نرگس نوروزی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در رابطه با علل کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: یکی از مهمترین دلایل کاهش رعایت اصول بهداشتی تضعیف اعتماد عمومی در یک جامعه است.
وی افزود: گاه انتشار برخی آمار و اطلاعات اشتباه سبب کاهش اعتماد عمومی در جامعه میشود و این امر مقابله جمعی به منظور کاهش و رفع یک آسیب اجتماعی را تحت تاثیر قرار میدهد.
نوروزی ادامه داد: از منظر روانشناختی فشارهای اجتماعی و روانی نیز رعایت پروتکلهای بهداشتی را کاهش میدهد؛ همچنین فشارهای اقتصادی به دلیل عدم تعادل اقتصاد و اضطراب و تنش ناشی از این مساله نیز سبب کاهش امید به زندگی و بالتبع کاهش رعایت اصول بهداشتی به منظور حفظ سلامت میشود.
وی تصریح کرد: به عبارت دیگر تشدید افسردگی در یک جامعه سبب کاهش احساس ارزشمندی و عدم اهتمام برای حفظ سلامت و تداوم زندگی میشود.
این مشاور افزود: همچنین خستگی جامعه به دلیل تداوم رعایت این اصول همچون قرنطینه خانگی و فقدان پیشرفت در خصوص بهبود این بیماری هم در کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی موثر است.
وی در خصوص ترغیب جامعه به منظور رعایت اصول بهداشتی تاکید کرد: یکی از مهمترین اقدامات برای افزایش رعایت پروتکلها تقویت اعتماد اجتماعی، کاهش و رفع افسردگی و افزایش امید به زندگی است.
به گفته نوروزی، آموزش در رسانهها، شبکههای اجتماعی و حمایتهای اقتصادی نیز در این زمینه اثرگذار است.
وی افزود: اکنون نمایش وضع بیمارستانها و بیماران مبتلا به کرونا (که گاه با رعب و وحشت جامعه همراه میشود) نیز میتواند رعایت اصول پزشکی را تقویت کند.
نظر شما