در مراسم رونمایی از این سند استاندار گلستان نهاد خانواده را اساسیترین رکن جامعه عنوان و اظهار کرد: آسیب دیدن این نهاد زمینهساز بالا رفتن آسیبهای اجتماعی از قبیل نرخ خودکشی، اعتیاد، طلاق و غیره خواهد شد.
هادی حقشناس به استناد مبانی آماری کشور و با یادآوری اینکه بیشترین ثبت طلاق در پنج سال اول زندگی ایرانیان رخ می دهد، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از این مساله بالا رفتن سطح فرهنگ، اقتصاد و سایر بخشهای جامعه ضروریست.
وی نرخ طلاق در گلستان را ۲۷ درصد و کمتر از برخی استانها عنوان و تصریح کرد: در عین حال همین آمار هم نگران کننده است و باید چاره اندیشی شود.
دبیر مجمع خیرین ازدواج کشور هم در این مراسم گفت: اکنون مجمع ازدواج در ۲۱ استان تشکیل شده تا با همکاری ادارات کل ورزش و جوانان و ایجاد فضای مشارکت عمومی و بهره مندی از نیکوکاران شرایط تشکیل خانواده آسان شود.
محمدعلی محمدینیک بیان کرد: از اهداف اصلی این مجمع ساماندهی، سیاستگذاری، پایش، نظارت و ارزیابی فعالیتهای حوزه ازدواج جوانان است.
وی همچنین گفت: در سند ساماندهی ازدواج گلستان مسائلی همچون بیکاری و مشکل مالی بین جوانان و فقدان بلوغ اقتصادی، وجود دغدغه تامین مسکن بین جوانان، ضعف فرهنگ عمومی در استفاده از خدمات آموزشی و مشاورهای، الزام قانونی در بهرهمندی زوجهای جوان از خدمات فرهنگی و وجود ضعف در اجرای برخی مستندات قانونی، بالا رفتن سطح توقعات و تغییر ارزشها و سختگیریهای خانوادهها، افزایش آمار طلاق و شکسته شدن قبح مساله در کنار پایین آمدن سن بیداری جنسی و وجود رفتارهای پرخطر جنسی احصاء شده و برای آن راهکار ارائه شده است.
وی افزود: این سند با بهرهمندی از قوانین بالادستی و ظرفیت قانونی دستگاهها تهیه شده و در واقع تمام ظرفیت دستگاههای اجرایی را برای رفع مشکلات حوزه ازدواج جوانان طلب کرده و بکار میگیرد.
قاسمعلی برزمینی مدیرکل ورزش و جوانان گلستان هم در این جلسه گفت: راهاندازی پویش ازدواج آسان جوانان، تهیه ۵۰ سری سبد جهیزیه زندگی با تکیه بر کالای بومی و ایرانی، برگزاری کلاسهای مشاورهای، ایجاد تفاهمنامه همکاری با اوقاف استان به منظور تامین مسکن جوانان نیازمند، برگزاری دومین جشنواره آیینهای سنتی ازدواج کشور در گرگان به صورت مجازی و استفاده از شبکه های اجتماعی برای ترغیب جوانان به امر ازدواج از برنامههای انجام شده در هفته ازدواج در گلستان است.
نظر شما