اقصی نخشیپور روز چهارشنبه در رزمایش اطفای حریق در مناطق جنگلی سردشت اظهار داشت: اگر اطلاعرسانی لازم به مردم در زمینه فواید و مزایای جنگل صورت بگیرد، مشارکت اقشار مختلف مردم برای حفظ این پتانسیل ارتقا پیدا خواهد کرد.
وی اضافه کرد: در شهرستان سردشت بیش از ۹۰ هزار هکتار عرصه جنگلی و ۳۰ هزار هکتار عرصه مرتعی وجود دارد و صیانت از این عرصهها نیازمند مشارکت اقشار مختلف مردم است.
فرماندار سردشت گفت: تجربه ثابت کرده اگر مردم در مواقع بحرانی بهویژه هنگام آتشسوزی در عرصههای ملی (مناطق جنگلی و مرتعی) با بخش دولتی مشارکت داشته باشند، مهار بحران و مقابله به گسترش آن بسیار موفقتر خواهد بود.
وی اضافه کرد: اگر مردم به این باور برسند که صیانت از عرصههای ملی، در بلند مدت در راستای منافع کلی آنان خواهد بود، مشارکت بیشتری در صیانت از این عرصهها خواهند داشت.
نخشیپور با اشاره به برگزاری مانور اطفای حریق در عرصههای جنگلی این شهرستان گفت: این مانور به منظور توانسنجی پتانسیلها، شناسایی نقاط ضعف و برطرف کردن آنها برگزار شده است.
سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت نیز گفت: امسال در مجموع ۱۰ فقره آتشسوزی در مراتع و جنگلهای این شهرستان روی داده و در مجموع بیش از هشت هکتار از عرصه ملی سردشت طعمه حریق شده است.
ابراهیم رحمانی افزود: جنگلهای این شهرستان جزو جنگلهای زاگرس شمالی بوده و این جنگلها در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، تواناییهای اکوتوریستی و ارزشهای زندگی دارای اهمیت زیادی است.
وی اضافه کرد: مهمترین گونههای گیاهی سطح جنگلهای این شهرستان بلوط ایرانی، بنه، بادام وحشی، گلابی وحشی و سرو کوهی و بیش از صد گونه دیگر است.
مانور اطفای حریق در عرصههای منابع طبیعی سردشت با شرکت دستگاههای هفدهگانه این شهرستان و ماموران یگان حفاظت شهرستان مهاباد، سردشت و پیرانشهر در مناطق جنگلی بین روستاهای "ملاشیخ" و "بیزیله" سردشت برگزار شد.
در این مانور شرکت کنندگان با استفاده از ادوات اطفای و خودروهای آتشنشانی آتش فرضی ایجاد شده را خاموش کردند و کمک رسانی به مصدومان فرضی نیز توسط تیمهای هلال احمر صورت گرفت.
سردشت در جنوب آذربایجانغربی و در امتداد مرزهای ایران با کشور عراق قرار دارد.
نظر شما