جذب اعتبارات ملی از عوامل کاهش نرخ بیکاری در خراسان جنوبی است

بیرجند - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی افزایش چشمگیر در جذب اعتبارات ملی و تاثیر آن در تعدد پروژه‌های عمرانی را از مهمترین عوامل کسب کمترین نرخ بیکاری کشور در این استان عنوان کرد.

مشیرالحق عابدی روز یکشنبه گفت: خراسان جنوبی برای چهارمین فصل پیاپی در کسب کمترین نرخ بیکاری کشور خوش درخشید و کمترین نرخ بیکاری را در بهار ۹۹ از آن خود کرده است.

وی افزود: خراسان جنوبی در تابستان ۹۸ رتبه دوم و در پاییز و زمستان آن سال رتبه اول کمترین نرخ بیکاری را در سطح کشور از آن خود کرده بود و نرخ بیکاری استان در بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با ۴.۷ درصد کاهش از ۸.۷ درصد به ۴ درصد رسید و خراسان جنوبی از این حیث رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص داد.

معاون استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: افزایش اشتغال و کاهش بیکاری به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی جوامع محسوب می‌شود و نرخ بیکاری از جمله شاخص‌هایی است که برای ارزیابی شرایط اقتصادی هر منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی گفت: مجموع تلاش‌هایی که از اواخر سال ۹۷ در حوزه اقتصادی و اشتغال استان انجام گرفت، موجب شد خراسان جنوبی کمترین نرخ بیکاری را در بهار امسال کسب کند که این موفقیت بسیار ارزشمند است.

عابدی افزایش چشمگیر در جذب اعتبارات ملی و تأثیر آن در تعدد پروژه‌های عمرانی را از مهمترین عوامل کسب این توفیق برشمرد و افزود: طرح‌های هاب منطقه‌ای شتر، ایجاد هزار هکتار گلخانه، واردات دام سبک و سنگین، توجه به محصولات استراتژیک کشاورزی و معدنی و همچنین اجرای پروژه‌های راه‌آهن، ۱۰ هزار واحد مسکن روستایی، توجه به مسائل زیربنایی و صد البته احیای طرح‌های صنعتی معطل مانده یا خارج شده از فاز تولید از مهمترین عوامل مؤثر در افزایش آمار اشتغال استان است.

وی یادآور شد: توجه به ظرفیت‌های استان و استفاده از توان شرکت‌های اقتصادی بزرگ کشور برای بهره‌برداری از این پتانسیل‌ها در راستای توسعه استان با تاکید بر استفاده از نیروهای بومی نیز در کسب این موفقیت تاثیر داشته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به آخرین آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران اظهار داشت: بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد به طور کلی بخش خدمات با ۴۹.۷ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده و بخش‌های صنعت با ٣١.٨ و کشاورزی با ١٨.٦ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. 

وی گفت: سهم شاغلان بخش کشاورزی در بهار ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۰.۳ درصد کاهش و سهم شاغلان بخش صنعت ۰.۳ درصد و خدمات ۰.۱ درصد افزایش داشته است.

وی درخصوص نتایج و پیامدهای این آمارها خاطرنشان کرد: این آمارها ضمن اینکه به شناخت وضعیت موجود نیروی کار به منظور تدوین برنامه‌های توسعه‌ای استان کمک می‌کند در نحوه توزیع منابع اعتباری در حوزه‌ها و دستگاه‌های مختلف نیز مؤثر است. 

عابدی افزود: براساس گزارش مرکز آمار در بهار امسال، استان‌های خراسان جنوبی با نرخ ۴ درصد، اردبیل ۶ درصد، ایلام ۶.۵ درصد، فارس ۶.۶ درصد و خراسان رضوی ۷ درصد کمترین نرخ بیکاری را در فصل بهار ۹۹ به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش مرکز آمار ایران؛ طرح آمارگیری نیروی‌کار با هدف شناخت ساختار و وضعیت جاری نیروی کار و تغییرات آن اجرا می‌شود و این هدف از طریق "برآورد شاخص‌های فصلی و سالانه‌ نیروی کار در سطح کل کشور و استان‌ها"، "برآورد تعداد سالانه نیروی کار در سطح کل کشور و استان‌ها"، "برآورد تغییرات فصلی و سالانه‌ شاخص‌های نیروی کار در سطح کل کشور و استان‌ها" و "برآورد تغییرات سالانه‌ شاخص‌های نیروی کار در سطح استان‌ها" تامین می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha