برگزاری المپیک صرفا با حضور تماشاگران ژاپنی، با روح جهان‌شمول آن منافات دارد

تهران- ایرنا- مقام ارشد کمیته بین المللی المپیک می‌گوید که برگزاری المپیک توکیو با حضور تنها شهروندان ژاپنی با روح جهان شمولی جنبش المپیک منافات دارد.

«دیک پوند» در گفت‌وگویی تلفنی با خبرگزاری کیودو گفت که سازماندهندگان ژاپنی بازی‌های المپیک بدنبال برگزاری رویدادی جمع و جور بوده و اینکه برگزاری این رویداد فراتر از سال ۲۰۲۱ همچنان گزینه‌ای غیرواقعی می‌نماید.

ممانعت از ورود هواداران و تماشاگران بین المللی به دلیل نگرانی‌های ناشی از پاندمی کرونا نیز همچنان گزینه روی میز نیست.

پوند در این باره تاکید کرد: فکر می‌کنم چنین المپیکی با ادراک ما از این بازی‌ها همخوانی ندارد. نمی‌دانیم که محدودیت‌های مسافرتی در سال ۲۰۲۱ چگونه خواهد بود و آیا برخی از کشورها ممکن است جواز سفر به ژاپن را دریافت کنند، در هاله‌ای از ابهام است. این موضوع باید برحسب ارزیابی علمی خطرات هر کشور نسبت به کشور دیگر، مورد محاسبه و سنجش قرار گیرد.

ژاپن در حال حاضر از ورود افراد غیر ژاپنی به این کشور که طی ۱۴ روز اخیر جزو ۱۲۹ کشور مجاز به ورود به این کشور بوده‌اند، خودداری کرده است که شامل کشورهایی همچون آمریکا، چین و کشورهای اروپایی می‌شود.

پوند بر اهمیت اجتماع جهانیان در کنار یکدیگر توسط المپیک تاکید کرد؛ موضوعی که در صورت برگزاری بازی‌ها با حضور تنها ژاپنی‌ها محقق نخواهد شد.

حس دوستی جهانی، جامعیت و جهان شمولی از ایده‌آل‌های جنبش المپیک محسوب می‌شوند که در صورت منزوی کردن جهان از ژاپن، نیل به آن سخت خواهد بود.

پوند با رد ایده تعویق سه المپیک تابستانی آتی به مدت چهار سال، گفت که فاصله زمانی تا برگزاری المپیک پاریس در سال ۲۰۲۴ و المپیک لس‌آنجلس در سال ۲۰۲۸ برای اعمال چنین تغییرات بزرگی، بسیار زیاد است.

وی افزود: فکر می‌کنم تنها شانس برگزاری المپیک توکیو سال ۲۰۲۱ است. تقریبا محرز است که نمی‌توان این تورنمنت را بیشتر از سال آینده به تعویق انداخت. البته به نوعی این امر (برگزاری بازی‌ها) امکان‌پذیر بوده و غیرمحتمل نیست و فکر می‌کنم تمامی افراد دخیل در برگزاری این تورنمنت ترجیح می‌دهند  که این اتفاق رخ دهد تا اینکه بخواهند آن را لغو کنند.

پوند اضافه کرد که کمیته بین المللی المپیک و سازماندهندگان محلی و همچنین پوشش دهندگان تلویزیونی المپیک بدنبال گزینه‌های عملی مرتبط با کاهش تعداد تماشاگران و کوچک کردن مراسم افتتاحیه بدون از بین بردن ارزش تفریحی آن هستند.

پوند در واکنش به مصاحبه اخیر وی با رویترز مبنی بر اینکه لغو المپیک توکیو به طور اجتناب ناپذیر به معنای لغو المپیک زمستانی پکن در سال ۲۰۲۲ خواهد بود، گفت: جنبه سیاسی موضوع مشکل سازتر است چون هیچکس نمی‌داند که با گذشت زمان چه اتفاق رخ خواهد داد. در سال ۲۰۰۸ بیشمار درخواست مبنی بر تحریم بازی‌ها به دلیل سابقه حقوق بشری چین مطرح شد و در نهایت هیچ تحریم هماهنگ شده‌ای رخ نداد. شاید این بار شرایط جدی‌تر باشد.

وی افزود که در حال حاضر کمیته بین الملی المپیک و سازماندهندگان توکیو روی چگونگی کنترل اوضاع تمرکز کرده و امیدوارند شرایط شفاف و امنیت برقرار شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha