۶ مرداد ۱۳۹۹، ۱۴:۱۴
کد خبرنگار: 2201
کد خبر: 83886454
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

پروتکل‌های بهداشتی عزاداری محرم تشریح شدند

۶ مرداد ۱۳۹۹، ۱۴:۱۴
کد خبر: 83886454
پروتکل‌های بهداشتی عزاداری محرم تشریح شدند

دزفول- ایرنا- مشاور معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پروتکل‌های بهداشتی عزاداری محرم را برای مقابله با کرونا تشریح کرد.

محمداسماعیل مطلق روز دوشنبه در نخستین نشست اتخاذ راهکار و تمهیدات بهداشتی برای برگزاری مراسم محرم در شرایط کرونا در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: هیات امنا و مسوولان هیات‌های عزاداری مسوول نظارت بر حسن اجرای ضوابط و برنامه‌های محرم خواهند بود.

وی با با بیان اینکه اولویت برای برگزاری آیین‌های عزاداری محرم فضای باز و با رعایت فاصله گذاری است، گفت: سازمان تبلیغات اسلامی مامور رایزنی با مسوولان هیات‌ها برای تشویق آنها جهت انتقال عزاداران از فضای بسته به کوچه و خیابان نزدیک مسجد است.

مطلق به عناوین جرائم و تخلفات اشاره و بیان کرد: رعایت نکردن ضوابط بهداشتی در هیات‌ها، مساجد و تکیه‌ها، بی‌توجهی به توصیه‌ها و تذکرات درخصوص رعایت ضوابط بهداشتی، طرح مطالب و یا انجام اعمال خلاف ضوابط که منجر به سوء استفاده مخالفان، اخلال و تشکیک در وحدت ملی و انسجام اسلامی شود از موارد جرم و تخلف می‌باشند.

وی ضوابط پذیرایی هیات‌ها را تشریح و اظهارداشت: توزیع غذا باید در کوتاهترین زمان پس از طبخ و به شکل گرم با بسته بندی بهداشتی یک نفره و با ممنوعیت عرضه غذای روباز انجام شود.

مطلق بر رعایت ضوابط بهداشتی و دخالت نکردن افراد متفرقه در توزیع غذا و خودداری از پذیرش غذای آماده و بسته‌های نذری از افراد ناشناس توسط هیات‌ها تاکید کرد و گفت: ذبح و قربانی احشام جلوی هیات‌ها ممنوع و توزیع آب و نوشیدنی و ماست به شکل بسته بندی صورت گیرد.

مشاور معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی برای سرو پذیرایی و خودداری از سرو انواع سبزیجات و سالاد ضروری و لاز است محل طبخ غذا و آشپزخانه به اداره بهداشت معرفی و مجوزهای لازم اخذ شود.

وی بر ضرورت ممنوعیت ورود و خروج افراد متفرقه به محل طبخ غذا تاکید کرد و افزود: اخذ کارت گواهی تندرستی برای مسوولان پذیرایی و طبخ غذا و رعایت ضوابط بهداشتی در ورود و خروج محل طبخ ضروری است.

وی درخصوص ایستگاه‌های صلواتی نیز گفت: مجوز ایستگاه‌های صلواتی باید از سازمان تبلیغات اسلامی اخذ و شخص مسوول ایستگاه، نظافت، شست و شو و ضدعفونی مستمر ایستگاه مشخص شود.

مطلق افزود: باید تجهیزات شست و شو و ضدعفونی دست برای مراجعان به ایستگاه صلواتی مستقر و از ظروف یکبار مصرف برای پذیرایی استفاده شود.

وی به ضوابط اجرای مراسم عزاداری در فضای باز نیز اشاره کرد و گفت: ضدعفونی مستمر محل برگزاری مراسم قبل، هنگام و بعد از مراسم، استمرار گیت بهداشتی در ورودی هر هیات شامل تب سنجی، شست و شو و ضدعفونی دست‌ها، اهدای ماسک، استقرار ظروف حاوی مواد ضدعفونی کننده با پایه نگهدارنده و علامت گذاری مکان استقرار افراد در هیات‌ها برای حفظ فاصله اجتماعی در فضای باز ضروری است.

