اهتمامی ویژه برای ارتقای شور و نشاط اجتماعی

ارومیه- ایرنا- توجه به جهش کمی و کیفی تولید در بخش فرهنگ و هنر علاوه بر آثار مثبت اقتصادی و اشتغالزایی در این زمینه، می‌تواند راهگشای بسیاری از چالش‌های پیش روی اعتلای فرهنگی جوامع بوده و شور و نشاط را در رگ‌های جامعه به ویژه نسل جوان تزریق کند.

رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی، امسال را به نام سال "جهش تولید" نامگذاری فرمودند که البته در کنار توسعه تولیدات اقتصادی و صنعتی، توجه به ارتقای تولیدات فرهنگی، هنری باید مورد اهتمام جدی مسوولان قرار گیرد تا منویات مقام معظم رهبری در این حوزه نیز اجرایی شود.

درشرایط امسال کشور نیز با توجه به شیوع بیماری کرونا، اهمیت ارتقای کمی و کیفی تولیدات هنری برای روحیه بخشی به جامعه و فرهنگسازی برای مقابله با مشکلات پیش روی کشور بیش از پیش نمایان شده است.

همه نهادهای دخیل در حوزه فرهنگ و هنر در این راستا با توجه اساسی به افزایش تولیدات فرهنگی، سهم خود را در چهار ماه اخیر به خوبی ایفا کرده و با برنامه ریزی در ادامه سال نیز، سعی دارند تا ضمن تلاش برای اعتلای فرهنگی جامعه، شور و نشاط بیشتر را نیز به مردم تزریق کنند.

رییس انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان غربی در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه نام‌گذاری امسال با عنوان جهش تولید از سوی رهبر انقلاب باعث ایجاد انگیزه در تولید آثار فاخر فرهنگی و هنری شده است، گفت: سال ۱۳۹۹ را در حالی آغاز کردیم که با توجه به شیوع کرونا به ناچار با محدودیت‌های مواجه شدیم، با این حال هنرمندان تئاتر استان در همان هفته‌های نخست شیوع ویروس کرونا در راستای شور و نشاط اجتماعی و امید به‌ زندگی اقدام به برگزاری برنامه‌های مختلف در فضای مجازی کردند.

امید خاکپور با اشاره به تولیدات این انجمن افزود: جشنواره‌ هنرهای نمایشی در راستای پویش در خانه بمانیم توسط انجمن هنرهای نمایشی استان و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در دو بخش اجراهای "منودرام" و "نمایشنامه نویسی کوتاه" با رویکرد طنز در فروردین و اردیبهشت سال جاری برگزار شد.

وی بیان کرد: برگزاری جشنواره‌ هنرهای نمایشی شهرستان میاندوآب در اردیبهشت و خرداد و برگزاری جشنواره استندآپ کمدی ویژه‌ کرونای شهرستان تکاب در اردیبهشت سال جاری از دیگر فعالیت های انجمن هنرهای نمایشی استان در زمینه تولید آثار هنری است.

وی توجه به مسایل روز و بیان مشکلات مردم و فرهنگسازی در خصوص حل چالش‌های جامعه را رسالت هنرمند دانست و اظهار داشت: در همین راستا برگزاری جشنواره نمایشنامه نویسی کوتاه با موضوع کرونا و جامعه در خردادماه از برنامه های انجمن در راستای حمایت از تولیدات فرهنگی و هنری در شهرستان نقده بود.

رییس انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان‌غربی، اجرای نمادین نمایش "در انتظار آهک" در شهرستان پیرانشهر را در فروردین از دیگر اقدامات انجمن هنرهای نمایشی در سه ماهه نخست سال جاری دانست.

وی افزود: با توجه به تداوم تولید آثار هنری در آذربایجان غربی، این انجمن در رتبه بندی سه ماهه نخست سال از سوی اداره کل هنرهای نمایشی کشور در جایگاه پنجم در میان ۳۱ استان کشور قرار گرفت که این نشان دهنده زنده بودن هنر در استان است.

مسوول امور موسیقی و روابط عمومی حوزه هنری آذربایجان‌غربی نیز با اشاره به توجه این نهاد به تولیدات فرهنگی و هنری گفت: در زمینه موسیقی در سال گذشته برای تولید سه آلبوم موسیقی برنامه ریزی و اقدام کردیم.

داریوش علیزاده با اشاره به اینکه از این آثار، ۲ اثر در حوزه موسیقی آشیقی و یک اثر در حوزه موسیقی سنتی ایرانی تولید شد، افزود: این آثار قرار است امسال منتشر و عرضه شود.

وی، برگزاری سه نمایشگاه آثار تجسمی را از دیگر فعالیت‌های حوزه هنری در راستای حمایت از جهش تولیدات فرهنگی و هنری عنوان کرد و افزود: این نمایشگاه‌ها با محوریت جنایات دولت آمریکا، بیانات حضرت امام (ره) و روز قدس در گالری "پله" برگزار شد.

مسوول امور موسیقی حوزه هنری آذربایجان‌غربی با اشاره به چالش‌های تحقق شعار امسال در خصوص تولیدات فرهنگی و هنری افزود: شیوع ویروس کرونا و مشکلات مالی از دشواری ها و سختی های پیچیده اصلی هنرمندان در تولیدات آثار فاخر است که ارایه تولیدات فرهنگی و هنری در فضای مجازی و جذب حامی مالی و نیز حمایت دولت می‌تواند قسمت عمده‌ای از این مشکلات را از میان بردارد.

رییس انجمن سینمای جوانان آذربایجان‌غربی با اشاره به هدف این انجمن در راستای تحقق شعار امسال در خصوص جهش تولیدات فرهنگی و هنری گفت: در سال گذشته طرح حمایت از تولید فیلم‌های حرفه‌ای و نیمه حرفه‌ای در پرتال انجمن سینمای جوان کشور شکل گرفت که از ۱۰ فیلمنامه ثبت شده، چهار فیلمنامه حائز شرایط تولید شد که هم اکنون در مرحله پیش تولید هستند.

احسان مهدیان با بیان اینکه در سال جاری ۱۳ فیلمنامه نیز در پرتال تولید فیلم این انجمن ثبت شده است، افزود: پس از بررسی های لازم توسط کارشناسان این انجمن و با ارائه دفاعیات از سوی فیلم سازان در مورد تولید این آثار نیز تصمیم‌گیری می‌شود.

وی با اشاره به حمایت‌های مالی انجمن در خصوص تولید آثار هنری در زمینه فیلمسازی گفت: در سال جاری ۶۰ میلیون تومان برای تولید فیلم در سطح حرفه‌ای و ۳۰ میلیون تومان برای تولید فیلم در سطح نیمه حرفه ای در نظر گرفته شده است.

وی  با بیان اینکه حمایت از فیلمسازان مبتدی نیز در دستور کار این انجمن قرار دارد، افزود: برای کسانی که در دوره‌های فیلمسازی انجمن سینمای جوان شرکت کرده و این دوره را با موفقیت به اتمام رسانده اند برای اولین تجربه خود در زمینه فیلمسازی تا سقف پنج میلیون تومان از سوی انجمن حمایت مالی می شوند.

رییس انجمن سینمای جوانان آذربایجان‌غربی با اشاره به حمایت مالی ۱۱۰ میلیون تومانی استاندار این استان و تعهد این انجمن جهت تولید ۱۱ فیلم گفت: با مدیریت این بودجه ۱۲ فیلم تولید و ۶ فیلم نیز آماده عقد قرارداد برای تولید فیلم است.

مهدیان افزود: از این اعتبار توانستیم برای برگزاری ۲ نمایشگاه عکس نیز مساعدت مالی اختصاص دهیم.

وی در ادامه با اشاره به نقش آموزش در تولید آثار فرهنگی و هنری افزود: در سال گذشته با همکاری اتحادیه عکاسان نزدیک به ۴۰۰ نفر از اعضای اتحادیه در دوره های تخصصی عکاسی و فیلمبرداری انجمن شرکت کردند که این امر یکی از موفقیت های انجمن سینمای جوان در حوزه آموزش است.

رییس انجمن سینمای جوانان آذربایجان غربی، انتخاب دفتر ارومیه به عنوان دفتر ویژه کشوری و انتخاب بهنام رضازاده به عنوان کارشناس برتر دوره فیلمسازی در سال گذشته را از دیگر موفقیت های این انجمن در حوزه آموزش دانست.

مهدیان با بیان اینکه برگزاری جشنواره‌های هنری نقش مهمی در جهش تولیدات فرهنگی و هنری دارد، افزود: سیزدهمین جشنواره فیلم و عکس استان که قرار بود اسفند ماه سال گذشته برگزار شود به دلیل شیوع ویروس کرونا به امسال موکول شد و برگزاری بخش عکس این جشنواره به صورت مجازی با استقبال بی سابقه علاقه مندان در سطح بین المللی مواجه شد.

وی در ادامه افزود: بخش فیلم نیز هفته‌های آتی با تجلیل از برگزیدگان هر ۲ بخش فیلم و عکس برگزار می شود.

وی افزود: شصت و پنجمین جشنواره منطقه‌ای با عنوان درنا، با حضور هنرمندان ۱۱ استان قرار بود تیر ماه امسال در سه بخش عکس، فیلم و فیلمنامه نویسی برگزار شود که با توجه به شیوع بیماری کرونا نیمه دوم سال جاری موکول شد.

وی با اشاره به جایگاه ویژه عکاسان ارومیه در سطح کشور گفت: این جشنواره برای نخستین بار در حوزه عکاسی در ۲ بخش عکاسی آزاد و فتومونتاژ برگزار می شود.

هنرمندان آذربایجان غربی در حالی برای جهش تولیدات فرهنگی و هنری تلاش می کنند که بر اساس برآوردهای اولیه حجم خسارت وارده به اصحاب فرهنگ‌وهنر و موسسات قرآنی این استان در ایام شیوع بیماری کرونا طبق گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی، بالغ ‌بر ۲۱۰ میلیارد ریال بوده ‌که رقم بسیار زیادی است.

این درحالی است که حجم خسارت وارد شده به اصحاب فرهنگ و هنر در کشور به دلیل بیماری کرونا، ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

آذربایجان غربی با جمعیت حدود سه میلیون و  ۳۰۰ هزار نفر،  ۱۷ شهرستان، ۴۶ شهر و ۲ هزارو ۸۰۰روستا دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha