تقویت مهارت و حرفه آموزی، راهکاری مهم برای دستیابی به اشتغال است که باید جوانان را برای کسب مهارت آموزی در حرفه ای که علاقمند هستند، تشویق کرد تا راحت تر بتوانند مشغول به کار شوند.
مهارت آموزی سبب می شود تا جوانان با توانایی بیشتری مشغول به کار شوند و با مهارت کافی در حرفه مورد نظر شاغل شوند، فرقی ندارد جوانان جویای کار تحصیلات دانشگاهی داشته باشند یا خیر بلکه مهم این است که جوانان در کنار تحصیل حرفه آموزی را فراموش نکنند و این کار سبب تسریع در روند اشتغال آنها می شود.
هفته اول مرداد، هفته مهارت نامگذاری شده است، مهارت و آموزش هایی که فنی حرفه ای بانی و متولی این امر است، این سازمان در رشته های مختلف شرایط را برای فراگیری دانش آموختگان در بخش های مختلف فراهم می کند و بعد از اتمام دوره های آموزشی سریعتر مشغول به کار می شوند.
بازار کار برای افرادی که دوره های فنی حرفه ای را طی کرده اند، آماده پذیرش است و طبق آمارها بیش از نیمی از فارغ التحصیلانی که دارای مهارت و آموزش هستند جذب بازار کار می شوند.
بسیاری از افرادی که در فنی حرفه ای مهارتی کسب می کنند پس از مدتی کارآفرین شده و خود نیز توانسته اند زمینه اشتغال چندین نفر را فراهم کنند و این مهارت ها را به دیگران آموزش دهند.
اما پیوند دانشگاه ها با فنی حرفه ای ضرورتی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، در واقع دانشجویان در کنار تحصیل مهارت های لازم را کسب کنند تا پس از فارغ التحصیلی با مهارت کافی در شغلی مشغول شوند.
رییس آموزش فنی حرفه ای شهرستان بروجرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هفته اول مرداد ماه هفته ملی مهارت نامگذاری شده که تلاش می شود تا از این فرصت برای ترغیب و تشویق به سمت مهارت آموزی جوانان استفاده شود.
محسن برنا اضافه کرد: در شهرستان بروجرد سه مرکز فنی حرفه ای و ۳۵ آموزشگاه آزاد وجود دارد که رشته های مختلفی در این مراکز برای دانش آموختگان فراهم شده است.
وی بیان کرد: طی یک سال گذشته 2 هزار و ۷۰۰ نفر کارآموز در مراکز ثابت فنی حرفه ای شهرستان بروجرد مهارت های لازم را فرا گرفته اند که این آموزشها به ۱۳ گروه جامعه هدف توسط مربیان ارائه شده است.
رییس آموزش فنی حرفه ای شهرستان بروجرد گفت: ۲۳۵ نفر در روستاها، ۱۶۰ دانشجو در دانشگاه ها، ۳۵۰ سرباز وظیفه در پادگان، ۱۸۰ نفر در حاشیه شهر، ۶۲ نفر در اصناف آموزش ها و مهارت های لازم را فرا گرفته اند.
برنا با اشاره به آموزش مهارت در زندانها اظهار کرد: برخی از مهارت ها در زندان به افراد زندانی ارائه می شود که این افراد مهارتی را در این مدت کسب می کنند و بعد از آزادی از زندان می توانند در شغلی مشغول به کار شوند که در این راستا طی یک سال گذشته ۱۱۰ نفر از زندانیان بروجرد مهارت هایی را در زندان کسب کردند.
وی افزود: در مراکز تی سی و کمپ های ترک اعتیاد نیز ۱۵۵ نفر آموزش های فنی را فرا گرفتند که بسیاری از این افراد پس از رهایی از چنگال اعتیاد در حرفه ای شاغل می شوند.
رییس آموزش فنی حرفه ای شهرستان بروجرد اضافه کرد: همچنین ارائه آموزش های فنی به ۹۰ نفر از معلولین تحت پوشش بهزیستی، ۴۵ نفر از فرزندان خانواده های شهدا و ایثارگر و ۱۲۵ نفر از مجمع خیرین ارائه شده است.
برنا گفت: مهارت آموزی استاد شاگردی یکی از برنامه های فنی حرفه ای است که افراد علاقمند در محیط کار واقعی مهارت های لازم را کسب می کنند که در شهرستان بروجرد ۲۹۵ نفر این مهارت را در محیط کار دریافت کرده اند.
وی با اشاره به این که طی یک سال گذشته بیش از پنج هزار و ۳۶۸ نفر در مراکز مختلف و آموزشگاه ها مهارت لازم را فرا گرفته اند افزود: یکهزار و ۶۱ نفر در مرکز امام علی(ع)، ۸۰۷ نفر در مرکز غدیر خم، ۸۰۰ نفر در مرکز خواهران و دو هزار و ۷۰۰ نفر در آموزشگاه های آزاد آموزش های لازم را فراگرفته اند.
نظر شما