حجتالاسلام علی خاتمی شامگاه شنبه در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن سالروز اقامه اولین نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: ۹۵ درصد نیروهایی که در دوران دفاع مقدس، عازم جبههها شدند بچههای مسجد و نماز جمعه بودند.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که در پشت صحنه به رزمندگان کمک میکردند نیز از این طیف بودند.
حجتالاسلام خاتمی افزود: نماز جمعه در مناسبتهای ملی و مذهبی نیز پایگاهی برای مقابله با توطئههای داخلی و خارجی و فتنهگران بوده است.
وی با بیان اینکه شرکتکنندگان در نماز جمعه، پاسدار حریم ولایت هستند، ادامه داد: نماز جمعه رهبر معظم انقلاب اسلامی، بخشی از دستگاه رهبری جامعه است زیرا هم جنبه عبادی و هم جنبه سیاسی دارد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان با بیان اینکه هماکنون در بیش از ۹۰۰ نقطه از گوشه و کنار کشور و ۱۵ نقطه از این استان، نماز جمعه برگزار میشود، گفت: نماز جمعه، نماز عبادی- سیاسی است که خطبه اول آن مربوط به مسائل عبادی و تقوا و خطبه دوم از بُعد سیاسی و اجتماعی و بیان مسائل اصلی جهان اسلام، کشور و منطقه با محوریت بصیرتافزایی، شناخت دوست و دشمن و اقدام به موقع است.
وی افزود: نماز جمعه، محلی برای بیان مشکلات منطقه، نگرانیهای مردم، ایجاد اعتماد، تقویت روحیه، اتحاد و در کنار هم بودن در یک جمله به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، نماز جمعه قرارگاه ایمان، اخلاق، بصیرت و همافزایی است.
حجتالاسلام خاتمی با اشاره به دیدگاه و مطالبات امامان انقلاب از امامان و نماز جمعه، اظهار داشت: از دیدگاه ایشان امام جمعه باید سرباز ولایت و خادم مردم باشد.
وی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند که امام جمعه در میان جبهه طرفدار اسلام و غیر طرفدار اسلام، موضعی صریح و روشن به نفع جبهه طرفدار اسلام میگیرد.
حجتالاسلام خاتمی افزود: جوانان و نوجوانان استان، حضور مطلوب و پسندیدهای در نمازهای جمعه دارند اما این حضور جوانان باید با رعایت تمام شئونات و مسائل فرهنگی و البته پررنگ تر باشد و بهتر در آگاهسازی جامعه، بصیرتافزایی و مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان، نقش ایفا کنند.
نماز جمعه از برکات پیروی انقلاب اسلامی بود
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان گفت: احیا و اقامه نماز جمعه، یکی از بزرگترین برکات پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) بود که اولین نماز جمعه پس از انقلاب در پنجم مردادماه سال ۵۸ اقامه شد که روز بسیار تاریخی است.
وی با اشاره به اقامه اولین نماز جمعه به امامت مرحوم آیتالله طالقانی اظهار داشت: اولین نماز جمعه به امامت شخصی اقامه شد که جایگاه و شخصیت روحانی، مجاهد، مبارز و انقلابی داشت و بیش از ۲۰ سال، زندانی و تبعید شده بود و به ابوذر زمان معروف بود.
حجتالاسلام خاتمی خاطرنشان کرد: استمرار امامت جمعه تهران نیز امروز با حکم امام خمینی(ره)د بر عهده رهبر معظم انقلاب اسلامی است و هنوز هم این مسؤولیت را دارند.
وی با اشاره به آثار و برکات نماز جمعه، افزود: علاوه بر ایجاد اتحاد، وحدت، انسجام و یکپارچگی در بُعد بینالمللی نیز تحلیلهای تحلیلگران بزرگ دنیا بلافاصله پس از پایان نماز جمعه تهران شروع میشود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دستورات دین مقدس اسلام هم برای انسانسازی و هم برای جامعهسازی است، گفت: جامعه اسلامی، پایهگذار یک تمدن نوین است اما بعد از رحلت پیامبر(ص) تبدیل به خلافت شد که سلطنت، میراث خلافت است.
وی اظهار داشت: غنیترین منابع زیرزمینی و خدادادی در منطقه جامعه اسلامی قرار دارد ولی در اثر عمل نکردن کامل به قرآن و سنت الهی، امروز عقبماندهترین افراد به حساب میآیند.
حجتالاسلام خاتمی خاطرنشان کرد: برخی دستورات دینی باید به صورت فردی انجام شود اما کمال برخی دستورات مانند نماز در برگزاری جمعی آن است که اگر یک رکعت نماز به صوت جماعت خوانده شود، ثواب ۱۵۰ رکعت به ازای هر نفر ماموم، نوشته میشود.
وی با بیان اینکه پیامبر اسلام(ص) فرمودند هرکس به معاد، ایمان دارد باید در نماز جمعه شرکت کند، افزود: نماز جمعه با این عظمت در طول تاریخ توسط غاصبان خلافت یعنی بنیامیه و بنیعباس به انحراف کشیده شده است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان گفت: با شیوع ویروس منحوس کرونا بیش از پنج ماه است که نماز جمعه در مرکز استان برگزار نمیشود اما امیدواریم به زودی با از بین رفتن این ویروس منحوس، فریضه عبادی- سیاسی نماز جمعهها مجدد در تمام نقاط استان برقرار شود.
وی ضمن گرامیداشت پنجم مردادماه، اظهار داشت: در این روز، یاد و خاطره امام خمینی(ره)، مرحومان آیتالله طالقانی و آیتالله موسوی (امام جمعه فقید زنجان) و شهدای اسلام و انقلاب در سنگرهای مختلف را گرامی داشته و آرزوی علوّ درجات از درگاه الهی داریم.
حجتالاسلام خاتمی ضمن قدردانی از نقش رسانهها در بازتاب و انعکاس نماز جمعه بهویژه در فضای مجازی، خاطرنشان کرد: فعالیتهای اصحاب رسانه در فضای مجازی در ترویج و تقویت برنامههای نماز جمعه، برکات و اقدامات خوبی است زیرا فضای مجازی، سد بزرگی برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن است.
وی افزود: قلم رسا و زبان گویای رسانهها در کنار برنامههای ترویجی با تقویت فکری و روشنگری به مقابله با دروغ، دروغپردازی و ایجاد شبههها میپردازد.
نظر شما