۲۸ تیر ۱۳۹۹، ۱۴:۳۹
کد خبر: 83859612
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بسته اقتصادی نجات اروپا از بحران کرونا زیر تیغ اختلافات

لندن – ایرنا – بسته پیشنهادی ۷۵۰ میلیارد یورویی اروپا با هدف برون رفت از پیامدهای اقتصادی ناشی از بحران شیوع کرونا به رغم ساعت‌ها مذاکرات و چانه‌زنی رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

نخستین روز از نشست روسای جمهوری و نخست وزیران ۲۷ کشور اروپایی دیروز در بروکسل پس از ۱۳ ساعت گفت‌وگوهای طاقت فرسا بدون نتیجه به پایان رسید. دیپلمات‌های حاضر در جلسه می‌گویند که بیشترین مخالفت‌ها از سوی نخست وزیر هلند مطرح شد که نسبت به نحوه تخصیص این اعتبار و اینکه هر کشور عضو چه میزانی از این کمک مالی را دریافت می‌کند اعتراض داشت. گفته می شود تنش ها و بگومگو میان شرکت کنندگان تا میز شام ادامه داشت، به طوریکه نخست وزیر بلغارستان طرف هلندی را متهم کرد که می‌خواهد نقش پلیس اروپا را بازی کند.  

مارک روته نخست وزیر هلند معتقد است کمک‌های مالی به کشورها باید با نظارت دقیق‌تری نسبت به اعطای وام‌های عادی صورت گیرد.  او دیشب به خبرنگاران گفت مسائلی که در جلسه مطرح، رهبران برخی کشورها را تحریک کرده است. او با این حال خاطر نشان کرد که هر کشوری حق بیان دیدگاه خودش را دارد.   

در همین حال گفته می‌شود «شارل میشل» رئیس کمیسیون اروپا دیشب گقت‌وگوهای دوجانبه‌ای را با سران کشورها برگزار کرد تا طرف‌ها را به سمت اجماع و رسیدن به توافق نهایی سوق دهد.  

او همچنین برای جلب نظر نخست وزیر هلند طرحی را پیشنهاد کرده که براساس آن مقررات سخت‌گیرانه‌ای برای پرداخت کمک مالی به کشورها اعمال شود. بر اساس این طرح، اگر کشوری مصوبه کمیسیون اروپا درباره راهبرد عبور از بحران کرونا را نپذیرد، از دریافت کمک مالی محروم می‌شود. همچنین میزان دریافتی کشورها براساس دو فاکتور رشد اقتصادی و میزان خسارت ناشی از بحران کرونا محاسبه می‌شود.

هلند اصرار دارد که دست کم یک کشور باید از حق وتو برخوردار باشد اما مخالفان می‌گویند که این کار فرآیندها را پیچیده‌تر و با تاخیر مواجه می‌کند.  

اولین بار «اورسلا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا ۲۷ می (۷ خرداد) پیشنهاد تشکیل صندوق بازیابی با هدف احیای اقتصادهای زیان ‌دیده از کرونا را مطرح کرد و افزود: ما باید متحد باشیم چرا که فرصتی باقی نمانده و خسارت‌های جبران ناپذیر اتحادیه ما را تهدید می‌کند.

اگر این طرح به موافقت برسد طبیعتا بخش اعظمی از آن به کشورهایی مانند ایتالیا و اسپانیا اختصاص خواهد یافت که بیشترین آمار ابتلا به کرونا را در ماه‌های گذشته ثبت و خسارت قابل توجهی را در صنعت گردشگری تحمل کرده‌اند. همچنین چهار کشور موسوم به میانه‌روهای اتحادیه، شامل اتریش، دانمارک، سوئد و هلند با این طرح مخالفت کرده‌اند.

«سباستین کورتس» صدراعظم اتریش یکشنبه گذشته در گفت‌وگو با یک نشریه آلمانی اظهار کرد: اگر بخواهیم پول زیادی را هزینه کنیم باید اطمینان حاصل کنیم که در مسیر درستی خرج می‌شود. وی معتقد است که به جای کمک مالی می‌توان این اعتبار را در قالب وام فراهم کرد.

صدراعظم اتریش همچنین گفت: سرمایه گذاری در زمینه تحقیق و توسعه زیرساخت‌های فناوری، با هدف حمایت از محیط زیست، مهم‌تر از اختصاص بودجه برای مقابله با بحران اقتصادی ناشی از کروناست.

مذاکرات رهبران اتحادیه اروپا ساعت ۱۱ امروز به وقت محلی آغاز به کار کرده است ... 

سازمان جهانی بهداشت با افزایش دوبرابری مبتلایان به کرونا در ۶ هفته گذشته در جهان،  هشدار داده کشورها ممکن است مجبور شوند «قرنطینه کامل» را اجرا کنند.

این مساله می‌تواند اقتصاد اروپا را با ‌آسیب‌های جدی‌تر از آنچه پیش‌بینی شده روبرو کند.

کمیسیون اروپا در گزارشی که به تازگی منتشر کرده، تخمین زده است که اقتصاد این حوزه امسال ۸.۷ درصد از قدرت خود را بر اثر بحران کرونا از دست خواهد داد. این کمیسیون بهار گذشته پیش بینی کرده بود که بحران کرونا، ۷.۷ درصد به اقتصاد حوزه اروپایی زیان وارد خواهد کرد.

براساس این گزارش، روند عبور از محدودیت‌های قرنطینه در قیاس با آنچه در ابتدای شیوع کرونا پیش بینی می‌شد آهنگ آهسته‌تری را طی کرده و بدین ترتیب تاثیر آن بر فعالیت‌های اقتصادی سال ۲۰۲۰ فراتر از حدی است که تخمین زده شده بود.  

به این ترتیب اگر مذاکرات رهبران اروپا امروز به نتیجه نرسد، احتمالا تا پیش از پایان ماه جاری میلادی، نشست دیگری برای تصویب بسته محرک اقتصادی برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha