به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری مدیکال، آفریقای جنوبی با ۳۵۰ هزار و ۸۷۹ مورد ابتلا به کرونا تقریبا نیمی از موارد ابتلا به این ویروس در قاره آفریقا را به خود اختصاص داده است. در سایر کشورها نیز اوضاع خوب نیست و میزان مرگ و میر در برخی از ایالتها آمریکا رکوردهای جدیدی را ثبت کرده است.
این در حالی است که تعداد افراد آلوده به ویروس در کشور هند به بیش از یک میلیون نفر رسیده است. به اعتقاد متخصصان به دلیل کمبود تجهیزات آزمایشگاهی و دشواریهای موجود در گردآوری اطلاعات، تعداد موارد ابتلا به این ویروس در برخی از کشورهای جهان بیش از موارد اعلامی است.
بر اساس اطلاعات دانشگاه جان هاپکینز تعداد موارد ابتلا به ویروس در جهان به بیش از ۱۴.۱ میلیون نفر رسیده و موارد مرگ ناشی از این ویروس از ۶۰۰ هزار نفر فراتر رفته است.
تعداد موارد ابتلا در ایالتهای فلوریدا، تگزاس و آریزونا به دلیل رفع محدودیتها و استفاده نکردن از ماسک به شدت افزایش یافته است و در ایالت تگزاس متخصصان ارتش آمریکا به کمک بیمارستانها رفتهاند. به نظر میرسد مدارس این ایالت در پاییز بازگشایی نخواهند شد.
در هند ۳۴ هزار و ۸۸۴ مورد جدید ابتلا به ویروس گزارش شده و مقامات محلی در تلاش هستند تا بخشهای مختلف این کشور را قرنطینه کنند.
در بنگلادش تعداد موارد تایید شده به ۲۰۰ هزار مورد می رسد اما به اعتقاد متخصصان، آمار واقعی بسیار بیش از این است. اغلب ساکنین مناطق حومهای این کشور استفاده از ماسک را متوقف کرده و به مراکز خرید هجوم بردهاند.
به اعتقاد متخصصان با این وضعیت راه درازی تا بازگشت اوضاع جهان به وضعیت عادی باقی مانده است.
به گزارش ایرنا، رییسجمهوری اسلامی ایران روز شنبه ۲۸ تیرماه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا ، به یک مطالعه جدید معاونت تحقیقات وزارت بهداشت اشاره و اعلام کرد تخمین بر این است که تاکنون ۲۵ میلیون ایرانی به این ویروس مبتلا شدهاند و نزدیک به ۱۴ هزار نفر هم جان خود را در این مدت از دست دادهاند.
ویروس کرونا موسوم به « کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
نظر شما