۸ مرداد ۱۳۹۹، ۱۸:۰۳
کد خبرنگار: 2160
کد خبر: 83888756
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مدیرکل اطلاعات: فرآوری محصولات خام گلستان بر اساس فناوری روز باشد

گرگان - ایرنا - مدیرکل اطلاعات گلستان با یادآوری تحریم‌ علیه ایران و شرایط اقتصادی کشور گفت: محصولات خام این استان باید در همین منطقه و بر اساس دانش و فناوری روز به دست آمده از شرکت‌های دانش‌بنیان فرآوری و صادر شود.

جلالی امروز چهارشنبه در دومین جلسه "گروه اقدام و مقابله با تحریم گلستان" در مرکز سرمایه‌گذاری این استان اظهار داشت: این کار زمینه هرچه فعال‌تر شدن شرکت‌های دانش بنیان در پارک علم و فن آوری گلستان را هم فراهم می‌کند.

وی بیان کرد: از سوی دیگر در حوزه کشاورزی و شرکت‌های گلخانه‌ای گلستان، صنایع تبدیلی این حوزه باید در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان گنجانده و فعال‌تر شود.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان مبتنی بر علم و به علت سیال بودن در هر مکانی شکل گرفته و نیاز به فضای وسیع و گسترده ندارند، یادآور شد: در حوزه پروژه‌های مهم اقتصادی گلستان از قبیل بندرخشک، راه‌آهن اینچه‌برون، شهرک مرزی و هزار هکتاری اترک و حتی طرح گردشگری جزیره آشوراده شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند نقش و تاثیرگذاری زیادی با ارائه طرح‌ها و برنامه‌های خود داشته باشند.

مدیرکل اطلاعات گلستان خاطرنشان کرد: گندم گلستان به عنوان یک کالای استراتژیک می‌تواند با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان تقویت و حتی نوع محصول، میزان برداشت، نحوه کشت و سایر بخش‌های مربوطه آن رشد و توسعه یابد.

گلستان به عنوان دومین تولید کننده گندم ایران بهترین کیفیت این محصول در ایران را داراست زیرا گلوتن موجود در آن زیاد و باعث غنای بالا شده است.

استاندار گلستان هم در این جلسه گفت: فعالیت پارک علم و فن آوری گلستان نسبت به سال قبل روند افزایشی داشت اما تا نقطه اوج فاصله دارد.

هادی حق‌شناس تصریح کرد: برای شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان مشکل تامین منابع و تسهیلات در استان وجود ندارد و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صندوق کارآفرینی امید از منابع مشخص با کارمزد کم کارسازی می‌کنند.

وی در پاسخ به درخواست مدیر پارک علم و فن آوری گلستان به معاون اقتصادی خود دستور داد طی یک هفته نسبت به تشکیل گروهی برای بررسی ساخت مکان جدید دانشگاه و میزان عمل به تعهدات گزارشی تهیه و در اختیار وزیر علوم گذاشته شود.

استاندار گلستان یادآور شد: ادغام مراکز علمی در قالب یک دانشگاه جامع در استان از برنامه‌های وزارت علوم است.

حق شناس همچنین گفت: پنج پروژه اولویت‌دار گلستان شامل بندرخشک، جزیره آشوراده، راه‌آهن اینچه برون _ گنبدکاووس _ آزادشهر _ شاهرود، منطقه اترک و شرکت‌های دانش بنیان اگر به ۱۰ مورد رسیده و اجرایی شود، در جهش توسعه پایدار و ایجاد اشتغال استان تاثیرگذار خواهد بود.

مدیر پارک علم و فناوری گلستان هم با اشاره به اشتغال ۷۳ درصدی جمعیت شاغل کشور در بنگاه‌های کوچک اقتصادی، گفت: راه‌اندازی داروهای ضدسرطان، ساخت تجهیزات بانک خون، تولید نرم‌افزار پرونده الکترونیک سلامت، داروهای گیاهی، تبدیل لجن دریای خزر به مواد آرایشی و بهداشتی، ماسک‌های فیلتردار فقط بخشی از تولیدات شرکت‌های فناور استان است.

مهدی غفاری به فعالیت حدود ۸۰ شرکت فناور در گلستان اشاره و اضافه کرد: طی ۱۰ ماه گذشته هفت واحد تولیدی و ۱۵ هسته فناور در پارک علم و فناوری استان فعالیت خود را با ۱۲۶ نفر نیرو آغاز کردند.

گلستان با حدود ۱.۹ میلیون نفر جمعیت از مزیت‌های نسبی اقتصادی نظیر مرز آبی و خاکی، وجود گمرک، بازارچه و منطقه آزاد مرزی، اقتصاد مبتنی بر کشاورزی و گردشگری، جمعیت مولد روستایی و نظایر آن برخوردار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha