۲۸ تیر ۱۳۹۹، ۱۸:۰۶
کد خبرنگار: 2961
کد خبر: 83859187
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ماسک در بافق، گران و کمیاب شده است

۲۸ تیر ۱۳۹۹، ۱۸:۰۶
کد خبر: 83859187
اصغر عسکری
ماسک در بافق، گران و کمیاب شده است

یزد - ایرنا - نرخ ماسک در مراکز توزیع و داروخانه‌های شهر بافق، گران و این محصول مورد نیاز این روزهای مردم، کمیاب هم شده است.

با اعلام رسمی مبنی بر استفاده اجباری از ماسک در اماکن سرپوشیده و رعایت پروتکل‌های بهداشتی درپی شروع موج دوم کرونا، قیمت  هر عدد ماسک معمولی در بافق از ۵۰۰ تومان در اسفندماه ۹۸ ،اکنون به ۲ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته و موجب نگرانی مردم شده است.

بررسی خبرنگار ایرنا در شهر بافق نشان می‌دهد تهیه محلول‌های ضدعفونی کننده و دستکش به وضعیت نسبتا مناسبی رسیده اما ماسک بعضا در پیچ و خم سودجویی‌ها گاه نایاب و گاهی گران و گرانتر می‌شود به طوریکه ۲ داروخانه نزدیک به هم این کالا را با ۲۰۰ تومان اختلاف قیمت، به فروش می‌رسانند.

 یک شهروند بافقی با بیان اینکه ماسک پس از اجباری شدن استفاده از آن گران شد گفت: این محصول از این به بعد باید در سبد خرید کالاهای اساسی قرار گیرد زیرا هزینه‌ای بر خانوارها تحمیل کرده‌ است.

محمداکبری سرپرست یک خانواده ۴ نفره که از زمان شیوع کرونا همواره مواد مقابله با کرونا به خریدهای ماهانه خانواده‌اش اضافه شده افزود: در این مدت همیشه ماسک‌های ساده استاندارد را تهیه کردم و برای اینکه فرزند کوچک دارم باید در سایز بچگانه هم ماسک تهیه کنم که برای بچه‌ها کاربردی باشد و بزرگ تر از صورت نشود.

وی گفت: با اجباری شدن استفاده از ماسک قیمت هر عدد ماسک معمولی ۲۵ هزار ریال  و هر بسته ۵۰ تایی را ۱۲۵ هزار ریال برای مصرف یک روز کاری خریداری می‌کنم که واقعا برای یک کارگر با حداقل حقوق، پرداخت این رقم در مدت ۳۰ روز بسیار مشکل و طاقت فرساست.

اکبری بیان کرد: این در حالی است که تصور ما این بود بعد از اجباری شدن ماسک دولت تسهیلاتی را برای اینکه مردم بتوانند بیشتر ماسک تهیه کنند ارایه خواهد داد نه اینکه گران تر شود و بعضا دور از دسترس قرار بگیرد.

وی یاد آور شد: در موج اول شیوع بیماری کرونا، افرادی در چاچوب طرح بسیج خواهران و برادران کارگاه تولید ماسک در شهرستان راه اندازی کرده بودند که امری پسندیده بود و امروز هم افراد بی بضاعت عاجزانه تقاضا دارند تهیه و توزیع رایگان ماسک و دستکش توسط افراد نیکوکار و بسیجیان همیشه در صحنه از سرگرفته شود.

شهروند دیگری هم به گرانی ماسک اشاره کرد و گفت: ماهانه ۷۰ هزار تومان ماسک خریداری می‌کنم و برای اینکه مجبور نباشم برای همه اعضای خانواده ماسک بخرم از آن‌ها خواستم که در خانه بمانند و از رفت و آمد در مکان‌های پرتردد خودداری کنند زیرا اگر قرار باشه برای این خانواده سه نفری هم ماسک تهیه شود ۲۱۰ هزار تومان به هزینه ماهانه ما اضافه می‌شود.

بمانعلی تفکری افزود: در دور اول شیوع کرونا زنان و مردان بسیجی پای کار آمدند و به تولید ماسک و توزیع رایگان آن پرداختند که ضروری است این فعالیت‌ها در روزهایی که موج دوم شیوع ویروس کرونا جولان می‌دهد این عزیزان با کمک و مشارکت خیران به یاری مردم نیازمند بشتابند.

به گفته این شهروند رزمایش‌مواسات و توزیع بسته‌های بهداشتی،کمک شایانی به افراد و خانوارهای کم برخوردار می‌کند که گویا بسیج با همکاری نیکوکاران و موسسات خیریه رزمایش ۲ را آغاز کرده و در حال جمع آوری بسته‌های معیشتی و اقلام بهداشتی است.

یک شهروند دیگر هم با بیان اینکه ماسک زدن تنها برای حفاظت از خود نیست تصریح کرد: ماسک منافعش برای دیگران بیشتر از فردی است که ماسک می زند و در واقع ما با زدن ماسک علاوه بر خودمان از دیگران هم محافظت می‌کنیم.

محمد رضا فتاحی افزود: با نزدن ماسک و عدم رعایت نکات بهداشتی هم به خود و هم به دیگران آسیب می‌رسانیم که نزد خداوند متعال عقوبت دارد.

