دولت توجه ویژه‌ای به طرح‌های آبخیزداری داشته است

همدان- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: دولت تدبیر و امید توجه ویژه‌ای به طرح‌های آبخیزداری به عنوان راهکار طلائی برای حفاظت از آب و خاک داشته است.

اسفندیار خزائی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: آبخیزداری و آبخوان‌داری از راهکارهای موثر برای حفاظت از آب و خاک به شمار می‌رود و دولت تدبیر و امید نسبت به این مقوله در همه جای کشور به ویژه همدان توجه خاصی داشته است.

وی اضافه کرد: پدافند غیرعامل در مقابل بحران احتمالی آب که تحت عنوان «آبخیزداری» مطرح است در دهه‌های گذشته مورد بی‌مهری قرار گرفت اما در سال‌های اخیر از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی بودجه هایی اختصاص یافت تا به عنوان راهکار طلایی برای تامین بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز بخش کشاورزی این استان بتواند علاوه بر حفظ منابع پایه آب و خاک، توسعه اقتصادی و اجتماعی را نیز در بر داشته باشد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: سهم طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در ذخیره‌سازی آب غیرقابل انکار است و مفهوم آن را می توان در بخش مدیریت منابع طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.

اجرای ۱۵ طرح آبخیزداری و آبخوانداری با اختصاص اعتباری نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به این بخش آغاز شده است.

خزائی بیان کرد: با اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری می‌توان ۲۷۰ مترمکعب آب را کنترل کرد همچنین اجرای هر یک هکتار عملیات آبخیزداری از ۲.۵ تن فرسایش خاک و رسوب جلوگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه متوسط فرسایش خاک در کشور ۱۶.۷ تن است ادامه داد: این میزان فرسایش خاک در مقایسه با سایر کشورهای جهان بیسار بالا است و این موضوع اهمیت اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری که نقش مهمی را در کاهش فرسایش خاک دارد، نشان می‌دهد.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان همدان افزود: اجرای طرح‌های آبخیزداری نتایج مثبت فراوانی دارد و با اجرای آن‌ها میزان فرسایش خاک ۲  تن در هکتار کاهش و تولید علوفه در هر هکتار نیز بیش از ۱۰۰ کیلوگرم افزایش می‌یابد.

خزائی اضافه کرد: همدان یکی از استان‌های پیشرو و موفق در اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری در کشور طی سال‌های اخیر محسوب می‌شود و با اجرای این طرح‌ها در زمان‌بندی تعیین شده از وقوع سیل در بسیاری از نقاط سیل‌خیز این استان جلوگیری شد.

وی بیان کرد: اجرای طرح‌های آبخیزداری مانع از رسوب و فرسایش خاک می‌شود و این مهم در حفاظت از خاک، افزایش منابع آب‌های زیرزمینی و توسعه بسترهای اقتصادی و اجتماعی بسیار اثرگذار است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان یادآوری کرد: سال گذشته ۲۴ طرح آبخیزداری در این استان با اعتباری افزون بر ۳۸ میلیارد تومان اجرایی شد که این طرح ها بیش از ۸۵ درصدی پیشرفت داشته است.

خرائی ادامه داد: امسال نیز اجرای ۱۵ طرح آبخیزداری و آبخوانداری با اختصاص اعتباری نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به این بخش آغاز شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha