مردم چابهار در عید قربان مراسم هک پهلی را انجام ندهند

چابهار- ایرنا- معاون سیاسی اجتماعی فرماندار چابهار گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی در نماز عیدقربان ضروری است و مردم در عید امسال برای سلامت خود و دیگران مراسم هک پهلی(طلب حلالیت) را انجام ندهند.

به گزارش ایرنا کورش محمدی روز سه‌شنبه در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی چابهار اظهارداشت: در آستانه عیدقربان بازدیدها از اماکن مختلف توسط دستگاه‌های دست‌اندرکار تشدید شود.

وی گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده همگانی از ماسک باید با نظارت دقیقی از سطح اصناف انجام شود و بازدیدهای مشترک با حضور بازرسان بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت چابهار، اتاق اصناف، اداره صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی و پلیس اماکن نیروی انتظامی روزانه تا پایان هفته ادامه داشته باشد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان و دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی چابهار نیز افزود: به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بایستی از عرضه غیرقانونی و کشتار غیرمجاز دام با جدیت جلوگیری شود.

دکتر مهدی میرادی اظهارداشت: استفاده از لوازم حفاظت فردی جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای افرادی که عمل ذبح را انجام می‌دهند الزامی است.

وی تصریح کرد: با توجه به افزایش کانون‌های سالک بویژه در مناطق روستایی به دلیل بکارگیری کارگران و اتباع بیگانه در باغات کشاورزی و همچنین عدم جمع آوری پسماندهای روستایی، موارد سالک نیز به تبع آن افزایش یافته که باید پیگیری لازم از طریق دستگاه‌های مربوطه انجام شود.

رییس مرکز بهداشت شهرستان چابهار نیز با اشاره به تشدید بازدیدها در ایام عید قربان گفت: تیم‌های نظارتی مرکز بهداشت به طور ویژه بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی از قبیل فاصله گذاری اجتماعی و استفاده همگانی از ماسک نظارت خواهند داشت.

دکتر عبدالرسول خدمتی افزود: از نمازگزاران عید قربان درخواست می‌شود در هنگام نماز علاوه‌بر رعایت فاصله فیزیکی حتما از ماسک استفاده کنند.

وی اظهارداشت: سگ‌های ولگرد در سطح شهر معضلی برای مردم هستند که باید هرچه سریعتر با همکاری شهرداری بندر چابهار این مشکل مرتفع شود.

به گزارش ایرنا هک پهلی به معنای طلب معافیت و بخشش حق الناس در مناطق مختلف جنوب استان سیستان و بلوچستان پس از اقامه نمازعید سعید قربان با سه بار در آغوش گرفتن انجام می‌شود.

در این رسم بعد از اقامه نماز عید، مردان سه بار همدیگر را در آغوش می‌گیرند و با گفتن"پَهل کن" یعنی حق‌های خودت را حلال کن، از همدیگر حلالیت می‌طلبند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha