تغذیه با شیر مادر میزان مرگ کودکان را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد

همدان- ایرنا- کارشناس سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تغذیه با شیر مادر ۱۳ تا ۲۰ درصد مرگ و میر کودکان زیر پنج سال را کاهش می‌دهد.

بنفشه شریفیان روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: اگر تمام نوزادان بی‌درنگ پس از تولد در تماس پوستی با مادران قرار گیرند و دست کم به مدت ۶ ماه فقط از شیر مادر تغذیه شوند و تا دو سالگی در کنار شیر مادر غذاهای کمکی سالم و مناسب استفاده کنند، مرگ و میر آنها تا سن پنج سال کاهش پیدا می کند.

وی اضافه کرد: تماس پوست با پوست باعث تداوم شیردهی، تنفس و تنظیم ضربان قلب نوزاد می‌شود همچنین تغذیه با شیر مادر برای رشد و تکامل شیرخوار حیاتی است و نتایج مهمی برای سلامت مادران دارد.

کارشناس سلامت خانواده معاونت بهداشتی همدان اظهار داشت: تغذیه با شیر مادر نمونه بارزی از ارتباط عمیق بین سلامت انسان و اکوسیستم‌های طبیعت است.

شریفیان افزود: تغذیه با شیر مادر، غذای تجدید پذیر طبیعی و از نظر محیط زیست ایمن و سبز است چراکه بدون آلودگی، تولید زباله و نیاز به بسته بندی، تولید شده و در اختیار نوزاد قرار می گیرد.

وی اضافه کرد: تغذیه شیرخوار با شیر مادر علاوه بر کمک به رشد و تکامل مناسب نسل آینده از خروج مقادیر هنگفتی ارز به خارج از کشور برای ورود شیر مصنوعی نیز جلوگیری می‌کند و از این طریق باعث توسعه اقتصادی کشور می‌شود.

کارشناس سلامت خانواده معاونت بهداشتی همدان ادامه داد: تغذیه مصنوعی ردپای قابل توجه زیست محیطی را به همراه دارد که منجر به کاهش منابع طبیعی، تخریب محیط زیست و انتشار گازهای گلخانه‌ای، گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوایی می‌شود.

وی گفت: ۱۰ تا ۱۶ مرداد به عنوان هفته جهانی شیرمادر نامگذاری شده است و شعار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر در سال ۹۹ «سیاره ای سالم با حمایت از تغذیه با شیر مادر» اعلام شده است.

کارشناس سلامت خانواده معاونت بهداشتی همدان اضافه کرد: شعار این هفته به تاثیر تغذیه شیرخواران بر تغییرات آب و هوایی و محیط زیست و همچنین ضرورت حفظ، ترویج و حمایت از تغذیه با شیرمادر در راستای سلامت کره خاکی و ساکنان آن می‌پردازد.

شریفیان توضیح داد: این شعار در ارتباط با بخش سوم اهداف توسعه پایدار ۱۴۲۰ تنظیم شده است که ارتباط بین تغذیه با شیر مادر تغییرات آب و هوایی و محیط زیست را برجسته می‌کند.

وی ادامه داد: ترویج تغذیه با شیر مادر امروزه به عنوان راهبردی برای توسعه پایدار و یک جزء از اقدام جهانی برای پایان دادن به سوء تغذیه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha