پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ در کردستان به ۹۰ میلیارد تومان می‌رسد

سنندج - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: تا ۲ روز باقی مانده از مهلت پرداخت تسهیلات از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه، میزان پرداختی در این استان براساس وعده بانک‌ها به ۹۰ میلیارد تومان می‌رسد.

خالد جعفری روز یکشنبه در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با اشاره به اینکه سهم استان از تبصره ۱۸، ۱۱۸ میلیارد تومان است، اظهار داشت: در حال حاضر به لحاظ میزان پرداختی کردستان استان سی ام و از نظر درصد پرداختی هم رتبه ۲۴ را در کشور دارد.

وی اضافه کرد: با وعده‌ای که بانک‌های عامل در این کارگروه دادند تا ۲ روز آینده که مهلت پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش تبصره ۱۸ پایان می‌یابد، میزان پرداختی در استان به ۹۰ میلیارد تومان می‌رسد که با تحقق این مهم رتبه استان در درصد پرداختی این تسهیلات به میانه جدول کشور ارتقا پیدا خواهد کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان افزود: شرایط اقتصادی کشور ویژه است و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید هم بدلیل ایجاد چنین وضعیتی تشکیل شده بنابراین انتظار می‌رود برای حمایت از تولیدکنندگان مدیران دستگاه‌های اجرایی و بانک نهایت همکاری را داشته باشند.

جعفری با بیان اینکه درصد و میزان جذب تسهیلات از محل های مختلف نتیجه کار جمعی اعضای این کارگروه است، یادآور شد: اگر تسهیلات به اندازه کافی و مورد نیاز استان جذب نشود نتیجه کوتاهی تمام اعضای این کارگروه خواهد بود.  

وی تاکید کرد: نخستین جلسه هیات خبرگان مورد وثوق بانک مرکزی در استان تشکیل شد،  این هیات به منظور بررسی و رفع اختلاف بین بانک، دستگاه اجرایی و متقاضی ایجاد شده و مصوبات جلسات آن هم لازم الاجرا است.

تهیه پیش فاکتور مانع سخت پیشروی پرداخت تسهیلات توسط بانک‌ها به متقاضیان

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با اشاره به اینکه تهیه پیش فاکتور توسط متقاضیان به مانعی برای پرداخت تسهیلات توسط بانک‌های استان تبدیل شده است، گفت: در حال حاضر با افزایش نرخ ارز بسیاری از فروشندگان عمده مواد اولیه صنایع، از صدور پیش فاکتور و حتی فروش اجناس خودداری می‌کنند.

جعفری یادآور شد: برای رفع این مشکل در این جلسه مصوب می‌کنیم که با اخذ تعهد از متقاضی و با تاییدیه سازمان صنعت، معدن و تجارت بدونه ارائه پیش فاکتور مدارک این افراد در بانک‌ها پذیرفته و تسهیلات پرداخت شود.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی کردستان هم در این جلسه بر احصای مشکل واحدهای تولیدی که قادر به تامین مدارک مورد نیاز دریافت تسهیلات نیستند، تاکید کرد و اظهار داشت: اخذ مدارک از متقاضیان دریافت تسهیلات در بانک‌های سراسر کشور یکسان است.

محمد عظیم ملک اضافه کرد: اینکه کردستان از لحاظ پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ استان سی‌ام شده است جای بحث دارد که آیا دلیل آن به تکمیل نکردن مدارک از سوی متقاضیان یا نحوه عملکرد بانک‌ها بر می‌گردد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه به میزان پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش و ثابت به واحدهای تولیدی استان از محل بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه اشاره کرد و گفت: هفت بانک در کشور موظف به پرداخت این تسهیلات شدند که سهم کردستان از این محل ۱۱۸ میلیارد تومان است.

محمد دره‌وزمی با اعلام اینکه تاکنون از این محل ۳۸ میلیارد تومان در استان پرداخت شده است،  اضافه کرد: بدلایل مختلف و متعددی میزان پرداختی استان رضایت بخش نبود که طی یکی، دو ماه اخیر با حرکتی که در بانک‌های استان اتفاق افتاد و متقاضیان این تسهیلات هم پیگیرتر شدند، وضعیت پرداخت تسهیلات تا حدودی بهبود پیدا کرد.

وی یادآور شد: برای پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش از محل تبصره ۱۸ تا ۳۱ تیرماه امسال فرصت باقی است ولی مهلت پرداخت تسهیلات سرمایه ثابت تا دو ماه دیگر وجود دارد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار داشت: اگر واحد تولیدی در شرایط کنونی حاکم بر جامعه بویژه از لحاظ اقتصادی، بتواند تولید و اشتغال خود را حفظ کند باید به او مدال داد و تشویقش کرد.

دره‌وزمی با اشاره به اینکه تامین قطعات یدکی برای تولیدکنندگان بسیار سخت شده است،  اضافه کرد: در وضعیتی که کشورمان تحریم است اگر قطعه‌ای از دستگاهی در واحد تولیدی خراب و نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشد باید برای رفع این مشکل از هزار راه و مسیر عبور کرد.

مدیرعامل شرکت گاز کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بیش از ۹۵ درصد محصولات مورد نیاز شرکت گاز در کشور تولید می شود،  اظهار داشت: تمام تلاش خود را بکار گرفتیم تا در بخش تولید  استان سهمی داشته باشیم.  

احمد فعله گری از گازرسانی به ۲۲۳ واحد صنعتی در استان خبر داد و افزود: در سال ۹۸، بیش از یک هزار کیلومتر گازرسانی در استان انجام شده که این مهم تاثیر بسزایی در پیشرفت و توسعه استان دارد.

وی با اشاره به اینکه به لحاظ شرایط آب و هوایی استان ۶ ماه فرصت برای اجرای برنامه های شرکت گاز وجود دارد، گفت: ایجاد هر گونه خللی منجر به تاخیر در برنامه های مختلف این شرکت خواهد شد.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha