خبر فوری: رفع فیلترینگ

۳۱ تیر ۱۳۹۹، ۱۹:۱۴
کد خبرنگار: 1375
کد خبر: 83864770
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

هنر سفال برای رقابت در بازارهای جهانی نیازمند نوآوری است

اصفهان- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرضا با بیان این که هنر سفال ایران برای رقابت در بازارهای جهانی نیازمند نوآوری است گفت: 400 نفر در ۷۰ کارگاه تولیدی سفال این شهرستان فعالیت دارند که باید با نوآوری جایگاه این هنر را ارتقا بخشند.

سجاد افشاری روز سه‌شنبه در جلسه ای که به منظور بررسی مسائل مربوط به سفالگران شهرضا تشکیل شد، اظهارداشت: شماری از این کارگاه‌ها، خانگی هستند و تعدادی هم کارگاه تولید این هنر ملی را در شهرستان دارند.

به گفته وی ساخت سفال در ایران سابقه بلند مدتی دارد که با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی کشور که در محل تقاطع تمدن‌های باستانی و در مسیرهای کاروان‌ها واقع بود و به طورتقریبی در هر بخشی از ایران، استان اصفهان و بویژه شهرضا در زمان‌های مختلف ساخت سفال اتفاق افتاده است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرضا ادامه داد: هنر سفال ایران برای رقابت در بازارهای جهانی نیازمند نوآوری است و این مهم با همت و تلاش هنرمندان این رشته هنری و سایر ارکان مرتبط با آن اتفاق می‌افتد.

 مدیرعامل انجمن سفال و سرامیک شهرضا در ادامه این جلسه از تشکیل انجمن سفال و سرامیک این شهرستان خبر داد و افزود: فرمانداری، شهرداری، اداره میراث فرهنگی و گردشگری و شورای اسلامی شهر در این زمینه کمک کردند تا این انجمن پایه‌گذاری شود.

محمدحسین بهاری تصریح کرد: سفال شهرضا به عنوان یک هنر باستانی و کهن شناخته شده اما برای معرفی بیشتر و رونق بهتر در کار نیازمند نوآوری وروزآمدی است.

وی یادآور شد: برخلاف ما که امروز کمتر از ظروف سفالی استفاده می‌کنیم، نیاکان ما علاقه بسیاری به این ظروف داشتند و سفال در همه خانه ‌ها بود و رنگ و لعابش در عزا و شادی خانواده ‌های ایرانی نقش‌آفرینی می‌کرد.

مدیرعامل انجمن سفال و سرامیک شهرضا ادامه داد: سفال‌گری به آموزش آکادمیک نیاز دارد و با تدوین صحیح شرح درس‌های آن می‌توان به آینده این هنر اصیل ایرانی امیدوار بود.

بهاری در آسیب ‌شناسی روش‌های آموزشی سفال وسرامیک، ۲ شیوه سنتی وآکادمیک را از یکدیگر تفکیک کرد و گفت: در روش سنتی استاد به راحتی تمام فنون را به شاگرد آموزش نمی‌ داد و هنرجو ملزم به رعایت آداب وصرف زمان طولانی برای یادگیری هنر استاد بود که همین امر، هنر را به گنجی در نزد آنها مبدل ساخته بود.

وی یکی از مشکلات هنر سفال را کمبود هنرمند تحصیل‌کرده و دانشگاهی در این عرصه دانست و تاکید کرد: امروزه تعداد کسانی که دارای تحصیلات دانشگاهی هستند بیشتر شده است و امیدواری برای ارتقا هنر سفال‌گری را بیشتر کرده است.

راه اندازی نمایشگاه دایمی سفال و سرامیک و همچنین شهرک ملی سفال در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار از سوی شهرداری شهرضا نیز چندی قبل از سوی حبیب قاسمی شهردار این شهر اعلام شد و قرار است بزودی احداث شود.

قدمت هنر سفالگری در شهرضا به ۷۰۰ سال پیش بر می‌گردد و رونق سفال‌گری در این شهرستان حاصل تلاش استادان سفال‌گری همچون علی فخار باشی، علی اصغر فخار، محمدباقر سهیلی و حسین بهاری است که دست ساخته‌هایآنها امروزه در کشور خودنمایی می‌کند.

نام استادان حاج عباس، یحیی و رحمت‌الله سهیلی در شهرضا نیز یادآور نوآوری این سه برادر هنرمند در تبدیل سفال سنتی به سرامیک است که بیش از ۴۰ سال از این نوآوری می‌گذرد.

لعاب فیروزه‌ای شهرضا لعابی است که بر اساس هنر و خلاقیت هنرمندان سفال و سرامیک این شهر بر روی سفال پخته شده در مرحله بعد از پخت اول ایجاد و دوباره ظرف سفالی پخته می شود.

این لعاب باعث درخشندگی و زیبایی منحصر بفردی شده و سفال را تبدیل به سرامیک می کند.

شهرستان شهرضا با حدود ۱۶۰هزار جمعیت، ۲۳روستا و ۲ شهر در ۷۰کیلومتری جنوب اصفهان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha