۱۳ مرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۵۹
کد خبرنگار: 3035
کد خبر: 83892970
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عبور از نیمه‌راه غلبه بر غول محرومیت در سرزمین رستم و زال

تهران- ایرنا- بهره‌برداری و آغاز طرح‌های عمرانی دولت با پویشی به نام «پنجشنبه‌های افتتاح طرح‌های ملی» در شرایط شدیدترین تحریم‌های ممکن، تنگناهای ارزی و اقتصادی و همچنین شیوع بیماری کرونا از پایان فروردین ماه شتابی چشمگیر یافته‌است؛ شتابی که در استان سیستان و بلوچستان بیشتر به چشم می‌آید

با وجود شدیدترین مشکلات و موانع در عرصه داخلی و بین‌المللی علیه ایران، دولت دوازدهم در سال‌های اخیر اقدامات قابل توجهی را در عرصه توسعه و بهره‌برداری از طرح‌های عمرانی انجام داده که اگر نگوییم بی‌سابقه، قطعاً در زمره یکی از کم‌سابقه‌ترین فعالیت‌های دقیق و علمی دولت‌ها در دهه‌های بعد از انقلاب قرار دارد.

این تلاش‌ها که با راه‌اندازی پویش «پنجشنبه‌های افتتاح طرح‌های ملی» از ۲۸ فروردین۹۹ در کشور کلید خورد، تاکنون بیش از ۸۰۹ طرح را در کشور افتتاح یا به بهره‌برداری رسانده است. این پویش با افتتاح چهار طرح بزرگ در حوزه آب و برق در استان تهران کلید خورد و با افتتاح چندین شهرک گلخانه‌ای، بهره‌برداری از بیش از ۱۶ هزار هکتار باغ و ۵ طرح آب و خاک ادامه دارد. به گفته «حسن روحانی» رئیس جمهوری این‌ طرح‌ها با قوت خود ادامه یافته و تا پایان دولت در سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد یافت.

این طرح‌ها در یک سال پایانی دولت در بخش‌های صنعت، راه و شهرسازی، نیرو و کشاورزی اجرا شده و اتفاق‌های مثبتی را هم به همراه داشته است؛ به‌گونه‌ای که حتی طرح‌های مسکوت سال‌های گذشته هم به مرحله بهره‌برداری رسیده و طبق آخرین ارزیابی‌های پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، برای بیش از ۴۰ هزار نفر شغل جدید ایجاد شده است. این وضعیت، درست در حالی رخ می‌دهد که بیشتر کشورهای دنیا بخاطر شیوع گسترده کرونا با وضعیت بسیار وخیمی در عرصه‌های مختلف دست و پنجه نرم می‌کنند.

شتاب برای محرومیت‌زدایی از سیستان و بلوچستان

گرچه این طرح‌ها که در سراسر کشور در حال پیگیری است، اما به دلیل تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر محرومیت‌زدایی از استان سیستان و بلوچستان، این پویش با رشد قابل توجه این استان در زمینه پیشرفت طرح‌های مذکور روبرو بوده است؛ به‌گونه‌ای که بنابر اطلاعات به دست آمده از تارنمای اطلاع‌رسانی دولت، تاکنون در ۵۳ درصد از ۴۸۵ طرح عمرانی این استان، پیشرفت وجود داشته و سند محرومیت‌زدایی از منطقه با قوت پیگیری می‌شود.

برخورداری از گاز شهری، وعده‌ای که تحقق یافت

یکی از اساسی‌ترین مشکلات این استان در زمینه انرژی و مربوط به مساله گاز شهری است. این مشکل در شعارهای تبلیغاتی سال ۱۳۹۲ روحانی هم انعکاس یافت که خوشبختانه وعده تحقق آن تا پایان دولت اول در سال ۱۳۹۶، عملیاتی شد. البته باید در نظر داشت که این استان به عنوان آخرین استان ایران در زمینه استفاده از گاز شهری مطرح بوده که با توجه به گستردگی آن به عنوان پهناورترین استان کشور، این اقدام تاکنون به پایان نرسیده است.

بنابر اطلاعات به دست آمده از شرکت ملی گاز ایران، تاکنون در سطح شهر زاهدان بالغ بر ۷۶درصد پیشرفت، ۱۴۴۸۶علمک نصب شده و ۲۱۰۰۰ مورد اشتراک‌پذیری انجام شده است. این اقدام در شهرستان‌های استان هم ادامه داشته و در شهر ایرانشهر با شبکه‌گذاری که در سنوات قبل انجام شده بوده، ۱۲۷۰۰ علمک نصب شده و ۱۴۴۰۰ مورد هم اشتراک‌پذیری شده است.

پروژه انتقال گاز در شهر محمدان نیز در سال جاری تکمیل و تزریق گاز  آن صورت گرفته که تاکنون ۵۲۴ عدد علمک نصب شده و ۱۵ مورد اشتراک‌پذیری صورت گرفته است. این پروژه در سال جاری و در شهر بمپور هم تکمیل و تزریق گاز آن انجام و پیمانکار نصب علمک هم انتخاب شده است.

شهر زابل به عنوان یکی از شهرهای مهم شمال استان، از این پروژه بهره‌مند بوده و تاکنون بخشی از شهر به روش CNG گازرسانی شده و بالغ بر ۴۷۷ علمک نصب و ۱۴۸ مورد اشتراک‌پذیری در آن انجام پذیرفته است. همچنین اجرای بخش‌های باقی‌مانده شبکه داخلی شهر زابل نیز توسط شرکت گاز استان «گیلان» در سه فاز برنامه‌ریزی شده است و هم‌اکنون فاز یک آن در مرحله اجرا است.

شهر خاش در مرکز استان هم با اجرای خط تغذیه و شبکه توزیع توسط شرکت گاز استان «فارس»، با پیشرفت بیش از ۶۵ درصد در حال گازرسانی است. پروژه گاز رسانی در شهرهای بزمان و دلگان در غرب استان هم در این پروژه سهیم بوده و شبکه‌گذاری شهر بزمان تاکنون بیش از ۶۹ درصد پیشرفت اجرایی داشته است. در مورد شهر دلگان نیز، انتخاب پیمانکار صورت گرفته است و هم‌اکنون در مرحله تجهیز کارگاه است.

این موارد در حالی صورت می‌ گیرد که گازرسانی به روستاهای استان هم مد نظر دولت بوده و تا کنون ۷ روستا گازدار شده، تعداد ۷۱۱ عدد علمک نصب شده و ۷۲۶ مورد هم اشتراک‌پذیری انجام شده است. همچنین گازرسانی ۱۶ روستا در شهرستان‌های بمپور و ایرانشهر در دست اجرا است.

شایان ذکر است که از مجموع ۳۱۰ صنعت مشمول بند (ق) و قابل گازرسانی در استان، ۸۲ مورد گازرسانی شده است. ۱۸۵ مورد در مرحله اجرا، ۴۲ مورد در مرحله پیمان‌سپاری و ۸ مورد نیز در مرحله طراحی هستند.

در حال حاضر در این استان در محورهای شمال، شرق و جنوب استان حدود ۱۷۰۰ کیلومتر خط لوله انتقال طراحی شده و برای حدود ۷۲۳ کیلومتر آن پیمانکار اجرایی انتخاب شده است. خط انتقال ایرانشهر به چابهار جهت گازرسانی به نیروگاه‌های چابهار و کنارک، مجتمع پتروشیمی مکران و شهرهای مربوطه به طول ۲۹۷ کیلومتر، گازرسانی به منطقه زاهدان، زابل و ایرانشهر به میرجاوه خط انتقال به طول ۲۷۵ کیلومتر و جهت گازرسانی به منطقه شمال شرق ایرانشهر، خط انتقال به طول ۳۴۳ کیلومتر در مرحله انتخاب پیمانکار است. در راستای گازرسانی به باقی‌مانده شهرها و روستاهای استان سیستان و بلوچستان  هم خط انتقال به طول ۶۵۵ کیلومتر در حال انتخاب پیمانکار طراحی است.

پنج طرح عمرانی در راستای توسعه استانی

سیستان‌وبلوچستان جزو مناطق کم‌برخوردار کشور است که با ۵ طرح در «پنجشنبه‌های افتتاح طرح‌های ملی» توانست گام مهمی در جهت حرکت به سمت توسعه بردارد. یکی از پروژه‌های مهم این استان که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب هم بود، احیای «کارخانه بافت بلوچ» و افتتاح خط «تولید نخ پنبه‌ای» است که این طرح با موفقیت عملیاتی شد.

«احیای اراضی دشت سیستان» به مساحت ۴۶ هزار هکتار و بهره‌برداری از ۳۲ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی، بهره‌برداری از ۸۰۲ پروژه از طرح «سیستم‌های نوین آبیاری» و عملیات آب و خاک، عملیات «مالچ پاشی» در ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار و عملیات «پخش آب» در ۱۴ هزار هکتار و پخش سیلاب «گوهر کوه» در ۱۰۰هزار مترمکعب از دیگر پروژه‌های افتتاحی دولت در این استان بوده است.

بررسی کارنامه ۱۶ هفته‌ای دولت روحانی نشان می‌دهد که در حوزه‌های نیرو، نفت، راه و شهرسازی، ارتباطات و ورزش افتتاح یا عملیات احداث پروژه‌ها شروع شده است. همچنین دولت صدها پروژه و چندین هزار هکتار اراضی کشاورزی، گلخانه‌ای و باغی بخصوص در مناطق محروم را افتتاح کرده است. با وجود تحریم‌های شدید و مشکلات اقتصادی دولت دوازدهم در سه سال گذشته، تاکنون چندین هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه کشور و افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های ملی سرمایه‌گذاری شده است. دولت اعتقاد راسخ دارد که توسعه و اجرای عملیات عمرانی به‌صورت متوازن باید در اولویت فعالیت‌های دولت باشد؛ بدین جهت نیمی از استان‌های کشور به ویژه مناطق محروم، شاهد افتتاح طرح‌های ملی دولت بودند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha