رسول فرهادی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: مطالعه کارشناسی این طرح ها در مناطق بیدزرد و سربیشه (امامزاده جعفر)،آبریگون (سربیشه)،دیل و آرو ( سرپری) انجام شده است.
وی با اشاره به گرمسیری بودن گچساران،بروز خشکسالی های متوالی در سال های اخیر و تجربه کاهش سطح سفره های زیرزمینی در این شهرستان عنوان کرد:ایجاد طرح های تغذیه مصنوعی ضرورتی برای مدیریت آب در این شهرستان است.
از سال ۱۳۸۶ تا۱۳۹۶ ۹ سال زراعی خشکسالی در گچساران ثبت شده است.
در آن سال ها سطح آب سفره های زیرزمینی این شهرستان به ویژه در منطقه امامزاده جعفر تا ۲۰ متر افت داشت.
وی عنوان کرد:پروژه های تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب در کهگیلویه و بویراحمد با هدف تغذیه سفره های آب زیرزمینی انجام می شود.
فرهادی تصریح کرد:مجموعه عملیاتی که در جهت افزایش آب ورودی به آبخوان (سطح آب زیرزمینی) انجام میشود تغذیه نام دارد که در شرایط کم آبی و محدودیت ذخایر پشت سدها این عمل به صورت تغذیه مصنوعی صورت می گیرد.
مدیرعامل آب و منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد:پنج طرح در حال بهره برداری آبخوانداری این استان سالیانه ۲۸میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی تزریق می کنند.
وی ابراز داشت:هم اکنون سه طرح آبخوانداری در مناطق ناصرآباد با ظرفیت ۱۰ میلیون متر مکعب،آبدالان میشو ۷.۱ میلیون متر مکعب وگرگدا ۵.۱ میلیون متر مکعب در محدوده مطالعاتی منطقه امامزاده جعفر گچساران در حال بهره برداری هستند.
مدیرعامل آب و منطقه ای کهگیلویه و بویراحمدتصریح کرد: در زمان حاضر ۲ طرح تغذیه مصنوعی در تنگ سپو با ظرفیت ۲۸میلیون متر مکعب و ممبی با ۵.۲ میلیون متر مکعب در دست احداث است.
میانگین بارندگی کهگیلویه و بویراحمد از ابتدای سال زراعی ۱۳۹۸-۱۳۹۹(اول مهر) تاکنون ۵۷۶.۵میلیمتر گزارش شده است درحالی که میانگین بلند مدت در این استان ۵۴۲.۸ میلیمتر ثبت شده است.
میانگین بلند مدت سالیانه بارندگی در یاسوج،۷۹۱.۷،سی سخت ۶۷۵.۱،دوگنبدان ۴۲۰.۵،دهدشت ۴۸۵.۱،لیکک۳۸۶.۹ و امامزاده جعفر ۴۰۹ میلیمتر است.
کهگیلویه و بویراحمد با ۲ اقلیم متفاوت و مناظر بکر و طبیعی و موقعیت خاص گردشگری دارای هشت شهرستان، ۱۷ شهر و یکهزار و ۶۷۶ روستای دارای سکنه است.
نظر شما