به گزارش ایرنا علی اکبر مهدوی پور روز سهشنبه در نشست هماندیشی برنامه ها و محورهای فعالیت توسعه کشت ذرت در سرسرای اداری سازمان جهادکشاورزی خوزستان با اشاره به سطح۷۵هزار هکتاری کشت ذرت دانهای و علوفهای در خوزستان اظهار داشت: این سطح باید در افق توسعه ۱۴۰۴ به ۱۷۰هزار هکتار برسد.
وی با بیان اینکه زیربناهای توسعه کشت محصول راهبردی ذرت دانهای و علوفهای در خوزستان آماده است و کشت این محصول عموما" به صورت مکانیزه انجام میشود افزود:چالش کشت ذرت در خوزستان به عملکرد پایین محصول که به رقم بذر برمیگردد و همچنین قیمت نه چندان جذاب آن است که انگیزه کشاورز را برای توسعه این کشت کم کرده است.
مدیرعامل شرکت توسعه کشت ذرت کشور در ادامه با بیان اینکه خرید بذر ذرت خارجی با توجه به نوسانات ارزی برای کشاورز ذرت کار امکانپذیر واقتصادی نیست خواستار ورود شرکتهای دانش بنیان و بخش خصوصی برای تولید بذر"هیبرید" در داخل کشور شد.
به گفته وی کشور ما در تولید بذر هیبرید عقب است و تاکنون تنوع لازم برای تولید این نوع بذر نداشته ایم بنابراین باید این چالش با ورود شرکتهای دانش بنیان حل شود و شرکت توسعه کشت ذرت آمادگی لازم برای حمایت از این شرکتها را برای تولید مناسب بذر هیبرید ذرت دارد.
مهدوی پور افزود: در کشور ، کارآفرین و محقق در زمینه اصلاح نباتات کم نداریم ولی این دانش و یافتههای علمی باید به مرحله عمل و تجاری سازی برسد تا بتوانیم بخش کشاورزی را علمیتر و جذابتر کنیم و سهم بیشتری از کشاورزی صادرات محور داشته باشیم.
۳۵درصد کشاورزان داخلی توان بذر خارجی باکیفیت دارند
مدیرعامل شرکت توسعه کشت ذرت کشور گفت:هم اکنون تنها ۳۵درصد کشاورزان ذرتکار کشور از بذر خارجی باکیفیت در کشت ذرت بهره می برند و ۶۵درصد دیگر توان خرید بذر مرغوب خارجی را ندارند.
مهدوی پور با اشاره به افزایش هزینههای کشت ذرت درکشور با وجود بالا بودن مکانیزاسیون در مراحل کشت ، داشت و برداشت این محصول افزود: باید هزینههای کشت ذرت کاهش یابد و قیمت مناسب این محصول نیز برای کشاورز جذابیت داشته باشد.
نگاه به صادرات
مدیرعامل شرکت توسعه کشت ذرت کشور با بیان اینکه کشاورزی باید صادرات محور باشد افزود: اقتصاد "نفتزده" کشور در دهههای اخیرمانع از نگاه کشاورزی صادرات محور شده است.
عامل شرکت توسعه کشت ذرت کشور با بیان اینکه مدیریت صادرات (نه مدیریت بازرگانی) در این شرکت فعال شده تا به صادرات توجه ویژه شود افزود: با توجه به تحریمها ، و وضعیت نابسامان درآمدهای ارزی کشور ناشی از صادرات نفت ، نگاه به صادرات محصولات کشاورزی به خصوص بذر باکیفیت داخلی باید جدی گرفته شود.
وی گفت:سالهاست نگاه ما به واردات بوده است و نخستین اولویت ما تامین نیازهای خود از طریق واردات بدون تکیه بر ظرفیتهای داخلی بوده است که خوشبختانه با اعمال تحریمها نگاه به بومی سازی قطعات صنعتی و تولید در داخل تقویت شده است.
در این نشست محمد قاسمی نژاد به عنوان مدیر نمایندگی شرکت توسعه کشت ذرت خوزستان و مدیر صادرات این شرکت معرفی شد.
قاسمی نژاد پیشتر معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان بود.
نظر شما