جهش تولید با خورشید

تهران- ایرنا- تولید خانگی در زمینه انرژی‌ تجدیدپذیر یک اقدام دو سر بُرد برای دولت و ملت‌ به شمار می‌رود زیرا با نصب صفحه‌های خورشیدی علاوه بر تبدیل ساختمان به یک نیروگاه کوچک، برق مازاد به شبکه توزیع و سود آن به جیب مالکانش وارد می‌شود.

امروزه صفحه‌های خورشیدی بیشتر در بوستان‌ها و ساختمان‌هایی با کاربری عمومی به کار گرفته می‌شود و آشنایی بیش از پیش پیمانکاران و مالکان ساختمان‌ها به ویژه در پایتخت با مزیت‌ها و حمایت های دولتی از آن ضروری به نظر می‌رسد. 

چرا که از یک سو پایتخت با افزایش مصرف برق طی برخی روزهای تابستان در وضعیت هشدار قطعی قرار می‌گیرد و جهش تولید در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند این مشکل را برطرف کند و از سوی دیگر محل درآمد پایدار و سبزی برای خانواده‌ها به شمار می‌رود. 

بر همین اساس در زمان حاضر با حمایت‌های دولتی ۲ هزار و ۵۰۰ کیلووات برق از طریق صفحه‌های خورشیدی در پایتخت تولید می‌شود و هزار کیلووات دیگر نیز در حال اجراست؛ هرچند جهش تولید در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر به مشارکتی فراتر از این نیاز دارد. 

حمایت دولت از جهش تولید با خورشید

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق پایتخت با اشاره به بخشنامه ابلاغی وزارت نیرو و الزام وزارتخانه‌ها، موسسه‌ها و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی به تامین حداقل ۲۰ درصد از انرژی مصرفی خود از محل انرژی‌های تجدیدپذیر، می‌گوید: با توجه به افزایش سالانه مصرف انرژی در تهران، استفاده از سلول‌های خورشیدی به منظور تولید برق از اهمیتی دوچندان در این استان برخوردار است.

حسین صبوری ادامه داد: این شرکت با توجه به اهمیت موضوع و به منظور جلب همکاری مشترکان در راستای راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی و برخورداری از منافع حاصل از آن مانند فروش تضمینی برق تولیدی، اطلاع‌رسانی گسترده‌ای را طی سال‌های اخیر آغاز کرده و تاکنون بیش از ۳.۵ مگاوات ساعت برق پاک به شبکه توزیع برق پایتخت تزریق شده که این امر در کاهش بار شبکه توزیع برق پایتخت، خروج ارز از کشور و تولید آلاینده های زیست محیطی موثر بوده است.

وی با تاکید بر اینکه ایران با دارا بودن متوسط ۳۰۰ روز آفتابی در سال از ظرفیت مناسبی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی برخوردار است، بیان کرد: مشترکان تهرانی قادر هستند با راهنمایی کارشناسان این شرکت، ضمن احداث نیروگاه‌های کوچک در بام منازل خود، به فروش برق تولیدی اقدام کنند.

وی با بیان اینکه استفاده از انرژی خورشیدی در کاهش آلاینده‌های زیست محیطی و بار شبکه توزیع برق موثر است، بیان کرد: کارشناسان این اداره آمادگی دارند تا مشاوره‌های رایگان اعم از بازدید اولیه، کنترل کیفیت تجهیزات، نظارت بر فرآیند احداث و عملکرد پیمانکار و کنترل بهره‌وری و گزارش اولیه توجیه فنی و اقتصادی را ارائه کنند.

برق تولیدی از صفحه‌های خورشیدی خانگی تا سقف ۲۰ کیلووات و با قیمتی بیش از ۱۰ برابر نرخ فروش برق توسط وزارت نیرو از مشترک خریداری می‌شود

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران اضافه کرد: خریداری و نصب پنل از طریق انتخاب پیمانکار توسط شخص مشترک از بین پیمانکاران واجد شرایط و با هزینه شخصی مشترک انجام خواهد شد به گونه‌ای که پس از نصب پنل و تایید فنی نیروگاه، با نصب کنتور برق در خروجی، میزان برق تزریقی به شبکه توزیع برق شهری محاسبه و با عقد قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله و با قیمتی بیش از ۱۰ برابر قیمت فروش برق توسط وزارت نیرو از مشترک خریداری می‌شود.

به گفته وی نرخ تعدیل سالیانه نیز با توجه به تورم در قرارداد اصلاح و اعمال خواهد شد.

«امید شیرعلی‌زاده» از طراحان صفحه و پنل‌های خورشیدی در بخش ساختمان‌هاست که از استقبال خانواده‌ها در نصب این پنل‌ها می‌گوید و بیان می‌کند که صفحه‌های خورشیدی در همه ساختمان‌های قدیمی و جدید، شیب‌دار و مسطح قابل اجراست و هیچ محدودیتی در اجرای آنها وجود ندارد.

به گفته وی هر خانواده‌ای که درخواست نصب پنل خورشیدی داشته باشد، می‌تواند در مرحله اول مصارف شخصی و خانگی را در نظر بگیرد تا پنل‌ها بر اساس نیاز طراحی و نصب شود.

وی افزود: طراحان میزان مصرف انرژی خانوار متقاضی را بر اساس میانگین تابش خورشید در آن استان اندازه می‌گیرند و هزینه آن را اعلام می‌کنند که ۱۵ تا ۱۸ میلیون تومان را شامل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با نصب صفحه‌های خورشیدی، برق به صورت جزیره‌ای و در هر خانه‌ای تولید می‌شود، اظهار داشت: این تولید از بار برق استان می‌کاهد و باعث مدیریت صحیح و بهینه مصرف برق می‌شود.

استقرار سازنده‌های بزرگ در پایتخت 

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق پایتخت نیز به مزیت‌های نصب صفحه‌های خورشیدی در تهران اشاره دارد و می‌گوید: سازنده‌های بزرگ صفحه‌های خورشیدی در تهران استقرار دارند و برای طراحی این پنل‌ها اقدام کرده‌اند تا بتوان از ظرفیت خورشیدی به جهش تولید و درآمدزایی رسید.

حسین صبوری اضافه کرد: جذب مشارکت سرمایه‌گذاران، حمایت از تولیدکنندگان انرژی خورشیدی و خرید تضمینی یکی از مباحثی است که در شرکت توزیع نیروی برق پایتخت دنبال می‌شود و علاقه‌مندان جهت ثبت تقاضا باید به سایت این شرکت مراجعه و اطلاعات مورد نیاز را کسب کنند.

وی با بیان اینکه هر مشترک برق می‌تواند صاحب یک نیروگاه برق خانگی شود، بیان کرد: این امر نه تنها به تولید برق کمک می‌کند بلکه درآمد خانگی و پایدار را نیز به دنبال خواهد کرد.

«صبوری» اضافه کرد: بافت شهر تهران به گونه‌ای است که امکان ایجاد فضای بزرگ برای تولید انرژی خورشیدی وجود ندارد و از این‌رو بیشترین توصیه ما به تولید این نوع انرژی در بخش خانگی، تجاری و اداری است.

جلوگیری از تولید ۲ هزار و ۲۵۴ تن دی اکسید کرین

مدیر دفتر نظارت بر مولدهای مقیاس کوچک، تولید پراکنده و انرژی‌های نو شرکت توزیع نیروی برق تهران نیز در خصوص اهمیت تولید انرژی خورشیدی می‌گوید: نیروگاه‌های خورشیدی نصب شده در تهران با قدرت تقریبی ۲ هزار و ۵۰۰ کیلووات تنها در سال ۱۳۹۸ منجر به جلوگیری از تولید ۲ هزار و ۲۵۴ تن گاز دی اکسید کربن شد.

نقی اکبرپور اضافه کرد: همچنین ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در پایتخت باعث صرفه‌جویی بیش از ۸۰۰ هزار لیتر نفت خام شده است که منافع حاصل از آن با کاشت بیش از ۵۷ هزار اصله درخت ۱۰ ساله برابری می‌کند.

وی با اشاره به طرح‌های دانش‌بنیان در شرکت توزیع نیروی برق تهران، بیان کرد: اجرای نیروگاه خورشیدی متمرکز با آینه و دنبال‌کننده‌های خورشیدی و سامانه مطالعاتی بررسی میدانی انواع پنل‌های خورشیدی از جمله طرح‌های ارزشمند اجرا شده در این شرکت است.

وی اضافه کرد: همچنین طرح‌های متعددی همچون استفاده از پنل‌های خود تمیزشونده، ساختمان هوشمند و ماژول هوشمندساز نیروگاه خورشیدی نیز اکنون در مراحل مطالعاتی قرار دارد که در آینده نزدیک اجرایی می‌شود.

نقش برجسته شهرداری در جهش تولید با خورشید

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران اظهار داشت: شهرداری به عنوان یکی از متولیان اصلی شهر تهران با داشتن حوزه‌های تحت تملک خود می‌تواند نقش مهمی در جهت جهش تولید در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر ایفا کند.

شینا انصاری اضافه کرد: شهرداری در سال‌های اخیر نقش قابل توجهی در توسعه انرژی‌های نو داشته و در جهت الگوسازی و فرهنگ‌سازی اقدامات متعددی را به انجام رسانده است.

وی افزود: نصب و راه‌اندازی یک‌هزار و ۲۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی، تجهیز ۱۰ بوستان به سیستم‌های استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، راه‌اندازی و تجهیز ۱۸ ساختمان با تولید ۴۰۰ کیلووات ساعت انرژی خورشیدی، تولید سالیانه ۶۰۰ هزار کیلووات ساعت برق و کاهش ۴۶.۸۰۰ کیلوگرم دی اکسید کربن در طول سال از مهمترین اقدام‌ها در این عرصه بوده است.

وی ادامه داد: همچنین در بخش بکارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر در سطح شهر تهران بر اساس مفاد مرتبط با برنامه پنج ساله سوم شهرداری، اداره‌کل محیط زیست و توسعه پایدار در نظر دارد امسال اقدام‌های راهبری و نظارتی را در این زمینه انجام دهد.

وی تاکید کرد: تامین ۲ درصد انرژی مصرفی در فضاهای تحت مدیریت شهرداری تهران به صورت سالانه از انرژی‌های تجدیدپذیر، امکان‌سنجی و تعیین ظرفیت مکان‌های توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در سطح شهرداری تهران از جمله این برنامه‌هاست.

یکی از مشکلات مهم در تهران، افزایش آلودگی‌های زیست محیطی به دنبال مصرف بالای انرژی است و از این رو تولید در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر در شهری که از ظرفیت‌های قابل توجهی چون خورشیدی، بادی و زیست توده برخوردار است، ضروری قلمداد می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha