سپنتا حبیبی روز شنبه در نشست رفع مشکلات و موانع بومگردیهای و صنایعدستی شهرستان شهرکرد تاکید کرد: این روستاها شامل نوآباد، سیرَکِ، بهرامآباد، خوی، اسدآباد، مصطفیآباد، سورک، ایرانچه، دستگردامامزاده، فتحآباد، شمسآباد، آقبلاغ، وانان و کتک است.
وی افزود: روستاهای این شهرستان ظرفیت مناسبی در توسعه صنایعدستی و هنرهای سنتی، گردشگری و اقامتگاههای بومگردی دارد.
حبیبی تصریح کرد: دهیاران شهرستان شهرکرد ۲هفته فرصت دارند تا ظرفیتهای اقامتگاههای بومگردی و رشتههای صنایعدستی و هنرهای سنتی را به ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری ارائه دهند.
وی یادآور شد: بالا بودن نرخ بیکاری و مناسب نبودن وضعیت معیشتی مردم از مهمترین علتهای مهاجرتهای بیرویه از روستاهای شهرستان شهرکرد است.
حبیبی اظهار داشت: توسعه اقامتگاههای بومگردی و توجه به رشتههای صنایعدستی و هنرهای سنتی میتواند علاوه بر افزایش اشتغال به کاهش نرخ بیکاری، بهبود وضعیت معیشت مردم و جلوگیری از مهاجرتهای بیرویه روستاییان کمک کند.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: دولت شرایط خوبی را برای ارائه تسهیلات بانکی کمبهره به روستاییان فراهم کرده است.
مهرداد رئیسی تاکید کرد: توجه به ظرفیتهای روستایی در حوزههای مختلف بهخصوص بخشهای مرتبط با گردشگری و صنایعدستی و هنرهای سنتی میتواند مشکلات موجود در شهرها را کاهش دهد.
وی افزود: با توجه به قابلیت بالای رشتههای صنایعدستی و هنرهای سنتی و حمایتهای موجود از آن، زمینه اشتغالزایی، کاهش نرخ بیکاری، رونق اقتصادی، جلوگیری از مهاجرتهای بیرویه و تسریع در روند توسعه روستاها فراهم شده است.
رئیسی تصریح کرد: دهیاران شهرستان شهرکرد نسبت به معرفی رشتههای صنایعدستی و هنرهای سنتی، فراهم کردن زمینههای آموزش، بازاریابی فروش تولیدات و راهاندازی و تقویت بومگردیها در روستاها اقدام کنند.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان شهرکرد نیز گفت: راهاندازی اقامتگاههای بومگردی و کارگاههای تولید انواع صنایعدستی و هنرهای سنتی ضریب اشتغال روستایی را افزایش میدهد.
حمیرا راهنورد تاکید کرد: تاکنون سه اقامتگاه بومگردی در شهرستان شهرکرد راهاندازی شده است که افزایش این اقامتگاهها در دستور کار ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری قرار گرفته است.
وی یادآور شد: نداشتن استحکام بنا و تغییر کاربری بنا از مسکونی به گردشگری، از مشکلات جدی در توسعه اقامتگاههای بومگردی بهشمار میرود.
به گزارش ایرنا، هماینک ۴۹ اقامتگاه بومگردی در چهارمحال و بختیاری فعالیت دارد که از این تعداد سه واحد در شهرستان شهرکرد واقع شده است.
شهرستان شهرکرد ۲۷ هزار نفر جمعیت روستایی دارد.
نظر شما