وی افزود: اجرای مراسم در کمتر از ۲ ساعت، تاکید بر استفاده از ماسک توسط مداح و سخنران، استفاده از تمام ظرفیت‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای هیات‌ها برای رعایت ضوابط بهداشتی، درج شعار "من ماسک می زنم" در ورودی هیات‌ها، نصب پوسترهای آموزشی و درصورت امکان ارسال پیامک‌های آموزشی در گروه‌های مجازی مربوطه یا استفاده از صفحات نمایشی جهت پخش پیام‌ها و تصاویر آموزشی از دیگر مواردی است که باید انجام شوند.

مشاور بهداشتی معاونت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه آبخوری و آبسردکن‌ها به صورت موقت جمع آوری و از آب بطری استفاده شود، گفت: متصدیان هیات‌ها مشخص برای ضدعفونی مستمر و توزیع اقلام بهداشتی تعیین و همه افراد حاضر در مراسم باید ماسک بزنند.

وی افزود: ضدعفونی کامل ابزار و ادوات عزاداری، رعایت فاصله گذاری اجتماعی حین برگزاری مراسم، تذکر مستمر مداحان هیات‌های عزاداری مبنی بر رعایت ضوابط بهداشتی ضروری است.

مطلق بیان کرد: دسته گردانی و برگزاری هرگونه مراسم غیر از مراسم تاسوعا و عاشورا آن هم با رعایت ضوابط بهداشتی در شهرهای با وضعیت قرمز ممنوع است. 

وی افزود: برگزاری مراسم در فضای بسته در شهرهای با وضعیت زرد ممنوع و در شهرهای با وضعیت سفید رعایت ضوابط بهداشتی مجاز است.

لزوم افزایش سواد سلامت جامعه برای مدیریت کرونا در محرم

مشاور معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باتوجه به درپیش بودن محرم باید سطح سواد سلامت جامعه برای مدیریت کرونا در ماه محرم و عزاداری‌ها افزایش یابد.

مطلق افزود: استان‌های خوزستان و لرستان در وضعیت قرمز کرونا هستند و با توجه به درپیش بودن ماه محرم و ارادت مردم نسبت به اهل بیت(ع) و عزاداری در این ماه، باید راهبرد مشخصی در نظر گرفت.

وی با بیان اینکه آیین‌های عزاداری طبق اعلام رئیس جمهوری باید با رعایت اصول بهداشتی و باشکوه برگزار شوند، گفت: ممکن است فاصله اجتماعی در تجمعات انبوه انسانی رعایت نشود و نشستن دست و استفاده نکردن از ماسک موجب بیماری شود.

مطلق با تاکید بر لزوم اتخاذ تدابیر بهداشتی در عزاداری‌ها افزود: برنامه‌ریزی راهبردی مجموعه‌های فرهنگی، حاکمیتی، مردم و هیات‌های عزاداری باید برای برگزاری عزاداری باشکوه محرم تدوین و راهبردهای رسانه‌ای نیز اندیشیده شود.

وی بر لزوم هماهنگی نهادهای حاکمیتی برای برگزاری آیین‌های عزاداری محرم در دوران کرونا تاکید کرد و گفت: مردم باید هنگام عزاداری محرم حتما ماسک بزنند و درصورت امکان، ماسک رایگان بین عزاداران  توزیع شود.
مشاور معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهارداشت: مردم باید در روزهای محرم دست‌ها را با صابون شسته و یا با الکل ضدعفونی کنند و فاصله هر فرد در تجمع‌های محرم حدود ۲ متر باشد.
وی با بیان اینکه مراسم عزاداری باید در فضای باز و درصورت امکان در روز برگزار شود، افزود: محل عزاداری و همه وسایل باید ضدعفونی شوند.  
مطلق بیان کرد: حداکثر زمان عزاداری باید کمتر از ۲ ساعت باشد و همه نذری‌ها به صورت بسته بندی و بهداشتی ارائه شوند تا بتوانیم محرم خوبی داشته باشیم.
وی افزود: نیروی انتظامی، بسیج و نیروهای مردمی از بانیان مراسم بخواهند پروتکل‌های بهداشتی را رعایت و متخلفان را جریمه کنند.
مشاور معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ویروس کرونا وارد کشور شده و مشخص نیست تا چه زمان واکسن آن جواب بدهد لذا باید از نحوه زندگی با این ویروس آگاه شویم.

شهرستان دزفول دومین شهرستان پرجمعیت استان خوزستان است و بعد از اهواز بیشترین آمار مبتلایان به کرونا را به خود اختصاص داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha