مقابله با کرونا مستلزم یادگیری اجتماعی است

تهران- ایرنا- استاد دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است: مقابله همگانی با کرونا مستلزم یادگیری اجتماعی در کشور است تا افکار و باور افراد تغییر کند.

حمیده عادلیان راسی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در رابطه با ترغیب جامعه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای مقابله با کرونا اظهار داشت: براساس رویکرد شناختی و اجتماعی، تغییر رفتار جامعه مستلزم تغییر در افکار و باورها، تفسیر و نقطه نظرات شهروندان است.

وی افزود: به عنوان مثال عدم رعایت اصول بهداشتی همچون قرنطینه خانگی به دلیل شناخت و باور برخی از شهروندان نظیر "بیماری و مرگ ومیر در دست خداوند است" و "انسان نقشی در پیشگیری از بیماری ندارد" نشات می‌گیرد.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: ترویج این باورها در جامعه به طور حتم از حفظ سلامت با رعایت اصول پزشکی جلوگیری می‌کند. بنابراین تغییر رفتار جامعه نیازمند تغییر در شناخت و باورها است.

عادلیان راسی همچنین با اشاره به بعد اجتماعی رویکرد "شناختی – اجتماعی" ادامه داد: بعد اجتماعی این رویکرد نیز به یادگیری‌های اجتماعی اشاره می‌کند؛ به عنوان مثال حضور در یک محیط اجتماعی همچون دانشگاه و اداره که براساس نوع ساختار و روابط اجتماعی رعایت پروتکل‌های بهداشتی ضروری است، موجب تشابه رفتار و مراقبت از سلامتی می‌شود.

وی افزود: به عبارت دیگر گاه پذیرش در یک محیط اجتماعی منوط به رعایت برخی از قوانین و مقررات است؛ به عنوان مثال، فاصله گرفتن و عدم برقراری ارتباط به دلیل استفاده نکردن از ماسک به صورت ناخودآگاه سبب رعایت این اصول بهداشتی می‌شود.

عادلیان راسی خاطرنشان کرد: تغییر در این رویکرد نیز مستلزم تغییر در برخی از سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های کشور است. تدوین بعضی از ضوابط در مدارس و مراکز آموزشی، ادارات و بیمارستان‌ها ضرورت رعایت این اصول را فراهم می‌کند که نیازمند مراقبت و نظارت نیز است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha