فرماندار سربیشه گفت: عملیات اجرایی این نیروگاه دهم خرداد امسال در سفر وزیر نیرو به استان آغاز شد و امروز ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
محمد محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرکت سرمایهگذاری مپنا تاکنون پنج توربین را به منطقه حمل کرده و عملیات نصب آنها آغاز شده است.
وی از ساخت نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی درح به عنوان یک ابرپروژه یاد و بیان کرد: این نیروگاه شامل ۲۰ واحد توربین ۲.۵ مگاواتی است که با سرمایهگذاری ۷۰ میلیون یورو معادل یک هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان ساخته میشود.
وی میزان اشتغال در دوران ساخت این نیروگاه را ۶ هزار و ۶۵۰ نفر روز و پس از بهرهبرداری ۲۵ نفر به صورت مستمر اعلام کرد و گفت: این نیروگاه در زمینی به مساحت ۲۲ هکتار احداث میشود و پیشبینی شده تا ۲۲ ماه دیگر به بهرهبرداری برسد.
فرماندار سربیشه اظهار داشت: احداث این نیروگاه علاوه بر استفاده از مزیت انرژی باد در منطقه، زمینه صادرات برق به کشور افغانستان را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه در صورت تقویت منطقه ویژه اقتصادی با زیرساخت برق، زمینه حضور سرمایهگذاران در منطقه فراهم میشود، اضافه کرد: احداث این نیروگاه باعث توسعه و رونق منطقه میشود و از طرفی به پایداری شبکه برق نیز کمک میکند.
وی با تاکید بر اینکه مقرر شده قطب انرژیهای تجدیدپذیر ایران در منطقه مرزی درح راهاندازی شود، عنوان کرد: به تازگی با پیگیریهای مستمر استاندار خراسان جنوبی شرکت شستا هم برای سرمایهگذاری در منطقه درح و اجرای یک پروژه بزرگ انرژی بادی ورود کرده است که با اجرای این طرحها قطبی از انرژیهای تجدیدپذیر بادی در این نقطه مرزی اجرا خواهد شد.
محمدی گفت: پیگیریها و نگاه ویژه استاندار خراسان جنوبی به این شهرستان مرزی زمینه توسعه همه جانبه آن را فراهم شده تا در آینده نزدیک شاهد جهش تولید و شکوفایی اقتصادی شهرستان باشیم.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و شهرستان مرزی سربیشه با سه بخش مرکزی، مود و درح در ۶۶ کیلومتری بیرجند است.
اغلب روزهای سال در خراسان جنوبی آفتابی است و با توجه به وزش باد در منطقه، این استان مستعد تولید انرژیهای پاک و تجدیدپذیر است.
همچنین براساس تفاهمنامهای که بین سازمان برنامه و بودجه کشور، استانداری خراسان جنوبی و صندوق کارآفرینی امید در سفر اخیر «محمدباقر نوبخت» به خراسان جنوبی امضا شد، هفت هزار و ۵۰۰ نیروگاه خورشیدی خانگی پنج کیلوواتی در مدت ۲ سال احداث میشود.