا و ضعف جسمانی آنان نگران هستیم.
پیشتر نیز گزارش هایی در ارتباط با شرایط بد نگهداری و تراکم اسرای فلسطینی در بازداشتگاه های اسراییلی و خطر ابتلای آنان به کرونا منتشر شده بود.
برخی از خانواده های اسرای فلسطینی نیز با اشاره به آزادی زندانیان اسراییلی به خاطر گسترش کرونا و نگهداری اسرای فلسطینی و اجازه ندادن مقام های اسراییلی برای ارسال وسایل بهداشتی مورد نیاز آنان برای جلوگیری از ابتلا به کرونا خواستار رسیدگی این موضوع از سوی سازمان ها و مجامع بین المللی شده بودند.
بر اساس گزارش های موجود تاکنون ۶۹ اسیر فلسطینی به خاطر کوتاهی در ارایه امکانات پزشکی و درمانی از سال ۱۹۶۷ در زندان های اسراییل به شهادت رسیده اند که از آن به عنوان مرگ تدریجی این اسرا نام می برند.
سازمان امور اسرا و آزادگان فلسطینی در آخرین آمارهای خود به مناسبت ۱۷ آوریل ( ۲۹ فروردین ) روز اسیر فلسطینی شمار این افراد را شش هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرد که ۵۷ نفر از آنان زن و ۳۰۰ نفر کودک هستند و بیش از ۵۰۰ نفر از آنان نیز بدون محاکمه در زندان های رژیم صهیونیستی به سر می برند.
۱۳ نفر از اسرا نیز نماینده منتخب مردم در مجلس فلسطین هستند که از سوی نظامیان این رژیم بازداشت شده و همه این افراد در ۲۲ زندان در فلسطین اشغالی نگهداری می شوند.
نظر شما