صاحب یک داروخانه در بافق به خبرنگار ایرنا گفت: از نخستین روزهایی که زدن ماسک اجباری و توصیه شد این کالا به شدت کمیاب شد اما به خاطر رفع نگرانی شهروندان با تمام مشکلات ماسک را وارد و به مردم عرضه کردیم ولی نرخ آن گران است.

دکتر جواد تشکری افزود:هم اکنون ۲ نوع ماسک ( ساده و فنردار) با قیمت متفاوت ۲۵۰۰ و ۲ هزار ۷۰۰ تومان عرضه می‌شود و برای یک‌روز کاری قابل استفاده است ضمن اینکه با گذاشتن یک برگ دستمال کاغذی می شودتا ۲ الی سه بار از آن استفاده کرد.

مسوول داروخانه دیگری هم  قیمت هر عدد ماسک را ۲ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: شهروندان پس از یکبار استفاده‌ از این کالا، آن را قیچی کنند و در سطل زباله بیندازند که احتمالا برخی سودجویان آن‌ها را بازیابی و شستشو نکنند و با قیمتی ارزانتر از داروخانه به فروش نرسانند.

وی در خصوص ماسک‌هایی که توسط دستفروشان یا غیر از مراکز معتبر عرضه می شود گفت: ممکن است در آن‌ها اصول بهداشتی رعایت نشده باشد و  ماسک غیر بهداشتی به خودی خود عامل شیوع ویروس کرونا باشد.

 رییس مرکز بهداشت بافق به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در صورتی که همه شهروندان از ماسک استفاده کنند پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در شرایط کنونی موثرتر از واکسن است.

دکتر مهدیه کوهگرد حسینی افزود: رعایت پروتکلهای بهداشتی به ویژه زدن ماسک در چند روز اخیر تعداد مبتلایان به این ویروس را کاهش داده است.

وی با بیان اینکه آمار ابتلا به ویروس کرونا به صورت متمرکز اعلام می‌شود، وضعیت شهرستان را سفید اعلام کرد و گفت: با این وجود بخش مراقبت از بیماران کرونایی در بیمارستان بافق مجددا راه اندازی شد.

این مسوول به ‌کاهش سن مبتلایان به کووید۱۹ اشاره کرد و افزود: این ویروس مرموز در موج دوم، جوانان، نوجوانان حتی کودکان را نیز درگیر می‌کند.

وی از ۶ هزار بازدید از اصناف مختلف از آغاز شیوع بیماری کرونا در شهرستان خبر داد و بیان کرد: از این تعداد ۶۹ مورد اخطار بهداشتی، ۱۱ واحد صنفی پلمپ و ۳۳ مورد به دادگاه معرفی شده است.

رییس ستاد مبارزه با کرونا شهرستان بافق هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ویروس کرونا شوخی بردار نیست و ما برای حفظ جان مردم با افرادی‌که شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت نکنند برخورد می‌کنیم. 

محمدعلی شاه‌حسینی افزود: برگزاری هر گونه مراسم عروسی، جشن تولد،آیین عزاداری و ترحیم به سبک گذشته ممنوع است و حضور در ادارات و شرکت‌های دولتی و غیر دولتی، ورزشگاه‌ها و اجتماع در مکان‌های عمومی مسقف باید با رعایت کامل نکات بهداشتی و زدن ماسک باشد. 

فرماندار بافق در ادامه با بیان اینکه بدون زدن گستره ماسک حتی قرنطینه اجتماعی هم توان جلوگیری از موج دوم کرونا را ندارد خاطرنشان کرد: این ویروس در هوا پراکنده می‌شود و می‌تواند با سرفه ، عطسه و حتی حرف زدن منتقل شود و ماسک از این مساله جلوگیری می‌کند.

وی از شهروندان خواست، مشاهده هرگونه تجمع بدون ماسک به ویژه حضور جوانان و نوجوانان در پاتوق‌ها و مهمانی‌های شبانه و این قبیل گردهمایی را به شماره ۳۲۴۳۶۰۰۱ فرمانداری گزارش دهند.

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.

سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: تا روز ۲۷ تیر ۱۳۹۹ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۳۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که  یک هزار و ۸۵۲ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۶۹ هزار و ۴۴۰ نفر رسید.

سیما سادات لاری افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری تا کنون به ۱۳ هزار و ۷۹۱ نفر رسید.

وی گفت: استان‌های آذربایجان شرقی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، گلستان، مازندران (آمل)، کرمان و فارس در وضعیت قرمز قرار دارند و استان‌های کرمانشاه، آذربایجان غربی، هرمزگان و کردستان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط هموطنان عزیز شاهد روند نسبتا کاهشی در موارد ابتلا، بستری و مرگ و میر هستیم.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بر اساس گزارش‌ها، اکثر موارد ابتلا و بستری مربوط به مراسم عزا و عروسی بوده و توصیه اکید ما این است که مردم از رفتن به این مراسم خودداری کنند.

ویروس کرونا برای نخستین بار در دی ماه سال ۹۸ در شهر ووهان چین گزارش و اولین مورد آن هم در ایران ۲۹ بهمن ماه سال گذشته در قم رسانه‌ای شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha