۳۱ تیر ۱۳۹۹، ۱۱:۴۶
کد خبرنگار: 1026
کد خبر: 83862147
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نسخه‌پیچی خودسرانه، درد مضاعف بیماران کرونایی

ساری - ایرنا - مازندران در حالی دومین هفته از موج دوم همه‌گیری ویروس کرونا را پشت سر گذاشته و وارد ششمین ماه درگیری با بیماری کووید ۱۹ می شود که نسخه‌پیچی خودسرانه یا خارج از پروتکل‌های درمانی توسط برخی پزشکان، خانواده‌های بیماران درگیر این بیماری را دچار مشکل کرده است.

 به گزارش خبرنگار ایرنا ، این روزها افزایش آمار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در مازندران که عمدتا به خاطر عادی سازی رفتاری و عدم رعایت صحیح پروتکل های بهداشتی رخ داده و استان را وارد پیک دوم شیوع ویروس کرونا کرده است ، روزهای تلخ شیوع این ویروس در اواخر سال گذشته و سردترین فصل سال را این بار در فصل تابستان به عنوان شلوغ ترین فصل از لحاظ گردشگری مازندران زنده کرده است.
آنچه این روزها در کنار گرفتار شدن بخش اعظمی از امکانات و تجهیزات بیمارستانی و کادر درمانی برای درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ کام خانواده های بیماران درگیر این بیماری را تلخ و یا به نوعی دچار عذاب وجدان می کند، نسخه پیچی های خارج از پروتکل های درمانی از سوی برخی از پزشکان و کادر درمانی بیمارستان های درگیر این بیماری در استان مازندران است که به قولی فرستادن خانواده بیماران دنبال نخود سیاه به حساب می آید.
اگرچه به دلیل نبود دارو و یا واکسن مشخص برای درمان کووید ۱۹ نمی توان این گونه نسخه پیچی خارج از پروتکل را ناشی از سوء نیت پزشکان و کادر درمانی دانست ، ولی نبود این داروها حداقل در شهرستان های کوچک حتی به صورت آزاد موجب شده تا این خانواده ها برای یافتن داروها دچار سردرگمی شوند.
نمونه این نسخه پیچی خارج از پروتکل درمانی تجویز  آمپول " آی.وی.آی.جی IVIJ " یا فاوی پیراویر و گاهی نیز شربت " رمد سیویر " است که برخی از آنها به خصوص آی وی آی جی و حتی فاوی پیراویر نرخ های نجومی و میلیونی دارند که نه تنها از توان خرید برخی از خانواده های این بیماران خارج است که مدت هاست از گردونه پروتکل های درمانی بیمارستان های درگیری بیماران کرونایی خارج شد و یا حداقل دیگر آن چنان که به نظر می رسد کارایی لازم را در پیک دوم ندارد.
رنج داروی نایاب سخت تر از بیمارداری 
جعفر قنبری از اعضای خانواده یکی از بیماران کرونایی بستری در یکی از بیمارستان های مازندران مهم ترین مشکلاتشان را در پیک دوم این ویروس توصیه دارویی برخی از پزشکان و کادر درمانی اعلام کرد که در داروخانه ها وجود ندارد و باید از بازار آزاد آن هم با هزینه گزاف تهیه کنند .
وی گفت : روز گذشته پزشک آمپول "آی وی آی جی"  را برای بیمار ما که دارای بیماری پیش زمینه ای دیابتی بوده تجویز کرد که گفته می شود برای افزایش سیستم ایمنی بیمار توصیه شد، ولی این آمپول نه تنها در داروخانه ها که حتی در بازار آزاد نیز یافت نمی شود و ما بناچار از طریق یک واسطه در تهران به دنبال این دارو هستیم.
قنبری اضافه کرد : صرف نظر از یافت نشدن این دارو، قیمت بالای حدود ۲۰ میلیون ریالی هم مشکلی دیگری است که حداقل برخی از خانواده بی بضاعت دارای بیماران کرونایی را درگیر کرد و اگر این دارو در زمره داروهای موثر برای بیماران کرونایی دارای بیماری پیش زمینه ای است، باید از طریق بیمارستان تامین و هزینه آن از ما دریافت شود.
به گفته وی ، خرید این دارو از بازار آزاد هم باعث تحمیل هزینه مازاد به خانواده های بیماران کرونایی می شود و هم این که کسانی که بیمه تکمیلی دارند، نمی توانند هزینه آن را از بیمه دریافت کنند.
یکی از پزشکان متخصص بیماری عفونی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران ضمن تایید نسخه پیچی خودسرانه دارویی از سوی برخی از کادر درمانی بیماران کرونایی دلیل این کار را ناشی از عدم تولید داروی مشخص برای این بیماری بیان کرده است.
وی که خواست نامش ذکر شود افزود : برخی از این داروها و آمپول ها در سال گذشته برای بیماران دارای بیماری پیش زمینه ای از جمله کلیوی، قلب و عروق  و دیابت توصیه می شد، ولی نوع واکنش بیماری در پیک دوم نسبت به دور اول تا حد زیادی متفاوت بوده و این داروها و آمپول ها از جمله آی وی آی جی کنار گذاشته شد .
این پزشک متخصص اظهار داشت : به هر حال کادر درمانی ما نیز تحت فشار خانواده های این بیماران قرار می گیرند و در برخی مواقع بناچار توصیه دارویی را تجویز می کنند که شاید بتواند توان جسمی بیماران کرونایی را افزایش دهد و اشکال زیادی به این رویه تا قبل از تولید دارو و واکسن اصلی نمی تواند وارد باشد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران دلیل برخی نسخه پیچی خودسرانه در برخی بیمارستان های کرونایی استان را ناشی از عدم تولید دارو و واکسن اصلی برای درمان این ویروس بیان کرد و گفت : در شرایط فعلی برخی داروهایی که تا حدودی برای درمان بیماران کرونایی موثر بوده و تجویز می شود، براساس تجربیات گذشته کادر درمانی به این نقطه رسید و به هر حال کادر درمانی ما بسته به وضعیت بیمار گاهی برخی از داروها را تجویز می کنند.
دکتر سیمین بابایی افزود : پروتکل درمانی در بیمارستان کرونایی برای پزشکان به عنوان راهنما محسوب می شود و هیچ الزامی برای پزشکان وجود ندارد که از این پروتکل های درمانی واحد پیروی کنند و دلیل آن نیز ناشناخته بودن بیماری و نبود واکسن و یا داروی اصلی است.
وی اضافه کرد: براساس اثربخشی که برخی از داروها بر روی بیماران کرونایی طبق تجربه کادر درمانی ایجاد شده، این پروتکل ها به روز رسانی و به سطح دانشگاههای علوم پزشکی استان ها و بیمارستان های کرونایی ابلاغ می شود.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهارداشت : به هر حال کادر درمانی و پزشکان نیز با وضعیت بیماران  داروهایی را تجویز می کنند و چنانچه برخی داروها در پروتکل های درمانی وجود نداشته باشد، سعی می شود از فهرست خارج می شود.
دکتر بابایی افزود : در شرایط فعلی مشکل دارویی و تجهیزاتی در بیمارستان های استان مازندران برای درمان بیماران کرونایی وجود ندارد و سازمان دارو و غذا تمام این تجهیزات و داروها را تامین و به استان های ارسال کرد.

وی گفت : علاوه بر آن فهرست دارویی را سازمان غذا و دارو در اختیار پزشکان در بیمارستان های کرونایی قرار داده تا داروهایی را تجویز کنند که با قیمت مناسب و در دسترس بیماران و خانواده آنها باشد و بتوانند به راحتی تامین کنند.
براساس آمار هم اکنون یک هزار و ۷۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل تحت درمان قرار دارند و حدود ۵۰ درصد از تخت های بیمارستانی اختصاصی برای این بیماران در چند روز گذشته تاکنون اشغال شد و با افزایش آمار بیماران احتمال کمبود تخت در بخش مراقبت های ویژه برای بیماران با شرایط حاد تنفسی وجود دارد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha