راه‌اندازی کسب و کار در سه روز

۷ مرداد ۱۳۹۹، ۷:۵۶
کد خبر: 83886629
راه‌اندازی کسب و کار در سه روز

مشهد- ایرنا- راه‌اندازی پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار در خراسان رضوی نخستین گام در اجرای یک قانون خوب بر زمین مانده است که مدت ثبت یک بنگاه اقتصادی و آغاز به کار آن را از ۷۲ روز به ۷۲ ساعت (سه روز) رسانده است.

بوروکراسی اداری و طولانی بودن فرآیندهای صدور مجوز برای آغاز کسب و کارهای مختلف همواره یکی از مشکلات اصلی حوزه اقتصادی کشور بوده و هرچند قانون بهبود فضای کسب و کار به عنوان پشتوانه‌ای برای به حداقل رساندن زمان راه‌اندازی یک بنگاه وجود داشته اما به طور کامل اجرا نمی‌شده است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی پیش از این گفته بود ۸۰ درصد از قانون بهبود فضای کسب و کار اجرا نمی‌شود، در حالی که در شرایط فعلی یکی از مولفه های موثر در اقتصاد، بهبود فضای کسب و کار است که در این زمینه این قانون در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و همه دستگاه‌های اجرایی ملزم به اجرای آن شدند.

غلامحسین شافعی راه‌اندازی پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار را نخستین اقدام عملی برای اجرای قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار بعد از هشت سال از تصویب آن دانست.

پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار برنامه وزارت امور اقتصادی و دارایی برای به حداقل رساندن مدت زمان ثبت یک شرکت یا بنگاه اقتصادی است که تاکنون در پنج استان کشور از جمله خراسان رضوی راه‌اندازی شده است.

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: پنجره واحد فیزیکی به مکانی گفته می‌شود که در آن نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مرتبط با شروع یک کسب و کار حضور دارند و خدمات به متقاضیان راه‌اندازی کسب و کار ارایه می‌دهند.

حسین امیررحیمی افزود: فرآیند شروع کسب و کار در این پنجره واحد باید در مدت ۷۲ ساعت انجام گیرد و ارایه خدمات به نحوی باشد که فرد به هیچ عنوان برای انجام مراحل شروع کسب و کار به مکانهای دیگر یا سازمان و دستگاه ذیربط مراجعه نکند و تمامی فرآیند را در همان پنجره واحد فیزیکی به انجام برساند.

وی ادامه داد: اهداف راه‌اندازی این پنجره شامل افزایش امتیاز و ارتقا جایگاه ایران در نماگر شروع کسب و کار شاخص بین‌المللی کسب و کار بانک جهانی، بهبود فضای واقعی کسب و کار و تسهیل امور مربوط به شروع فعالیت فعالان اقتصادی در همه استانهاست.

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی گفت: دستگاه‌های اجرایی مرتبط با صدور مجوز کسب و کار شامل مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان ثبت اسناد و املاک، سازمان امور مالیاتی، سازمان تامین اجتماعی، روزنامه رسمی ایران، اتاق بازرگانی، شرکت پست، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند.

وی افزود: پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار چند روز پیش با حضور ویدیو کنفرانسی وزیر امور اقتصادی و دارایی و معاونین و برخی مسوولان دولتی و غیردولتی در خراسان رضوی همزمان با استانهای فارس، آذربایجان شرقی و اصفهان آغاز به کار کرد.

امیررحیمی ادامه داد: محل استقرار پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار استان در محل ساختمان شماره ۲ اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این نشست ویدیو کنفرانسی گفته بود: به منظور تسریع در شروع کسب و کار و سهولت فرآیندهای دریافت مجوز در این خصوص، دو ماه قبل پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار در تهران افتتاح شد.

محمدعلی دهقان دهنوی افزود: تا قبل از راه‌اندازی پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار در تهران، کشور ما با متوسط ۷۲.۵ روز برای فرآیند ثبت شرکت در رتبه ۱۷۸ میان ۱۹۰ کشور قرار داشت اما پس از راه‌اندازی پنجره واحد در تهران این مدت به سه روز کاهش یافت.

وی ادامه داد: پس از آن نیز رییس اتاق بازرگانی ایران به وزیر امور اقتصاد و دارایی پیشنهاد کرد راه‌اندازی پنجره واحد فیزیکی را به چهار شهر دیگر تسری دهد و با همراهی مسوولان استانهای خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، اصفهان و فارس موفق شدیم زیرساختها را در این چهار استان فراهم و پنجره واحد فیزیکی را راه‌اندازی کنیم.

بر اساس اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار است تا پایان مهرماه امسال با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار و سپس سامانه الکترونیکی این پنجره در مراکز همه استانهای کشور راه‌اندازی شود.

زمینه ساز راه‌اندازی پنجره واحد شروع کسب و کار در خراسان رضوی 

خراسان رضوی از سال گذشته برای بهبود فرآیند کسب و کار و سهولت در این امر برنامه‌ریزی ویژه‌ای در این زمینه در دستور کار قرار داد و به توفیقاتی دست یافت به طوری که با هدف بهبود فضای کسب و کار ۱۰۷ قانون و رویه مخل کسب و کار در حوزه سرمایه گذاری این استان شناسایی و جهت اصلاح قوانین و رویه ها به مراجع ذیربط ارسال شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: بهترین امتیاز مکتسبه خراسان رضوی در شاخص بهبود فضای کسب و کار ۵.۲۲ است که در بهار سال ۱۳۹۶ به دست آمده و بدترین امتیاز مکتسبه استان در شاخص بهبود فضای کسب و کار ۶.۲ بود که در تابستان سال ۱۳۹۷ به دست آمد.

علی رسولیان افزود: تاکنون بهترین رتبه خراسان رضوی در شاخص بهبود فضای کسب و کار، رتبه سوم کشور بوده که در بهار سال ۱۳۹۶ بدست آمده و بدترین رتبه استان در این زمینه رتبه بیست و سوم کشور بود که در زمستان سال ۱۳۹۵ کسب شد.

وی ادامه داد: آخرین رتبه خراسان رضوی در شاخص بهبود فضای کسب و کار مربوط به پاییز سال ۱۳۹۸ با کسب امتیاز ۶.۰۱ است که رتبه پانزدهم کشور را به دست آورده و نسبت به فصل گذشته یک پله بهبود داشته است.

معاون استاندار خراسان رضوی در خصوص شاخص‌های اساسی که به اصلاح بخشی از فرآیندهای شروع کسب و کار و اجرای پروژه منجر می‌شود، گفت: تاکنون ۳۰ فرآیند منتج به صدور جوازهای کسب و کار در استان شناسایی شده و بخشی از آنها اصلاح شده است اما ۱۰۰ فرآیند دیگر وجود دارد که بخش خصوصی می‌تواند با مطالبه‌گری و ارائه پیشنهادات خود در اصلاح این فرآیند یاریگر باشد.

رسولیان افزود: از ۳۰ فرآیند یاد شده ۱۵ فرآیند اصلاح شده است که شامل جواز تاسیس واحد گلخانه، جواز تاسیس واحد پرورش دام، جواز تاسیس صنایع تبدیلی و تکمیلی، جواز تاسیس واحدهای صنعتی، پروانه بهره برداری واحدهای صنعتی، موافقت اصولی و پروانه بهره برداری ایجاد و اصلاح و تکمیل واحدهای اقامتی و گردشگری و تفریحی و پذیرایی، مجوز بند ب دفاتر و شرکتهای خدمات مسافرتی و گردشگری است.

وی سایر فرآیندهای اصلاح شده را ایجاد و بهره برداری مجتمع خدمات رفاهی بین راهی و تیرپارکها، صدور پروانه احداث بنا در خارج از محدوده قانونی و حریم مصوب شهرهای استان، پروانه پایان کار در خارج از محدوده قانونی و حریم مصوب شهرهای استان، صدور کارت بازرگانی، پروانه اکتشاف معدن، گواهی کشف، پروانه بهره برداری معدن ذکر و بیان کرد: امسال ۱۵ فرآیند مربوط به شروع کسب و کار در دست اصلاح است.

معاون استاندار خراسان رضوی کاهش۵۰ درصدی زمان صدور مجوزها، کاهش بوروکراسی و تعداد دستگاه‌های استعلام دهنده مجوزها، افزایش شفافیت در فرآیند صدور مجوزها، کاهش محسوس هزینه‌های صدور مجوز به میزان ۴۵ درصد و افزایش رضایت متقاضیان کسب و کار را از مهمترین نتایج پایش و اصلاح فرآیندهای منتج به صدور مجوزهای کسب و کار برشمرد.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار اقدامی در جهت سهولت ثبت شرکت یا بنگاه اقتصادی و در واقع ثبت ماهیت حقوقی آن در کمترین زمان ممکن است.

جواد خزائی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز برای فعالیت اقتصادی را به نام شخص حقیقی یا حقوقی صادر می‌کند و در واقع دومین مرحله برای آغاز کسب و کار پس از پنجره فیزیکی است.

وی ادامه داد: هدفگذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت برای کوتاه کردن مدت زمان صدور مجوزهای کسب و کار کمتر از هفت روز است اما سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ۹۰ درصد مجوزهای کسب و کار را در مدت چهار روز صادر می‌کند.

وی گفت: صدور مجوزهایی که بیشتر از چهار روز به طول می‌انجامد اغلب در پیچ گرفتن استعلام از سازمان‌های مختلف بویژه سازمان حفاظت محیط زیست یا شرکت آب و فاضلاب قرار می‌گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha