۸ مرداد ۱۳۹۹، ۱۳:۲۶
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 83888764
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نرخ تبدیل شلتوک به برنج در گیلان اعلام شد

۸ مرداد ۱۳۹۹، ۱۳:۲۶
کد خبر: 83888764
نرخ تبدیل شلتوک به برنج در گیلان اعلام شد

رشت - ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار گیلان اجرت تبدیل شلتوک به برنج در سال زراعی ۹۹ شالیکوبی ها به ۲ صورت نرخ ریالی و کالایی محاسبه می شود.

علی درجانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: صاحبان شالیکوبی های درجه یک مدرن می توانند بر اساس نرخ ریالی بابت خشک کردن و تبدیل هر کیلوگرم شلتوک به برنج سفید ۶ هزار ریال یا به ازای تبدیل شلتوک به ۱۰۰ کیلوگرم برنج سفید ۳ کیلوگرم برنج سفید از شالیکاران دریافت کنند.

وی با بیان اینکه پرداخت نرخ ریالی یا کالایی بر اساس اختیار و تمایل کشاورز انجام می شود، اظهار داشت: برای کارخانه داران درجه ۲ سنتی نرخ ریالی بابت خشک کردن و تبدیل هر کیلوگرم شلتوک به برنج سفید پنج هزار و ۵۰۰ ریال و یا به ازای تبدیل شلتوک به ۱۰۰ کیلوگرم برنج سفید ۷۵. ۲ کیلوگرم برنج سفید است.

وی خاطر نشان کرد: دریافت اجرت کالایی از نیم دانه و دانه مرغی نیز ممنوع است و تمامی محصولات جانبی مانند سبوس، فل و غیره در اختیار کشاورزان است و وزن کردن شلتوک در بدو ورود این محصول به شالیکوبی ها الزامی و دریافت اجرت بر اساس وزن شلتوک خواهد بود.

رییس جهاد کشاورزی استان گیلان بیان داشت: کارخانه داران موظفند ۳۰ روز بعد از تحویل شلتوک کشاورزان، آن را به برنج تبدیل کرده و در این مدت محصول شان را در برابر حوادث طبیعی بیمه کنند ضمن اینکه صاحبان شالیکوبی ها بعد از وزن کردن شلتوک و دریافت حق العمل کاری باید به شالیکاران قبض رسید، ارایه دهند.

وی اظهار داشت: شالیکاران می توانند هرگونه تخلف در روند تبدیل شلتوک به برنج در شالیکوبی ها را با شماره تلفن ۱۲۴ تعزیرات حکومتی یا تعاونی شالیکوبی شهرستان یا اتحادیه استان گیلان اعلام کنند.

بیش از یکهزار و ۴۰۰ شالیکوبی گیلان در استان گیلان فعال است.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است. ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود. بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود. بیشترین اراضی شالیکاری استان نیز در شهرستان‌های رشت و صومعه سراست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha