آذربایجان غربی با دارا بودن ۶۰۷ هزار دانش آموز و پنج هزار مدرسه در قالب ۱۷ هزار کلاس فیزیکی از استانهایی به شمار می رود که دارای کمترین سرانه فضای آموزشی در کشور بوده و نیاز به نوسازی مدارس در کنار احداث فضاهای آموزشی جدید به میزان بسیار زیادی در آن احساس می شود.
طبق اظهارات مسوولان حوزه زیرساخت های آموزشی، میانگین سرانه فضای آموزشی در کشور ۵.۱۸ و در استان ۴.۰۵ مترمربع بوده که برای رسیدن به متوسط کشوری چهارهزار و ۵۰۰ مدرسه نیاز است و این استان راهی ۱۰ ساله برای رسیدن به میانگین کشوری در عرصه فضای آموزشی دارد.
در سال های اخیر با نگاه ویژه دولت تدبیر و امید و وزارت آموزش و پرورش در کنار حمایتهای استانداران دولت های یازدهم و دوازدهم در آذربایجانغربی، گامهای مثبتی در این زمینه برداشته شده و سالانه به صورت میانگین ۴۰۰ تا ۵۰۰ کلاس درس احداث و تحویل آموزش و پرورش شدهاست.
یکهزار کلاس درس امسال تحویل آموزش و پرورش میشود
سرپرست اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجانغربی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: امسال انقلابی در امر مدرسهسازی استان رخ میدهد و مقرر شده تا یک هزار کلاس درس تحویل آموزش و پرورش استان شود.
علی منافزاده افزود: مقرر شده از ۱۴ هزار کلاس درس احداثی در کشور، یکهزار کلاس درس، سهمیه آذربایجانغربی باشد که نشان دهنده سهم بیش از هفت درصدی از کل کشور برای این استان است.
وی ادامه داد: در مجموع ۴۲۷ پروژه مدرسه سازی با ۲ هزار و ۴۲۴ کلاس درس در آذربایجانغربی در حال احداث است که رقم بسیار قابل توجهی به شمار می رود.
وی اضافه کرد: از کل پروژه های در حال احداث ۱۲۰ پروژه با ۴۸۰ کلاس درس به صورت مشارکتی با خیّران مدرسه ساز احداث میشود و پروژه های خیّری به طور میانگین از پیشرفت ۵۰ درصدی برخوردار است.
سرپرست اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان غربی بیان کرد: میزان مشارکت خیّران در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ حدود ۷۸ میلیارد تومان بود و کل اعتبارات استانی حوزه مدرسه سازی نیز ۱۵۰ میلیارد تومان در بخش استانی و ۱۵۰ میلیارد تومان در بخش ملی برآورد شده است.
مناف زاده گفت: ۱۰۰ درصد اعتبارات ملی و بخشی از اعتبارات استانی نیز به همت و حمایت استاندار آذربایجانغربی در سال ۱۳۹۸ و امسال تخصیص پیدا کردهاست.
وی با اشاره به اجرای طرح آجر به آجر در استان گفت: این طرح با هدف گسترش فرهنگ مشارکت مردمی و بسترسازی برای جلب کمک آحاد مردم در مدرسهسازی در دستور کار این سازمان قرار دارد و تفاهم نامه های مطلوبی در حال حاضر با خیّران امضا شده و در حال انعقاد است.
وی استانداردسازی سیستمهای گرمایشی ۱۷۰ فضا با ۵۹۹ کلاس درس دارای علمک گاز، ۱۶۵ فضا با ۵۲۶ کلاس درس فاقد علمک گاز، اتمام ساخت پنج مدرسه جایگزین مدارس خشتی در استان، احداث ۱۱۳ پروژه با ۴۹۰ کلاس درس همراه اتمام پنج باب سالن ورزشی را از مهمترین اقدامات این اداره کل در سال گذشته عنوان کرد.
سرپرست اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجانغربی با بیان اینکه هم اکنون ۷۰۸ فضا با یکهزار و ۲۵۹ باب کلاس درس نیازمند استانداردسازی سیستمهای گرمایشی است، گفت: هم اکنون ۱۸ مدرسه با ۴۶ کلاس درس دیوار بلوکی، ۷۰ مدرسه با ۲۰۳ کلاس درس دیوار سنگی، ۲۳۱ مدرسه با یک هزار و ۲۵۷ کلاس درس سقف چوبی وجود دارد که قابلیت صنعتی سازی دارند.
معاون مشارکتهای مردمی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجانغربی نیز در این خصوص گفت: تعداد کل خیّران در سطح استان ۴۴۴ نفر است که سهم شهرستان ارومیه به ۵۰ نفر می رسد.۴۴۴ خیّر مدرسه ساز با سازمان توسعه، نوسازی و تجهیز مدارس آذربایجان غربی مشارکت دارند.
فاطمه حاجی پور افزود: پروژههایی که در سطح استان توسط خیّران احداث شده به یکهزار و ۴۴۴ واحد می رسد که نشان دهنده توان بالای خیّران مدرسه ساز است.
وی بیان کرد: در سال گذشته خیّران ۸۷۰ میلیارد ریال در امر مدرسهسازی تعهد کرده بودند که بیش از ۵۰ درصد آن جذب شده و پیش بینی میشود در سال جاری به صورت ۱۰۰ درصد جذب شود.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برای رسیدن به میانگین کشوری در شاخص فضا، نیازمند افزون بر یکهزار میلیارد ریال اعتبار هستیم، گفت: هم اکنون با حمایتهای دولتی و رییس شورای آموزش و پرورش استان، قدم های مطلوبی در زمینه مدرسه سازی و تجهیز مدارس استان برداشته شده است.
ابراهیم محمدی با بیان اینکه از نظر شاخص سرانه فضای آموزشی آذربایجان غربی در رتبه ۲۹ کشوری قرار دارد، افزود: یکی از شاخصه های توسعه استان توسعه فضای آموزشی است که همه توان نهادهای دخیل در این راستا صرف می شود.
وی افزود: باید خیّران به یاری آموزش و پرورش بیایند و با طرح های مختلف و مشارکت در این زمینه به توسعه مدارس و فضاهای آموزشی کمک کنند.
وی افزود: ۱۰ سال زمان لازم است تا در صورت تامین اعتبار لازم بتوانیم به میانگین کشوری در سرانه فضای آموزشی دست یابیم.
آذربایجانغربی دارای سه میلیون و ۲۶۰ هزار نفر جمعیت است که ۶۰۷ هزار نفر از این تعداد شامل حدود ۱۹ درصد جمعیت را دانش آموزان تشکیل می دهند.
نظر شما