به گزارش روز سهشنبه رسانههای دولتی پاکستان، «عارف علوی» رئیس جمهوری پاکستان در دیدار «سعید محمد خان» سفیر منتخب این کشور در سوریه گفت: پاکستان روابطش با سوریه را بسیار حائز اهمیت میداند.
وی در دیدار پیش از عزیمت محمد خان به دمشق، مناسبات اسلامآباد-دمشق را برادرانه و نزدیک توصیف کرد و از سفیر پاکستان خواست تا فعالیت خود را روی گسترش همکاریهای دوجانبه به ویژه در بخشهای تجاری، اقتصادی و اجتماعی متمرکز کند.
رئیس جمهوری پاکستان همچنین خواستار تسریع تلاشها برای بهبود هرچه بیشتر روابط دوجانبه با سوریه، افزایش تبادل هیاتها میان مقامات بلندپایه دو کشور شد و گفت: سفیر جدید پاکستان رفاه پاکستانیهای مقیم در سوریه به ویژه تسهیل سفر زایران این کشور به سوریه را در دستور کار قرار دهد.
سعید محمد خان یک افسر عالی رتبه نیروی هوایی پاکستان است که سالهای اخیر از مقام جانشینی فرمانده نیروی هوایی این کشور بازنشسته و به تازگی به عنوان سفیر جدید پاکستان در سوریه معرفی شد.
سفیر جدید پاکستان قرار است بزودی عازم سوریه شود . وی جایگزین 'راشد کمال' سفیر سابق این کشور در سوریه می شود که به مدت سه سال در سوریه خدمت کرده است.
اسلامآباد یکی از طرفداران حل بحران سوریه از طریق گفت و گو و دیپلماسی است. به رغم فشار برخی از قدرتهای غربی به ویژه کشورهای عرب در خاورمیانه پاکستان حاضر به تغییر مواضع اصلی خود مبنی بر عدم دخالت در امور داخلی سوریه و مخالفت با هرگونه طرح علیه دولت مشروع دمشق به رئیس جمهوری بشار اسد، نشده است.
تغییرات قابل توجهی در مواضع پاکستان در قبال سوریه در اواخر سال ۲۰۱۵ میلادی ایجاد شد. این کشور پس از آغاز بحران در سوریه، موضعی بیطرفانه درقبال این کشور عربی اتخاذ میکرد اما از چند سال گذشته، پس از انتصاب «سید اطهر حسین بخاری» جانشین سابق فرمانده نیروی هوایی پاکستان به عنوان سفیر جدید این کشور در دمشق، موضع بیطرفی اسلامآباد در قبال سوریه، به موضع حمایت از دولت بشار اسد تغییر یافت.
دولت پاکستان طی چند سال اخیر با هر نوع تلاش قدرتهای منطقه و فرا منطقهای برای تغییر حکومتها از جمله در سوریه مخالفت کرده است.
اگرچه عربستان با تشکیل ائتلاف خودخوانده نظامی سعی کرد پاکستان را درگیر نزاعهای منطقهای کند، اما اسلام آباد همواره بر حفظ صلح و ثبات در منطقه تاکید داشته است.
حافظ اسد رئیس جمهور سوریه در سال ۱۹۷۰ به منظور شرکت در کنفرانس سران کشورهای اسلامی به پاکستان سفر کرد. اواسط مردادماه ۱۳۸۹ نیز یک هیات بلند پایه سیاسی و اقتصادی به ریاست آصف علی زرداری رئیس جمهوری وقت پاکستان به دمشق عزیمت کرد و در دیدار با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه درباره راههای گسترش روابط توافقاتی صورت گرفت.
نظر شما