۹ مرداد ۱۳۹۹، ۱۸:۵۴
کد خبرنگار: 1270
کد خبر: 83890918
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ظرفیت مجمع نمایندگان آذربایجان‌غربی برای حل مشکلات به‌کار گرفته شود

مهاباد- ایرنا- نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی گفت: از ظرفیت مجمع نمایندگان آذربایجان‌غربی در مجلس شورای اسلامی باید برای حل مشکلات استان استفاده ‌شود.

"انور حبیب‌زاده" روز پنجشنبه در دیدار با مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی افزود: برای توسعه حوزه فرهنگ باید از همه ظرفیت‌ها، منابع و امکانات محلی، استانی و ملی استفاده شود زیرا که حوزه فرهنگ و توسعه فضاهای فرهنگی یکی از ارکان توسعه است.

وی ادامه داد: اقتصاد و فرهنگ از اولویت‌های مهم در کشور به شمار می‌رود و باید در این زمینه به مقوله فرهنگ توجه خاصی شود چرا که اگر توسعه فرهنگی نباشد توسعه اقتصادی نیز محقق نخواهد شد.

نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت کتابخانه‌های بوکان اضافه کرد: سرانه کتاب و فضاهای فرهنگی در این شهرستان مناسب نیست و باید برای توسعه فضاهای فرهنگی و کتابخانه از پتانسیل‌های استان و شهرستان استفاده شود.

وی با بیان اینکه امسال از این شهرستان ۳۲ نفر در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی و بیش از ۱۰۰ نفر در بهترین رشته‌های دانشگاهی در کشور قبول شده‌اند، افزود: با داشتن اینگونه دانش‌آموزان و فرهیختگانی شایسته نیست که در زمینه سرانه فضای کتابخانه مشکلی داشته باشیم.

حبیبزاده با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که فرمودند" در کنار بخش اقتصادی باید بخش فرهنگی نیز توسعه پیدا کند، گفت: پایه و اساس پیشرفت و ترقی هر جامعه‌ای در گرو فرهنگ آن جامعه است.

هیچ بودجه‌ای برای ساخت کتابخانه وجود ندارد

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی گفت: این نهاد فرهنگی برای ساخت کتابخانه هیچ بودجه‌ای ندارد و تنها در امر تجهیز و توسعه کتابخانه فعالیت دارد.

"خدیجه معصومی" ادامه داد: سهم نیم‌درصد کتابخانه‌ها از درآمد شهرداری‌ها که تنها منبع مالی اداره کتابخانه‌های عمومی بوده و مبلغ قابل‌توجهی نیست در برخی شهرها به طور کامل و درست پرداخت نمی‌شود.

وی با بیان اینکه بودجه‌ای که به عنوان کمک‌های دولتی به نهاد کتابخانه‌های عمومی اختصاص می‌یابد، عمدتاً صرف پرداخت حقوق کارکنان و کتابداران می‌شود، افزود: در چنین شرایطی برای ساخت، تجهیز و انجام امور فرهنگی اعتباری باقی نمی‌ماند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی افزود: مشکلات موجودر در حوزه کتابخانه‌ها باید با همکاری مسوولان و با هم‌افزایی نمایندگان مجلس با دیگر ارگان‌های مربوطه حل شود.

وی افزود: در نهاد کتابخانه‌های عمومی نگاه قومیتی وجود ندارد چون در این نهاد فرهنگی همه مردم از هر نژاد، قوم و جنسیت وجود دارد و نامگذاری کتابخانه‌های بوکان به نام افراد فرهنگی محلی نشان از برابری قومیتی است.

سرپرست فرمانداری بوکان نیز در این دیدار گفت: ضعیف‌ترین وضعیت در این شهرستان مربوط به امور کتابخانه‌ها است و مسوولان برای جبران این امر به بخش حوزه فرهنگ باید ورود جدی داشته باشند.

لقمان خسروپور ادامه داد: در مناطق حاشیه شهر و سکونت‌گاه‌های غیررسمی با همکاری شورای شهر و شهرداری و با استفاده ظرفیت ستاد بازآفرینی از فضاهای خانه محلی برای امور کتابخانه باید استفاده کرد.

وی گفت: یک کتابخانه در روستای "شهریکند" از توابع بخش مرکزی در حال ساخت است که از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار بوده و برای اتمام آن نیاز به اعتبار وجود دارد.

شهرستان بوکان دارای سه باب کتابخانه عمومی وابسته به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است؛ کتابخانه‌های عمومی شهرستان بوکان هم‌اکنون دارای ۶۶ هزار و ۱۴٨ جلد کتاب و سه هزار و ۶۱۳ نفر عضو است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha