حجتالاسلام والمسلمین محمد عبادیزاده روز سهشنبه در هماندیشی مجازی پیرامون ویژهبرنامههای بینالمللی کنگره امام سجاد(ع)، اظهارداشت: امروز با صحیفه سجادیه، این میراق گرانبها میخواهیم با دنیا سخن بگوییم، پس هر چه قدر با زبان فطرت جلو برویم شاهد اثرات زیادی در حوزه مطالبهگری مردم خواهیم بود.
وی ابرازداشت: مایه خرسندی است که با وجود شرایط خاصی که اکنون در کشور به سبب شیوع کرونا حاکم شده است، توانستیم این هم اندیشی را به صورت مجازی برگزار کنیم.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان با اشاره به روز سالروز شهادت امام محمدباقر(ع) ادامه داد: وجود مبارک امام محمد باقر(ع) به عنوان بنیانگذار نهضت علمی و فرهنگی در جهان اسلام شناخته شده است. بزرگترین دایرةالمعارف ارزشمند فقه اسلامی را آن حضرت به کمک فرزندش بنیان نهاد.
حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده در بخش دیگری از مباحث خود اظهار کرد: بعد از عاشورا، جهان اسلام با خلا کادر علمی مکتب اهل بیت مواجه بود، شهادت بسیاری از بزرگان در جریان عاشورا و از سوی دیگر خفقانی که بعد از آن واقعه اتفاق افتاد، وضعیت خاصی را فراهم کرد.
وی تصریح کرد: در چنین شرایطی بزرگترین خدمت را امام سجاد(ع) به حفظ نهضت علمی جهان اسلام انجام داد؛ کادرسازی که امام سجاد(ع) در دوره خفقان پس واقعه عاشورا صورت گرفت، کاری بود که به اعتقاد من بن مایههای اصلی و پایه های اولیه شاکله اصلی یاران امام باقر(ع) را ایجاد کرد؛ در واقع امام سجاد(ع) کادرسازی کردند و ادامه مسیر و شکلدهی به نهضت علمی از سوی امام باقر(ع) انجام شد.
حجت الاسلام و المسلمین عبادیزاده، افزود: در نتیجه اگر بخواهیم نهضت علمی شکل گرفته در جهان اسلام که از سوی امامین باقر(ع) و صادق(ع) شکل گرفت را تجزیه و تحلیل کنیم، بن مایه و هسته اولیه آن نهضت در دوران امام سجاد(ع) آغاز شد.
امام سجاد(ع) با زبان دعا معنویتگرایی و بصیرتافزایی را در جامعه ایجاد کند
امام جمعه بندرعباس گفت: خفقان بعد از حادثه عاشورا و تاثیری که این واقعه برابعاد مختلف اجتاعی، فرهنگی و سیاسی جهان اسلام گذاشت و از سوی دیگر اهمیت تربیت کادر علمی در جهان اسلام شرایط ویژهای را برای امام سجاد(ع) رقم زد، آن حضرت در پوشش دعا توانست اهداف معنویتگرا و بصیرتافزا را در جامعه ایجاد کند.
وی توضیح داد: زبانی که امام سجاد(ع) از آن استفاده کرد، زبان فطرت بود، سخن گفتن با مردم با زبان فطرت آنها بهترین کارکرد را دارد، این زبانی است که دین و مذهب نمیشناسد، زبان فطرت انسان زبان دعا و راز و نیاز است؛ زبانی است که بزرگان ادیان و مذاهب از آن استقبال می کردند.
رئیس شورای سیاستگذاری دهمین کنگره امام سجاد(ع) افزود: از سوی دیگر ارتباطاتی که میان امام سجاد(ع) و برخی چهرههای اندیشمند وجود داشت سبب شد تا این نهضت علمی شکل بگیرد، اما نباید فراموش کرد که آن امام همام به لحاظ شرایطی که داشتند نقش بیبدیلی را ایفا کرده و بهویژه با صحیفه سجادیه میراث گرانبهایی را برای امروز به یادگار گذاشتند.
حجتالاسلام عبادیزاده با اشاره به برنامههای دهمین کنگره بینالمللی امام سجاد(ع) افزود: امیدواریم بتوانیم از سید حسن نصرالله، پیام تصویری برای اختتامیه کنگره داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان گفت: برگزاری نشستهای مجازی و وبینارها در بازه زمانی ۱۲ تا ۲۵ محرم، تولید محتوا به زبان های مختلف، تهیه ویدئوکلیپ های مرتبط، از جمله اقداماتی است که در این دوره مورد توجه قرار میگیرد و طبیعتا نشر آن در سطح کشورهای دیگر تاثیر بهسزایی خواهد داشت.
وی همچنین بیان داشت: از سوی دیگر طرح نذر امام سجاد(ع) با هدف حمایت از بیماران کرونایی اقدامی در راستای رزمایش مواسات و همدلی است که در این کنگره مورد توجه واقع شده است.
امام جمعه بندرعباس اضافه کرد: ذیل طرح نذر امام سجاد(ع) آزاد کردن زندانیان جرایم غیر عمد و جمع آوری نذورات مردمی نیز مورد توجه قرار گرفته است و قرار است در دستور کار قرار بگیرد.
حجتالاسلام عبادیزاده گفت: تجلیل از خادمین به معارف امام سجاد(ع) در کشورهای مختلف و معرفی آنان نیز اقدام دیگری است که در راستای پیوند میان خادمین آن حضرت در این کنگره انجام میشود.
هماندیشی مجازی پیرامون ویژهبرنامههای بینالمللی کنگره امام سجاد(ع) که با حضور مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس ستاد فهمای کشور، دبیر کنگره و رایزنان فرهنگی کشورهایی نظیر الجزایر، لبنان، ژاپن، عراق، ترکمنستان، سوریه، تایلند، هند و عمان برگزار شد.
کنگره بینالمللی امام سجاد(ع) با هدف نشر معارف و سیره آن حضرت از ۱۲ تا ۲۵ محرم در هرمزگان برگزار میشود.
نظر شما