محمد علی سلامی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: به طور میانگین از هر هکتار زمین زیر کشت طالبی در قم حدود ۲۸ تن محصول برداشت میشود که با حساب میزان طالبی تولید شده در استان ۳۳هزار و ۶۰۰ تن خواهد بود.
وی با اشاره به این که حدود ۴۰۰ بهره بردار در زمینه تولید طالبی در قم فعالیت دارند، افزود: کیفیت طالبی کشت شده در قم بسیار بالاست و این محصول بازار فروش خوبی در خود استان و سایر مناطق کشور دارد.
وی ادامه داد: نوع طالبی کشت شده در قم، رقم محلی آوه است و این محصول بیشتر در بخش جعفریه استان کشت میشود، همچنین در این منطقه بازار مشخصی نیز برای فروش این محصول تشکیل شده است.
قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش جعفریه، کهک، سلفچگان، خلجستان و مرکزی است.
سلامی با اشاره به این که طالبی دوره عمر کوتاهی دارد و باید در ابتدای فصل بهار کاشت و در نهایت تا ابتدای فصل تابستان برداشت شود، گفت: بسیاری از کشاورزی قمی، طالبی را به همراه پنبه به صورت همزمان در مزارع خود کشت میکنند که این کار علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب و سایر هزینهها، باعث توجه بیشتر به محیط کشت و افزایش کیفیت محصول میشود.
نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
نظر شما