۱۰ مرداد ۱۳۹۹، ۰:۱۶
کد خبرنگار: 3035
کد خبر: 83891050
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کارگاه میراث خطی و مکتوب کشورهای اکو آغاز شد

۱۰ مرداد ۱۳۹۹، ۰:۱۶
کد خبر: 83891050
کارگاه میراث خطی و مکتوب کشورهای اکو آغاز شد

تهران- ایرنا- موسسه فرهنگی اکو با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی نخستین کارگاه مجازی در حوزه میراث خطی و مکتوب را با حضور کشورهای عضو شورای همکاری اقتصادی (اکو) و هلند، کانادا و هند افتتاح کرد.

به گزارش ایرنا، در مراسم افتتاحیه این کارگاه که با حضور «سرور بختی» رییس موسسه فرهنگی اکو، «نعمت‌الله ایران‌زاده» رییس دانشکده ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی و «ماندانا تیشه‌یار» مدیر همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه علامه برگزار شد، «سرور بختی» ضمن تشکر از حضور و استقبال گسترده اساتید و کارشناسان از کشورهای مختلف از دانشگاه علامه طباطبایی که در این برنامه با این نهاد مشارکت داشتند، اظهار سپاس کرد.

وی خاطر نشان کرد: «رسالت ما این است که از طریق افزایش آگاهی‌های عمومی در زمینه میراث مشترک فرهنگی، همکاری‌های منطقه‌ای را در زمینه‌های دیگر از جمله اقتصاد و سیاست نیز افزایش دهیم. به همین خاطر به عنوان یک سازمان مبتکر هماهنگ کننده، تامین کننده و نظارت کننده و به منظور تحکیم پیوندهای مردم منطقه با یکدیگر، وظیفه خود می‌دانیم که در زمینه میراث مشترک فرهنگی از طریق اجرای تحقیقات، برگزاری ورکشاپ‌ها، سمینارهای حقیقی و مجازی و چاپ و نشر کتاب و مجله اقدام نماییم».

«بختی» ادامه داد، تقویت همکاری میان دانشگاه‌ها و دیگر موسسات فرهنگی منطقه، برپایی مراسم و برنامه‌هایی که منعکس‌کننده زندگی اجتماعی و فرهنگی مردمان کشورهای «اکو» باشد و تاسیس شبکه‌های ارتباطی بین مراکز فرهنگی، کتابخانه‌ها و موزه‌های منطقه به منظور تبادل کتاب‌ها و نسخ خطی و آثار ارزشمند هنری و تصاویر کتب قدیمی از دیگر اقداماتی است که موسسه در راستای ارتقای جایگاه فرهنگی منطقه و افزایش همکاری‌های منطقه‌ای در حوزه میراث مکتوب انجام می‌دهد.

نعمت‌الله ایران‌زاده رییس دانشکده ادبیات دانشگاه علامه نیز در این مراسم، ضمن تشکر از موسسه فرهنگی اکو به میراث تمدنی مشترک در حوزه اکو اشاره کرد و از تجربه‌های خویش در برخورد با نسخه‌های بسیار ارزشمند در «موسسه شرق‌شناسی تاجیکستان» اشاره داشت.

 ایران‌زاده بیان داشت: نسخه‌های خطی، میراث مشترک برای مردمان این منطقه از نظر تاریخی، فرهنگی و تحقیقاتی بسیار حائز اهمیت است، لذا برماست که زمینه‌های لازم جهت شناسایی، توصیف، فهرست‌نگاری، تحقیق و چاپ و حفاظت از آن‌ها را فراهم آوریم.

قابل ذکر است، اساتید و کارشناسانی از کشورهای افغانستان، ایران، تاجیکستان، ازبکستان، عراق، پاکستان، هند، کانادا و هلند در این سلسله ;کارگاه های مجازی ثبت نام و شرکت کرده بودند. موضوعات «آشنایی با اسناد تاریخی و سندخوانی»، «مهرشناسی و مهرخوانی»، «تصحیح نسخه‌های خطی در حوزه علوم عقلی» و «ادبیات تطبیقی و مطالعات فرهنگی» مباحث این سلسله کارگاه‌های آنلاین است که توسط آقای «سعید انواری»، «عبدالله آلبوغبیش» و «سیدمحمد صادق ابراهیمیان» تدریس می‌شود.

در این کارگاه‌ها که با هدف دانش افزایی اساتید دانشگاه، کارشناسان و متخصصان حوزه میراث خطی و مستند برگزار می‌شود، کارگاه‌های آموزشی آنلاین در حوزه میراث خطی و مستند با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی جهت دانش افزایی و بهره گیری متخصصین و کارشناسان در کتابخانه‌ها، آرشیوها و موزه‌های ملی، موسسات شرق شناسی، اکادمی‌های علوم، گروه‌های زبان فارسی، متخصصان تاریخ و حقوق، کتابداران، نسخه‌شناسان و دیگر افراد علاقمند به این حوزه‌ها از امروز نهم مردادماه آغاز و تا ششم شهریورماه ۹۹ ادامه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha