دکتر مجید حمیدی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا خاطرنشان کرد: با جلب رضایت خانوادهها سال گذشته ۱۳ مورد اهدای عضو صورت گرفت اما خانواده ۱۵ تن از بیماران به اهدای عضو رضایت ندادند.
وی اضافه کرد: اعضای بیمار یک بیمار مرگ مغزی که می تواند برای سالهای طولانی کارایی داشته باشد به علت دلسوزی های نامورد و برخوردهای عاطفی و مقاومت خانوادهها، زیر خاک دفن شده و میپوسد.
مسوول تیم فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: بیشتر خانوادههایی که نسبت به اهدای عضو عزیزانشان رضایت ندارند با گذر زمان دچار عذاب وجدان می شوند در مقابل آنهایی که رضایت دادند از نظر روحی و روانی به خاطر تیپدن قلب عزیزانشان در جسمی دیگر ابراز رضایت و خوشحالی میکنند.
حمیدی تاکید کرد: افرادی که به بهانه دلسوزی و عذاب وجدان خانوادههای بیماران مرگ مغزی را از رضایت دادن برای اهدای عضو پشیمان میکنند بدانند که در حق این خانواده ها و بیماران نیازمند به عضو ظلم بزرگی میکنند.
وی بیان کرد: برای بیماران مرگ مغزی در هیچ جای جهان درمانی وجود ندارد پس بهتر است خانواده ها با اعلام رضایت نسبت به انتظار خانواده هایی که چشم امید به دریافت عضو اهدایی دارند، پایان دهند.
مسوول تیم فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: با وجود تلاش زیاد برای فرهنگسازی اهدای عضو اما همچنان نگرش مردم به این موضوع تغییر نکرده در حالیکه نیازمند احساس مسوولیت افراد در قبال یکدیگر هستیم.
حمیدی گفت: امسال به واسطه شیوع ویروس کرونا، اهدای عضو از ابتدای خرداد آغاز شد و تاکنون هفت نفر نسبت به اهدای عضو اقدام کردند که ۶ مورد موفق بوده و یک اهدا کننده به علت مثبت نبودن جواب آزمایشها، فوت کرد.
وی اضافه کرد: خانواده سه تن از بیماران مرگ مغزی نیز نسبت به اهدای عضو رضایت دادند اما بیماران به علت مثبت بودن آزمایش ابتلا به ویروس کرونا، نتوانستند عضوی اهدا کنند.
مسوول تیم فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: آخرین مورد اهدای عضو مربوط به مردی ۵۲ ساله و برادر یک شهید است که به علت تصادف دچار مرگ مغزی شده بود و کبد و ۲ کلیه وی اهدا شد.
نظر شما