امان قلیچ شادمهر روز شنبه در نشست بررسی جایگاه و وضعیت فرش دستباف گنبدکاووس اظهار داشت: تنوع اقوام با فرهنگهای مختلف در گلستان به همراه میراث غنی تاریخی و فرهنگی آن از جمله در شهر قدیم جرجان و زندگی صدها نفر از مفاخر و چهرههای تاریخی، علمی، فرهنگی و هنری در سدههای گذشته در این شهر، بستر مناسب توسعه گردشگری این استان است.
وی زندگی برخی اقوام کشورهای آسیای میانه از جمله ازبکها، تاتارها، افغانها و ترکمنها را سند دیگری بر هویت تاریخی و فرهنگی گلستان و گنبدکاووس دانست و افزود: مسوولان استان بویژه در بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید با بازیافت این هویت غنی تاریخی و فرهنگی که به جذب گردشگر و توریسم گلستان کمک میکند، اهتمام ویژه داشته باشند.
شادمهر، صنایع دستی بویژه فرش دستباف ترکمن را از دیگر ظرفیتهای توسعه گردشگری گلستان و گنبدکاووس ذکر کرد و گفت: مسیر ثبت جهانی فرش ترکمن فراهم است و تنها باید با فراهم کردن زیرساختها و مقدمات کار، پیگیریهای لازم را انجام داد.
وی ادامه داد: با بخشی نگری و جزیرهای عمل کردن نمیتوان به بازیافت هویت تاریخی و فرهنگی گلستان و توسعه گردشگری آن کمک کرد بلکه همراهی و همگرایی همه دستگاه ها و انجام صحیح وظایف، رمز موفقیت و توسعه است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان نیز دراین جلسه گفت: گنبدکاووس یکی از گزینههای شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی کشور برای ثبت جهانی است و برای تحقق این موضوع باید حدود ۲۰ اقدام زیرساختی از جمله ایجاد المانهای مرتبط با فرش در این شهر اقدام شود.
احمد تجری تجاری سازی و بازاریابی را از دغدغههای تولید کنندگان صنایع دستی گلستان ذکر کرد و گفت: برای معرفی صنایع دستی استان در شرایط کرونایی تاکنون یک پایگاه جامع اطلاع رسانی درفضای مجازی ایجاد شده و در آینده ای نزدیک سه پایگاه دیگر هم راه اندازی میشود.
عبدالقدیر کریمی فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز دراین جلسه از آمادگی این فرمانداری و دیگر دستگاههای اجرایی شهرستان برای ایجاد زیرساختهای لازم برای ثبت جهانی فرش ترکمن خبر داد و تاکید کرد: شورای اسلامی شهر و شهرداری باید بهترین المانها و سازههای فرش دستباف ترکمن را با استفاده از نقطه نظرات کارشناسان خبره این رشته در شهر راهاندازی نمایند.
همچنین بهجت توحیدی رییس دانشکده فنی و حرفهای دخترانه کوثر گنبدکاووس هم دراین نشست با اشاره به فعال بودن رشته طراحی فرش در این مرکز آموزش عالی تا مقطع کارشناسی، گفت: در حال حاضر این دانشکده یک کارگاه فعال بافت فرش دستباف دارد و کارگاه رنگرزی مدرن آن هم آماده بهرهبرداری است.
به گفته رییس صنعت، معدن و تجارت گنبدکاووس هم اکنون دراین شهرستان ۳۵۰ هزار نفری سه هزار و ۶۶ نفر قالیباف شناسایی و نام آن ها در سامانه وزارت صمت ثبت شد که ۲ هزار و ۱۳۶ نفر آنها بیمه تامین اجتماعی هستند.
ضرورت راهاندازی پایانه صادرات و هنرستان صنایع دستی در گنبدکاووس، پیگیری بیمه تامین اجتماعی آندسته از فعالان فرشباف که بیمه نیستند، راه اندازی بازارچه یا دهکده صنایع دستی و سوغات و شناسنامه دار کردن صنایع دستی از دیگر موارد مطرح شده دراین نشست بود.
نظر شما